Spolubývajúca

Spolubývajúca
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413942/bmid_spolubyvajuca-4Bx-413942.jpg 4 1368 1368

Tiffy a Leon sa delia o byt, dokonca aj o posteľ. Tiffy Moorová si po nepríjemnom rozchode s priateľom hľadá nové bývanie. Čo najrýchlejšie a čo najlacnejšie. Lenže ponúkané londýnske byty sú príliš drahé a so svojím nízkym príjmom pomocnej editorky si ich nemôže dovoliť. Je taká zúfalá, že odpovie na inzerát, v ktorom sa hľadá spolubývajúci. Leon pracuje na nočné zmeny v hospici a byt vtedy nepotrebuje. Tiffy by ho teda mohla využívať v noci aj cez víkendy. Leon bude doma len v čase, keď sa ona bude zdržiavať v práci. V skutočnosti sa teda nikdy nemusia stretnúť. Tiffy a Leon si začnú nechávať odkazy – najprv o tom, kedy sa odvážajú odpadky, postupne sú však odkazy srdečnejšie, jeden druhému nechávajú jedlo či koláče, debatujú o všeličom možnom. Hoci sú rozdielni, čoskoro sa spriatelia. A možno medzi nimi vznikne aj niečo viac. Ibaže zaľúbiť sa do svojho spolubývajúceho asi nie je dobrý nápad, najmä ak ste sa s ním nikdy nestretli!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

The Flatshare, 2019

Dandy1
02.03.2020 4 z 5

Milá odpočinková, lehce předvídatelná kniha. Trochu mi to připomíná knihy od Collen Hoover nebo Jojo Moyes.

petulkapeta
29.02.2020 5 z 5

tak moc jsem se na ni těšila ....a nezklamala mě :) paradní

Mrňous1
29.02.2020 5 z 5

Tak já jsem byla spokojená. Ze začátku mi sice chvilku trvalo, než jsem si zvykla na styl, kterým je kniha napsaná, ale to bylo jen prvních pár kapitol. Pak si to sedlo a já se jen dobře bavila. Nemyslím si, že je kniha pro náctileté. Zaujaly mě charaktery postav, jejich humor a dialogy mě velmi bavily, zajímavý námět a jelikož jsem sociální pracovník, tak se mi líbilo Leonovo zaměstnání a to, že se kniha zabývá i závažnějším tématem "Tiffina problému". Od romantického hezkého příběhu očekávám romantický hezký příběh:-) A to se mi splnilo.

kalinka99
27.02.2020 4 z 5

Příjemná kniha na odpolední čtení. Líbila se mi více první část. Přijde mi, že ten konec autorka chtěla mít, co nejrychleji ukončený. Tiffy s Leonem mi byli sympatičtí.

Herietm
25.02.2020 4 z 5

Pěkná oddychovka :)

Marta13
23.02.2020 4 z 5

Romantická oddechovka a na to já moc nejsem. Nicméně jsem jako změnu uvítala. Takže za 4.. :-)

Rind
23.02.2020 2 z 5

Chtela jsem oddychovku. Spolubydlici ma vysoke hodnoceni, tak jsem po ni sahla. Prvni polovina se mi libila, vcelku vtipna a napadita. Od chvile, kdy se ona a on setkali, cetla jsem klasicky naivni divci romanek. A ja mam divci leta uz nejaky patek za sebou :-). V “dospelem” romanu mi proste nesedi, ze dospely chlap cte Stmivani a dospela zenska nekolikrat vzpomina Gillmorovy devcata. Dokonce i lehke dotknuti se zavazneho tematu se uplne vytratilo

Karola050716
22.02.2020 5 z 5

Tohle byla prostě krása..určitě se k ní vrátím a pořídím si do knihovny domů.

andrea7459
21.02.2020 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila, byla to taková oddychovka, kterou někdy potřebuji, když třeba čtu více detektivek po sobě. Děj rychle utíkal, hlavní hrdinové byli vtipní a moc mě bavili.

