Spolubývajúca
Beth O’Leary
Tiffy a Leon sa delia o byt, dokonca aj o posteľ. Tiffy Moorová si po nepríjemnom rozchode s priateľom hľadá nové bývanie. Čo najrýchlejšie a čo najlacnejšie. Lenže ponúkané londýnske byty sú príliš drahé a so svojím nízkym príjmom pomocnej editorky si ich nemôže dovoliť. Je taká zúfalá, že odpovie na inzerát, v ktorom sa hľadá spolubývajúci. Leon pracuje na nočné zmeny v hospici a byt vtedy nepotrebuje. Tiffy by ho teda mohla využívať v noci aj cez víkendy. Leon bude doma len v čase, keď sa ona bude zdržiavať v práci. V skutočnosti sa teda nikdy nemusia stretnúť. Tiffy a Leon si začnú nechávať odkazy – najprv o tom, kedy sa odvážajú odpadky, postupne sú však odkazy srdečnejšie, jeden druhému nechávajú jedlo či koláče, debatujú o všeličom možnom. Hoci sú rozdielni, čoskoro sa spriatelia. A možno medzi nimi vznikne aj niečo viac. Ibaže zaľúbiť sa do svojho spolubývajúceho asi nie je dobrý nápad, najmä ak ste sa s ním nikdy nestretli!... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Ikar (SK)Originální název:
The Flatshare, 2019
Bavilo mě to, odpočinula jsem si u příjemného děje, nenudila se. Příběh nebyl vyloženě "jednoduchý" místy ba naopak, odvažuje se i do těžších témat. Lepší 3 hvězdy.
Kniha mě do první třetiny moc nebavila. Byla jsem lehce řečeno zmatená. Ale potom mi začaly být postavy Leona a Tiffy sympatické. Vtipný příběh o spolubydlení a vztazích.
Skvělá kniha. Strašně moc se mi líbila. Tiffy se snaží vymanit od svého expřítele a shání si dostupné bydlení. Leon zase potřebuje víc peněz pro právníka, který zastupuje jeho bratra, který je ve vězení. Nakonec spolusdílí postel - on přes den a ona v noci. Vůbec se nepotkávají. Jen si občas napíšou vzkaz na papírek. Když už se Tiffy začíná dostávat z rozchodu, tak ji Justin zase začne nahánět... Moc hezký příběh. Hlavní hrdinka měla skvělé kamarády a kamarádky, kteří ji v nejtěžších okamžicích podržely.
Jsem moc ráda, že kniha byla taková, jak jsem ji očekávala. Byla romantická, měla dva opravdu sympatické hlavní hrdiny a různých klišé v ní bylo tak akorát. Taky se mi líbilo, že se zabývá i trošku těžším tématem a díky tomu má v sobě i trochu toho napětí. Pokud hledáte nějakou trochu dramatickou romantiku, rozhodně bych vám doporučila se do této pustit:)
Dlouho jsem čekala, než bude v knihovně dostupná a čekání se vyplatilo. Jen asi dvakrát mi přišel děj trošku přitažený za vlasy, ale jinak to napětí, očekávání, prostě skvělé, zase jedna kniha u které cesta do práce uteče jako nic.
Příjemná letní romantika. Ideální čtení na dovolenou. Nechybí ani humor ale i nějaká ta vážná zápletka.
Jsem ráda, že jsem se zdárně dostala až na konec této knihy. Dlouho mi trvalo, než jsem se vůbec do ní ponořila a jelikož nerada nechávám knihy nedočtené, tak jsem se vlastně celou dobu ke čtení nutila. Příběh je vcelku fajn, hlavní postavy jsou líbivé, nicméně vše bylo tak naivní, tak vytáhnuté z reality a hlavně hned na začátku je jasné, jak to vše dopadne. Určitě mi v paměti tato kniha neutkví.
Veľmi milá kniha, ktorá predčila moje očakávania. Áno, boli tam občas naivné, gýčové pasáže, ale napriek tomu, to bolo pekné, vtipné a zabŕdlo to trošku aj do náročnejších tém a to ma príjemne prekvapilo.
Zajímavý námět se spolubydlením a jinak takový jednoduchý sladký příběh dvou sympatických postav. Potěší, ale neutkví. Připomínalo mi to "Dobrý proti severáku", který u mě ale stojí o chlup výš.
Tuhle knihu jsem hodně dlouho sháněla a nyní vím jistě, že se na ni vyplatilo čekat. Líbí se mi nápad, líbí se mi dění mimo byt, líbí se mi hlavní postavy, líbí se mi styl psaní autorky, no prostě se mi líbí všechno! Leon a jeho nová spolubydlící/spoluspící Tiffy se nemají nikdy potkat, přesto sdílí postel a svým způsobem i životy a pomalu se o sobě dozvídají víc a víc skrze lístečky všude po bytě. Možná byste čekali přeslazený, romantický příběh plný klišé, autorka se, ale, zabývá vážnými tématy reálného světa (více již v knize, ať příliš neprozrazuji). Skvělá kniha!
Příjemná oddechovka. Neměla jsem velká očekávání a nakonec jsem se nemohla odtrhnout :-))
Na Spolubydlící jsem se dlouho těšila. A dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. Milé, odpočinkové čtení s neotřelým námětem sdílení postele. Obzvlášť se mi líbila myšlenka komunikace Tiffy a Leona pomocí vzkazů na lístečcích. Spousta čtenářů však uvedla, že jim trvalo se začíst, že začátek se vlekl, byl nezáživný. Já teda nevím, jestli jsme četli tu stejnou knihu, ale mě bavila od začátku do konce. Tiffy a Leona jsem si zamilovala, nejedná se totiž o tuctové postavy, což je na nich asi tak přitažlivé. Stejně tak Holly, Richie, pan Prior. Trojice kamarádů Rachel, Mo, Gerty. Všechny si v mžiku oblíbíte, že ani nevíte, jak k tomu došlo. Hned se chcete skamarádit a to kamarádství si hluboko uchovat. Zamilovanost k postavám této knížky jako by byla nakažlivá. A já jsem se rozhodně nakazila!
I přesto, že tento druh knihy nemám moc ráda, tak tento příběh se mi moc líbil. Moc se mi líbila povaha Tiffy i Leona a moc jsem si přála, aby to dopadlo, tak jak to dopadlo. Takové moc pěkné oddechové čtení. A kniha má moc pěknou obálku.
Dost me stvaly sebemrskacsky pasaze obou akteru. Jinak se dalo cist. Zadna tutovka, ale neurazilo.
Náhodný výběr v knihovně, po pár stranách bylo jasné, že půjde o červenou knihovnu. Zajímavá myšlenka se sdílením postele, kolem které vznikl překvapivě velmi čtivý příběh. Na dovolenou ideální oddechové čtení
Hezky napsaný příběh, romantický, a přesto ne tuctový. Dva podivíni, Tiffy a Leon, sdílejí postel v pronajímaném bytě a komunikují spolu jen přes vzkazy na lístečcích.
V současné době dokonalá oddechovka. Svěží, vtipný a čtivý příběh.