Ztracený duch

Ztracený duch
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328590/mid_strasidelna-knihovna-ztraceny-duch-uB4-328590.jpg 4 75 75

Strašidelná knihovna série

1. díl >

Chcete, aby děti rády četly? Nabídněte jim příběh, který je bude bavit. Pozvěte je do Strašidelné knihovny! Kaz není obyčejný kluk, je to duch. Jednoho dne přijde silný vítr a odvane ho pryč od jeho rodiny. Zanese ho do vzdálené knihovny, kde potká Klárku – holčičku, která ho jako jediná vidí! Klárka se chce stát detektivem, a tak Kazovi slíbí, že mu s pátráním po rodičích pomůže. Stopa, po které se vydají, je přímo v knihovně. Před pár dny se totiž v jedné z místností začalo ozývat strašidelné kvílení, které děsí návštěvníky. Že by to byl někdo z Kazovy rodiny?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

The Haunted Library, 2014

Mark3ta
08.11.2024 5 z 5

Po dlouhé době přečtená dětská kniha a musím říct, že velmi čtivá.
Obrázky doprovázející příběh jsou moc pěkné a dotváří atmosféru děje. Také malý duchařský slovníček na začátku knihy je pěkným doplněním.
I pro dospělého je kniha skvělým oddychem se zajímavým nápadem na ducha, který sám má nějaký strach, aby se dětem více přiblížil.
Kniha je napsaná jednoduše, možná by jen neuškodilo doplnění vysvětlení slova "DNA", které může být jak pro Kaze, tak pro menší děti neznámé.
Jinak milá kniha, která naláká na pokračování, kde se může čtenář zúčastnit dalších detektivních dobrodružství spolu s Kazem a Klárkou.

Zuzvil
13.06.2024 4 z 5

Kniha je velmi hezky zpracovaná, velká písmena, obrázky na každé druhé stránce. Obsahově se nám s dcerou také líbila a těšíme se na další díl. Příběh je o málem dušíkovi Kazovi a následně jeho lidské kamarádce Klárce, která jej může vidět (což není obvyklé). Příjemná je i "duchařská" terminologie, která je uvedena na začátku knížky a hojně v textu využívána. Za nás můžeme doporučit k přečtení, my určitě budeme pokračovat v dalších dílech.

ZoeChaya
28.04.2024 3 z 5

Kniha má pěkná velká písmena, dětem, začínajícím čtenářům, určitě vyhovují.
Příběh je jednoduchý, jak má u takové knihy být.
Ale vadí mi gramatické chyby, špatné skloňování, chyby ve svoji/svojí, mylně uvedená y/i.
To by se v dětských knihách stávat nemělo.

Litocha
24.03.2024 3 z 5

Pro mě kniha žádným zjevením nebyla. Zajímavá myšlenka, lákavé prostředí, ale ani jedna z hlavních postav mi nepřirostla k srdci. Děj je dost jednoduchý, zato se v textu objevují složitější slova, takže jsem musela vysvětlovat (třeba oddělení beletrie nebo DNA). Ilustrace se mi moc nelíbí. Synovi se ale kniha zamlouvá, takže mě čeká druhý díl...

DK197
31.12.2023 4 z 5

E-KNIHA: Sice jsem čekala knížku pro ne až tak malé děti, ale nápad je skvělý a příběh je taky moc hezký, ačkoli na můj vkus trochu zbytečně moc krátký. :-) Proto se těším na další díly, které už nebudou rozjezdové a nastane tak více prostoru pro hlavní zápletku. Samozřejmě nečekám Agátu Christie, ale každá stránka k dobru pro samotný příběh dobrá. Dětem tohle určitě doporučuju. Třeba jako čtení před spaním.

hippiesak
12.07.2022 4 z 5

To si, prosím pěkně, půjčila moje osmi letá dcera v knihovně a já to slupnul před spaním jako malinu :) Nějak se mi nechtělo číst nic těžkého, chtěl jsem takový oddych, relax a to jsem dostal. Jen otáčet stránky každých 30 sekund byla otrava :) Má to velké písmena :) Ideální pro děti na prázdniny po skončení 1. třídy! Pro tyto děti vřele doporučuji :) PS: děj není zas tak blbej ;) Asi si přečtu i další díl :) :) :)

Rind
14.12.2021 5 z 5

Hodnocení dávám za syna.
Já mám výhrady k hrubkám a překlepům, ale příběh byl milý.

Peter74
18.11.2020 5 z 5

Aj keď je to určené pre deti, super knižka. Skvelé čítanie, bavilo ma to.
Stratený duch Kaz hľadá seba a rodinu. Nájde však Klarku, ktorá mu pomáha pri pátraní duchu po knižnici
Najbližšie keď príde neter, budem jej to čítať. Určite sa poteší.

hradilovi.mk
20.04.2020 5 z 5

Knihu jsem zakoupila mému synovi. Strašně se mu líbila. I já si početla:-) Snad se bude líbit i mladšímu synovi:-)

Ishir
01.03.2020 5 z 5

super duchařinka pro malé děti

Verča16
11.06.2018 3 z 5

super, kniha byla napinava ale 2 dil byl lepsi

pipa36
25.01.2018 5 z 5

Tak tohle jsme si se synkem užili - hledali jsme něco pro první školní četbu a toto mě "cestou cvrnklo do nosu". Líbí se mi, když děti čtení baví, takže za 5 hvězd.

Jéňa2008
20.11.2017 5 z 5

Zábavná, napínavá, moc se mi líbila.

Knižní střípky
25.06.2017 4 z 5

Knihu si půjčila dcerka v knihovně a moc se jí líbila a chtěla, ať si jí také přečtu, což jsem ráda udělala. A musím říci, že mě nezklamala, byla moc fajn, dobře se musí dětem číst. Přátelství ducha Kaze a holčičky Klárky je pro děti určitě atraktivním námětem.

Svica
09.03.2017 4 z 5

Krátký, ale zábavný příběh pro menší děti. Určitě je bude bavit rozplétat zápletku, která má ve finále nečekané rozuzlení.