hana8062
20.02.2020 4 z 5

Spolubydlící mě děsně bavili! Redaktorka Tiffy je ve finanční tísni a hledá bydlení, když odchází od bývalého přítele. Leonovi se hodí každá kačka a pracuje jako nemocniční ošetřovatel na nočních směnách. Inzerát budiž zodpovězen, slovo dá slovo a tadááá sdílejí spolu jeden byt a jedno lože. On je přítomen ve dne, ona v noci. Nikdy se nesetkají. Jen si nechávají lepítka se vzkazy, nejprve krátké, provozní, později osobnější, delší a častější. Tak schválně... jak to asi bude dál? :-) Znáte film Jestřábí žena? :-) tohle je maličko podobné, jen bez těch kouzel a v současném Londýně. A jak se něco odehrává v Londýně... no však víte. Skvělá knížka, další romantika s přesahem. Moc milé! Budete se culit, já se culila :)

Litocha
20.02.2020 4 z 5

Pro mě příklad zábavné moderní romance. Není přeslazená a sentimentální, hrdinové si procházejí vývojem, sympatická Tiffy se nebere smrtelně vážně, postavy jsou plastické, lidské, uvěřitelné, se svými zvláštnůstkami. Líbily se mi vzkazy, líbilo se mi střídání vypravěčů i to, že každý se vyjadřoval jinak, líbily se mi i chvílemi absurdní situace. A přestože konec se dá tak nějak tušit od začátku, cesta k němu mě moc bavila. Není to žádná hlubokomyslná literatura, ale i tak se dotýká závažnějších témat a naštěstí je nehalí do růžového oparu.

Maruscha
17.02.2020 5 z 5

Mě ta kniha moc bavila a pobavila. Doporučuji.

R.E.M.
16.02.2020 4 z 5

Kniha mi dala přesně to, co jsem očekávala. Příjemné odpočinkové čtení, s originálním začátkem, nezbytným nedorozuměním a problémem, i s typickým závěrem. Čtivé, vtipné, jen mírně praštěné, zábavné.

aniger
16.02.2020 2 z 5

Pěkná oddychovka

veronika8042
13.02.2020 1 z 5

Velmi pohodové čtení. Není to kniha, co když odlozite, tak na ni myslíte. U téhle knihy jsem v půlce ztratila smysl ji číst, neměla jsem pocit, že musím vědět, jak dopadne, takže jsem ji přečetla jen z principu, že mi ji bylo líto ji nedocist. Vracet se k ní už nebudu.

uarda
12.02.2020 5 z 5

Naprosto skvěle čtení. Srandovní uklidňující prostě paráda. Četlo se jedním dechem rozhodně doporučuji!

Lenka_S
11.02.2020 3 z 5

Bylo fajn sledovat, jak se rodí přátelství mezi dvěma lidmi, kteří se nikdy neviděli a jen si nechávají vzkazy po bytě i to jak hlavní hrdinka pomalu opět získává sebevědomí po nevydařeném předchozím vztahu. Je to příjemná oddychovka, která pobaví, ale vracet se k ní nebudu.

Fazolecek
10.02.2020 4 z 5

První polovinou jsem se prokousávala a říkala si, že teda nic moc. Druhá už byla lepší =) Chvílemi mi kniha připadala jako určená spíš pro věkovou skupinu young adult =) Originální příběh, dobře se četla =)

LilianaFalcon
09.02.2020 4 z 5

3 je málo a 5 je moc. Občas to bylo zdlouhavé a vážně ale vážně by to zasloužilo tak o 100 stránek seškrtat... Jenže bylo těžké se odtrhnout a nedočíst to.
Bylo tam tolik zajímavých dějových linek... Napřed to jejich netradiční soužití, protkané vzkazy, pak to, jak na sebe zareagují, až se uvidí, co šílenec Justin, co Kay, jak to bude Richiem, co hledání pana Whitea, co Holly. Prostě se to opravdu těžko odkládalo.
A navíc byli oba ultra sympatičtí!

mirunda
09.02.2020 5 z 5

To byla tak neuvěřitelně milá knížka. Oddechovka po všech vraždách a psychologických thrillerů. Dala mi dobrou náladu a proto pět *