Srdce ze zmrzliny
Cathy Cassidy
Jude má fakt šílenou rodinu, prostě ujetou, úplně bizarní... její máma věčně vyrábí problémy a táta si zas myslí, že je Elvis! Jude přitom chce mít jen obyčejný život, žádné dramatické zápletky ani nic podobného – to ale není jen tak, zvlášť když člověk uvázne v bludném kruhu porušených slibů. Jude má pocit, že jí v životě nic nevychází, ale pak jí jednoho dne dojde, že ten kluk od nich ze školy, ten s těmi příšernými slámově žlutými vlasy, podezřele připomíná prince na bílém koni... jen s tím rozdílem, že jezdí na inlajnech. Totiž někdy, když je život nakyslý až trpký, to může zachránit jen něco sladkého...... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2009 , BB artOriginální název:
Sundae Girl, 2007
Od Cathy Cassidy už jsem něco četla dříve a líbilo se mi to o dost víc než tohle . Přišlo mi strašně deprimující jak autorka popisovala Judinu mámu , která pořád pila a snažila se to všemožně zatajit a nebo i to jak Jude zemřela babička . Líbil se mi obal , ale znovu bych knihu rozhodně nečetla . Některé další knihy bych si od autorky ale ráda přečetla .
Na knížku jsem se těšila. má povzbudivou obálku a ty osrdíčkované kapitoly :). Ale bohužel mně dost sklamala. Byla hrozně deprimující a stále se řešil problém s mámou. Navíc mi konec přišel hrozně useknutý žádné pokračování o tom co se stalo se závislostí její mámy ani jak to dopadlo s Kevinem Cartrem. jediné pozitivní je asi jenom originální námět, někteří docela vtipní členové rodiny a usmíření s Kristýnou.
Kniha se mi strašně MOC líbila. Myslím si, že spisovatelka moc hezky napsala, aby jsme se nestyděli za svoji rodinu. Svět prostě není dokonalý. :) Doporučuji k přečtení a určitě si přečtu od spisovatelky i jiné knihy.
Ačkoliv mám knížky od C. Cassidy ráda, tahle se mi vůbec nelíbila. Kniha mi připadala až absurdní a dost smutná, jak furt popisuje svou maminku, která pořád pije a nebo jak tam pak umře její babička. A nechápu ten doporučený věk od 9 let. Tuto knihu proto NEdoporučuji.
2011 | Lásky jedné rusovlásky |
2006 | Modrá jako Indigo |
2007 | Vzkaz v láhvi |
2005 | Hledá se Dizzy |
2008 | Scarlett |
Kniha, která nenadchne, ale ani neudrazí. SPOILER: Více než o lásce dvou teenagerů mě přišla o problémech s alkoholismem. Což bohužel zabíralo dost stránek. Škoda.