Pronásledovaná
Robert Lawrence Stine
Stopy hrůzy - Ulice strachu série
Melissa se s křikem probouzí. V okně jejího pokoje je nevítaný návštěvník… nebo snad není? Všichni jsou znepokojeni zprávami o zloději z Fear Street. Melissin otec má proto v ložnici uložen nabitý revolver. Napětí stoupá a přitom je všechno tak opravdové. Pronásledování začíná: Melissino nové auto jako by kdosi ovládal; dárky k narozeninám jí roztrhaly čísi neviditelné ruce; neviditelná síla se snaží vystrčit jí ven z okna. Ze stínu v jejím pokoji vystupuje hrozivá postava. Kdo to je? Přichází skutečně ze záhrobí? A proč ji chce zabít? Jestli se Melisse nepodaří záhadu rychle rozluštit, doženou ji nezodpovězené otázky až k smrti!... celý text
Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: 1993 , Studio dobré nálady - nakladatelství KreditOriginální název:
Haunted, 1992
Příběh mě bavil natolik, že jsem to musela přečíst na jeden zátah. Byl to takový trošku romantičtější R. L. Stine, ale mě se to líbilo :-)
Melissu něco nadpřirozeného pronásleduje. Později zjišťuje, že je to duch, který se ji hezky sám i představí (vtipné) Je to Paul, kterého prý zabila a teď ji to přišel vrátit. Melissa začne pátrat, co se stalo... od setkání s kluky na parkovišti je snadno předvídatelný děj, ale i tak to bylo hezké čtení. R.L.Stine mě prostě baví!
Plný počet... Možná je to tím, že poslední stopáče, co jsem četla, byly ze série Země duchů, ale tohle mi prostě ve srovnání s tím přijde jako veledílo. Bavilo mě to jako -náctku a baví mě to i jako vyhořelou matku na mateřské. Ideální kombinace strašení, romantiky, detektivky, a i na nějaké to vražděníčko dojde.
(SPOILER) Žádná strašidelná hitparáda to sice nebyla, ale od půlky knihy jsem to musel dočíst na jeden zátah ( asi 80 stran) - tak moc mě zajímalo vysvětlení příběhu. Vysvětlení přítomností proč bude taková budoucnost..něco prostě jako Terminátor. Jen ten konec - zabije ho, ale příběh končí ve stylu love story happy end.. :-p 67%
Jedna z těch duchařských od R.L. Stineho. A hodně dobrý a zajímavý díl. Hlavní hrdinka se ocitá na kolotoči podivných událostí, občas má ona i čtenář pocit, že asi blázní, ale na konci vše do sebe zapadne.
Hodně divný díl, kterému jsem nepřišla na chuť při prvním začtení se. Musela jsem knihu odložit a za čas se k ní vrátit, a byla jsem ráda. Začetla jsem se a dočkala se opět parádního hororu. No spíš thrilleru.
Méně romantiky a více hororu by potěšilo, ale i tak se jedná o skvělý díl z Fear Street.
Celkem dobrý díl, trošku sci-fi :) ale je to Fear Street ne? :) Četlo se to velmi rychle. Takže to bylo asi chytlavý :)
Přesně, jak jsem psala nedávno v jiném komentáři… ze série Fear Street jsou většinou lepší ty knihy, ve kterých se přímo zjevuje něco nadpřirozeného. Navíc zápletka, která v Pronásledované zavání béčkovým „strašením“ se nakonec překlopí do ne tak docela obyčejného strašení. Za mě povedený díl a romantická složka tomu vůbec neuškodila.
Knihu řadím spíše k těm méně zdařilým dílům. Děj se mi zdál moc nerealistický a navíc jak už tu někdo podotkl, byl víc romantický než hororový.
Jako oddychovka fajn, jen bych to nezařadila do Stop hrůzy, ale spíš do nějaké romantické série. :-)
U čtení člověk uvažuje, zda je možné vše, co se tam děje. Dělá to opravdu duch a nebo někdo opravdu chytrý a vynalézavý? To si musíte přečíst sami...
Stopy hrůzy to bylo moje mládí, rád se k těmto příběhům vracím