Ztracený duch přehled
Dori Hillestad Butler
Strašidelná knihovna série
1. díl >
Chcete, aby děti rády četly? Nabídněte jim příběh, který je bude bavit. Pozvěte je do Strašidelné knihovny! Kaz není obyčejný kluk, je to duch. Jednoho dne přijde silný vítr a odvane ho pryč od jeho rodiny. Zanese ho do vzdálené knihovny, kde potká Klárku – holčičku, která ho jako jediná vidí! Klárka se chce stát detektivem, a tak Kazovi slíbí, že mu s pátráním po rodičích pomůže. Stopa, po které se vydají, je přímo v knihovně. Před pár dny se totiž v jedné z místností začalo ozývat strašidelné kvílení, které děsí návštěvníky. Že by to byl někdo z Kazovy rodiny?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , Fragment (ČR)Originální název:
The Haunted Library, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracený duch. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je velmi hezky zpracovaná, velká písmena, obrázky na každé druhé stránce. Obsahově se nám s dcerou také líbila a těšíme se na další díl. Příběh je o málem dušíkovi Kazovi a následně jeho lidské kamarádce Klárce, která jej může vidět (což není obvyklé). Příjemná je i "duchařská" terminologie, která je uvedena na začátku knížky a hojně v textu využívána. Za nás můžeme doporučit k přečtení, my určitě budeme pokračovat v dalších dílech.
Kniha má pěkná velká písmena, dětem, začínajícím čtenářům, určitě vyhovují.
Příběh je jednoduchý, jak má u takové knihy být.
Ale vadí mi gramatické chyby, špatné skloňování, chyby ve svoji/svojí, mylně uvedená y/i.
To by se v dětských knihách stávat nemělo.
Kniha Ztracený duch v seznamech
2017 | Ztracený duch |
2017 | Na půdě je duch |
2017 | Duch za oponou |
2018 | Duch přichází v pět |
2019 | Tajný pokoj |
Po dlouhé době přečtená dětská kniha a musím říct, že velmi čtivá.
Obrázky doprovázející příběh jsou moc pěkné a dotváří atmosféru děje. Také malý duchařský slovníček na začátku knihy je pěkným doplněním.
I pro dospělého je kniha skvělým oddychem se zajímavým nápadem na ducha, který sám má nějaký strach, aby se dětem více přiblížil.
Kniha je napsaná jednoduše, možná by jen neuškodilo doplnění vysvětlení slova "DNA", které může být jak pro Kaze, tak pro menší děti neznámé.
Jinak milá kniha, která naláká na pokračování, kde se může čtenář zúčastnit dalších detektivních dobrodružství spolu s Kazem a Klárkou.