Správná pětka na Tajemných blatech
Enid Blyton
Správná pětka / Slávna 5 série
Tentokrát se Pětka vydává na Tajemná blata. Seznámí se s cikánským klukem Smrkáčem a dozvědí se, že na blata jezdí každé tři měsíce i tlupa cikánů. Při nocování zahlédnou prolétat letadlo, ze kterého někdo na zem shazuje balíky. Co v nich je? A dostanou se dívky ze zajetí cikánů, ke kterým v mlze zabloudily?
Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Albatros (ČR)Originální název:
Five Go to Mystery Moor, 1954
Můj komentář ke všem dílům Správné pětky bude stejný. Za mého mládí tyto knihy nebyly přeloženy, takže si teď „doplňuji vzdělání“. I když je scénář vždy velice podobný a mění se jen prostředí, každý díl mne hodně baví. Je to skvělá relaxace. Dětem i dospělým s dobrodružnou dušičkou mohu vřele doporučit.
Nanejvýš uspokojivé.
Ešte keď nebol internet v knižniciach a ani doma, tak bol problém prečítať nejakú knižnú sériu v úplnosti. Buď ju nemali kompletnú alebo ju mal stále niekto požičanú. Preto si z detstva vybavujem iba tento diel a presne túto obálku. Myslím, že to išlo aj ako televízny seriál pre deti.
Nejoblíbenější dětská dobrodružná knížka :) Moc ráda jsem to měla! Rozhodně doporučuji, tak jako další knihy od Enid Blyton.
Jako malá holka na prvním stupni jsem příběhy Správné pětky naprosto zbožňovala. Když jsme se pak s bratránky a sestřenkami sjížděli u babičky v nedaleké vesnici, děsně jsem snila o podobně velkém dobrodružství, o nálezu pokladu někde v lese, o sledování podivných lidí a odhalování nekalostí... jo! Jejda, jak já těmhle dětem záviděla. A úplně nejlepší byla samozřejmě George. Takovéhle holky-kluci byly vždycky můj vzor. :)
Pěkná a napínavá knížka. Hodně jsem se smála skoro všem scénám, kde byl Smrkáč. Obdivuju, jak musí být Tim chytrý a hodný, že dokáže poslechnout svou paní na slovo. Takového psa bych chtěla. :D
Dostal jsem pod stromeček jako malé děcko a dobře si pamatuju, jak mě příběh o tajemných blatech uchvátil a jak jsem si představoval, že taková tajemná blata mám někde za chalupou! Knížka mého mládí, kterou jsem si přečetl i v dospělosti a nestydím se za to.
Jooo, Pětka na tajemných blatech, nejlepší knižní horor mého dětství! Už vůůůbec nevím, o co šlo, ale vybavuju si ten vlak bez řidiče co jezdil tunelem tam a zpátky, o a když jsem tenhle díl viděla i zfilmovaný, tak ámen se mnou, ještě teď se bojím:D Tohle je možná můj nejoblíbenější díl z celé série.
Dětská detektivka, která splnila svůj účel - každé nové dobrodružství správné pětky jsem prožívala tak, jako bych k nim patřila!
Každý týden jsem v knihovně hledala další díly! :)
1992 | Pětka na ostrově pokladů |
1996 | Pětka v pasti |
2003 | Vzhůru na kouzelný strom |
1993 | Podařená dvojčata |
1997 | Pětka na Ďáblových skalách |
Pokaždé tento návrat do dětství ocením. Je to prima odreagování, zábavné, jako dítě jsem toužila zažít něco podobného.
Teď to čte nejstarší syn, s tím že si celou sérii přečte znovu... Jen kdyby shánění těchto knížek nebylo tak těžké, nicméně se nám to už podařilo, tenhle díl byl poslední co nám chyběl.