Spolubývajúca přehled

Spolubývajúca
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413942/bmid_spolubyvajuca-4Bx-413942.jpg 4 1367 1367

Tiffy a Leon sa delia o byt, dokonca aj o posteľ. Tiffy Moorová si po nepríjemnom rozchode s priateľom hľadá nové bývanie. Čo najrýchlejšie a čo najlacnejšie. Lenže ponúkané londýnske byty sú príliš drahé a so svojím nízkym príjmom pomocnej editorky si ich nemôže dovoliť. Je taká zúfalá, že odpovie na inzerát, v ktorom sa hľadá spolubývajúci. Leon pracuje na nočné zmeny v hospici a byt vtedy nepotrebuje. Tiffy by ho teda mohla využívať v noci aj cez víkendy. Leon bude doma len v čase, keď sa ona bude zdržiavať v práci. V skutočnosti sa teda nikdy nemusia stretnúť. Tiffy a Leon si začnú nechávať odkazy – najprv o tom, kedy sa odvážajú odpadky, postupne sú však odkazy srdečnejšie, jeden druhému nechávajú jedlo či koláče, debatujú o všeličom možnom. Hoci sú rozdielni, čoskoro sa spriatelia. A možno medzi nimi vznikne aj niečo viac. Ibaže zaľúbiť sa do svojho spolubývajúceho asi nie je dobrý nápad, najmä ak ste sa s ním nikdy nestretli!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

The Flatshare, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spolubývajúca. Přihlašte se a napište ho.

Kudík
předevčírem 5 z 5

Po 5ti letech znovu přečteno, a to pro osvěžení paměti a zdolání tématu ve ČV. Je zvláštní, kolik mi toho utkvělo v hlavě a při opáčku jsem si na většinu postav vzpomněla, hlavně na Tiffy s Leonem, kteří jsou oba dva sympaticky mimo. S odstupem času mám cuky půl * ubrat, ale pro neotřelost příběhu a lišky, to neudělám. :)

Maki229
02.12.2024 5 z 5

Život spolubydlících mě zaujal, originální námět. Není pouze o tom, jak Tiffy a Leon spolu chtějí vycházet a snad se čím dál více poznávají prostřednictvím psaných vzkazů, je tu také příběh Leonova bratra, Tiffyini bývalí i současní přátelé a nahlédnutí do nemocnice, kde je Leon ošetřovatelem. Zkrátka a dobře je tu více vrstev a všechny se mi líbily. Více nebudu prozrazovat, stojí to za přečtení.

Silvisek
28.11.2024 5 z 5

Kniha se mi fakt opravdu libila. Uzasne vzkazy na zacatku. A to seznamováni super. Obcas jsem se zasmala. A Justinem na konci napinave. Fakt super kniha

10 právě čtených knih podle uživatelů (prosinec)

16.12.2019

10 nejprodávanějších eknih (srpen)

16.09.2019

Knižní novinky (32. týden)

04.08.2019

Kniha Spolubývajúca v seznamech