Přízraky domu Carrowů
Darcy Coates
Strašidelné domy série
Remy pracuje jako průvodkyně v Carrow, nejstrašidelnějším domě ve státě. Po jedné z prohlídek jí jeden z účastníků sdělí, že by rád v domě spolu s dalšími nadšenci zorganizoval dvoutýdenní pobyt. Remy souhlasí a doufá, že během něj spatří některé z nadpřirozených jevů, které místo proslavily. Sejde se osmičlenná skupina a zpočátku se zdá, že se naplní jejich očekávání, se kterými do Carrow přijeli. Potom ale začne bouřka, odřízne je od okolního světa a začnou se dít podivné věci. Dveře se samy otvírají. Seance se začnou zvrtávat. Tapetou prosakuje červená tekutina. Náměsíčné médium se v noci potuluje chodbami… Když jeden z hostů za podivných okolností zemře, Remy je donucena uvažovat o možnosti, že duch původního majitele domu, zvrácený sériový vrah, stále bloudí jeho chodbami. Jenže už je příliš pozdě na to snažit se utéct.... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2020 , FobosOriginální název:
The Carrow Haunt, 2018
Miluji horory a proto jsem i sáhla po tomto kousku. Kniha se mi líbila hodně. Ale dám 4 *, protože se mi zdálo, že některé pasáže jsou až hodně přitažené a až moc nereálné. Ale to je pouze můj názor. Knihu doporučuji! :)
Skvělá duchařina, strašidelná atmosféra, za mě to splnilo očekávání. Přízraky domu Carrowů u mě vedou na plné čáře.
Nejstrašidelnější dům široko daleko s velmi pohnutou minulostí. Co kdybych Vám řekla, že v něm vážně straší? Na první pohled je dům fascinující, vše v původním stavu a jeho krutá minulost ho předchází. Skupinka tak trochu náhodně vybraných nadšenců pro paranormální jevy se zúčastní projektu, který má za cíl odhalit, zda se v domě pohybují nějaké entity.
Vezměte si EVP a vydejte se prozkoumat tento dům, který si žije svým životem a nenechá nikoho jen tak odejít. Společnost Vám bude dělat sympatická partička, ale pozor! Hrozí, že se budete bát.
Duchařinu už jsem dlouho nečetla . Měla jsem obavy, že se budu bát ...a bála jsem se :-)
Každopádně jsem docela nadšená . Sympatická partička bláznů, která se dobrovolně zavře do takového domu si zaslouží respekt :-) Mě by to ani nenapadlo. A ten sladší konec jsem naopak uvítala ... Určitě se pustím do dalších autorčiných knih.
Tajemný dům, zaprášený vnitřek, přízraky od sklepa až na půdu, rozbouřené okolí na straně jedné a na straně druhé skupina nadšenců, která ani zdaleka nečekala, co je čeká. Pobíhat za mátohami a pak před nimi zase utíkat, chce velkou dávku odvahy. Napínavé čtení. Závěr strhující.
Už dlouho jsem žádnou knihu, která se hemží duchy, nečetla. Tato byla v balíčku knih, co mi přišly za luštění křížovek. Vy, duchové dobří, co lidem pomůžete, líbili jste se mi.
Miluju autorčin styl psaní i hororovou atmosféru jejích příběhů. Zamilovala jsem se díky její první knize Duch domu Ashburnů, která byla dokonalá. Následující Tajemství sídla Craven Manor už nebyla úplně tak skvělá, i když se mi líbila. Bála jsem se sestupné tendence, ale zbytečně. Přízraky domu Carrowů je rozhodně srovnatelná s tou první. Má sice pomalejší rozjezd k tomu opravdu strašidelnému, ale nudné to určitě nebylo. Mnoho tajemných faktů z historie domu, příběhy mrtvých, to vše mne navnazovalo a bylo skutečně těžké knihu odkládat. Hltala jsem jednu stranu za druhou a chtěla vědět, jak to bude dál a na druhou stranu se bála, že bude brzy konec. Remy mi padla velmi do oka a dost jsem se s ní ztotožnila. Mark se mi nezdál, ale i k němu jsme si brzy našla cestu. Kromě Lucille mi všechny postavy seděly a to je přesně to, co mne nabuzovalo v příběhu. Konec jsem si určitě nepředstavovala takhle, bylo to obrovské překvapení. Možná je to až moc, ale já z toho mám radost. Kniha je skvělá, napínavá, strhující, byly tam pasáže, kdy jsem se fakt bála, i ty, kde jsem se smála. Osm osob vytvořilo skvělou skupinu a pěkný kolektiv. Dialogy jdou autorce skvěle, především sarkasmus, kousavé poznámky a podobně tomu dávají něco navíc. Už se těším na další její knihy.
Mimochodem, vůbec by mi nevadilo, kdyby byl další díl s touto skupinkou. Konec to možná malilinko naznačil, ale spíš vidím něco, co chci tam, kde to není. Prostě další příběhy s teamem Remy, Mark, April, Lucille, Piers, Taj, Marjorie a Bernard.
Zajímavý pokus o horor :-) Těšila jsem se na trochu mrazení po zádech, i počasí stálo při mě, domem lomcoval vítr a na okna dopadaly kapky sněhodeště.. a stejně jsem to necítila.. Čtyři hvězdy za výborné popsání domu a vcelku zajímavý příběh, ikdyž nijak zvlášť originální..
Kniha se mi líbila, i když má naprosto klasickou zápletku, tak je nesmírně čtivá a je dost problém ji odložit dřív než je příběh u konce.
Nikdy by mě nenapadlo, že mě tolik budou bavit duchařské knihy. Od mého mládí, kde se občas nějaký ten duch objevil v mých oblíbených Stopách hrůzy jsem tuto literaturu nevyhledávala. A potom jsem objevila Darcy Coates a ono to je super. Toto je třetí kniha, kterou jsem od ní četla a opět jsem se hezky bavila i bála. Zatím však u mě stále vede Duch domu Ashburnů, tak uvidíme, jaké budou další příběhy. Moc se na ně těším.
Tady jsem dost váhala, kolik hvězd dát. Škoda, že nejdou dávat poloviny, pro mě by to bylo na 4,5. Lepší než Craven Manor, o malinko horší než Duch domů Ashburnů - déle se to rozbíhalo, ale co se týče toho, jak to bylo strašidelné, to bylo tak nastejno. Akorát ten přemrštěně šťastný konec to zkazil, epilog tam byl navíc. Takže nakonec dávám 4*, protože konec v Ashburnech byl také dobrý, ale tak přiměřeně.
(SPOILER) Prima "strašidelný " příběh...knihy paní Coates se musí brát jako odlehčená četba, když přistoupíte na autorčin styl, dobře se bavíte. Za mě se mi docela líbil i ten sladký konec, prostě se mi to k tomuto příběhu docela hodilo. Zkrátka nejedná se o žádnou démonickou četbu, která musí končit i děsivým závěrem...u mě dobrý!
Není to tak dávno, co jsem se pustila do autorčiny knihy Duch domu Ashburnů a i přesto, že mi na její knize něco vadilo, rozhodla jsem se zkusit její další knihu.
Přízrak domu Carrowů se dle anotace jevil zajímavě a to samé mohu říct po jejím dočtení. Temný dům s ohavnou minulostí + parta lidí, kteří se rozhodnou v domě nějakou dobu zůstat a navázat spojení s duchy. Co se příběhu týče nemám co vytknout, sice děj nenabízí nic nového, ale to se dá očekávat. Postavy jsou jednak sympatické a jako čtenář jsem s nimi ráda trávila společné chvíle. V mnohém mi dům připomínal Dům v růžích a to je rozhodně plus. Postavy nejednají úplně debilně jak tomu v podobných knihách bývá a ostatně dost jsem se pozastavovala nad chováním hrdinky v předešlé autorčině knize, takže tady jsem byla mile překvapena. Má to spád, je to neskutečně čtivé, místy i dost strašidelné a vlastně jsem se od toho nemohla odtrhnout. Remy jako hlavní hrdinka příběhu je dalším velkým plusem, stejně jako duchové všeho druhu. Má to vynikající atmosféru.
Stejně jako tomu bylo u knihy Duch domu Asburnů i tady mám s jednou věcí zásadní problém a tím je konec. Rozhodně se pustím do autorčiných dalších knih a budu doufat, že bude nadále překvapovat.
Z Přízraků domu Carrowů jsem nadšená , nemohla jsem se od knížky odtrhnout
neskutečně čtivé, za mě zatím autorčina nejlepší kniha
super strašidelná atmosféra, duchařina jak má být, je pravda, že s největší pravděpodobností hororový nadšenec vyděšen nebude, ale čtivé to je rozhodně
postavy mi byly všechny moc sympatické a lehká romantická linka mi tam sedla
hodnocení: 5/5*
Pro mě to byla nejstrašidelnejsi kniha, kterou jsem od Darcy četla, opravdu jsem se bála a přestože můj oblíbený díl je Duch domu ashburnu tak tato kniha byla úžasná
Duchařský příběh s tou správnou atmosférou, děj pěkně plyne bez hluchých míst, pořád se tam něco děje, postav je tak akorát a čtenář se prostě nenudí. Přitom zápletka je pro žánr naprosto klasická bez jakékoli inovace. Skupinka lidí míní prožít 2 týdny ve strašidelném domě a ono se to celé tak trochu zvrtne...
Tohle je má druhá kniha od autorky. První byla Duch domu Ashburnů, ale tahle se mi líbila více, díky duchařské tématice. Ze začátku mi to připomnělo American Horror Story: Hotel, ale podobnost tam je jenom trochu. Strach jsem sice při čtení neměla, ale užívala jsem si atmosféru. Postavy se mi líbily, i ta záporná, a celá knížka byla čtivá. Akorát konec byl až přehnaně šťastný. Určitě si přečtu i další autorčiny knihy.
Tahle knížka je zatím nejlepší od autorky. Mělo to fakt říz, bylo to napínavé a byla jsem zvědavá, jak to skončí. Dobře si pohrála s popisem děje a okolí.
Rozhodně to bylo lepší, než Craven Manor, ale zase horší než dům Ashburnů. Byly tam momenty, kdy sem měl nahnáno a mrazilo, ale celý to bylo podle mě zazděný tim koncem ve stylu - chytneme se všichni kolem ramen a půjdem spolu na pivo - to je podle mě škoda. Potenciál to mělo větší, i ten barák se mi líbil svojí atmosférou. A měl sklep (!).
Duchařský příběh se správnou dávkou ponuré atmosféry domu, ve kterém straší a hmatatelný pocit nebezpečí, které se skrývá všude okolo.
Výborně se to četlo. Bavilo mě to lezavé napětí s mysteriózními prvky. Milovníci duchařiny by si tento titul určitě neměli nechat ujít.
nadpřirozené bytosti paranormální jevy duchové a přízraky strašidelné domy dobří duchové duchařské romány médium (spiritismus)
2019 | Duch domu Ashburnů |
2019 | Tajemství sídla Craven Manor |
2021 | Kořist |
2020 | Přízraky domu Carrowů |
2021 | Hlasy v bouři |
Děj knihy se mi zdál místy spíš přestřelený než strašidelný. Nebylo to vyloženě špatné, ale že bych se od toho nemohla odtrhnout to taky ne. Moc mě tento žánr neoslovil...