Přízraky domu Carrowů

Přízraky domu Carrowů
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428821/bmid_prizraky-v-dome-carrowu-Dsu-428821.jpg 4 1409 1409

Strašidelné domy série

Remy pracuje jako průvodkyně v Carrow, nejstrašidelnějším domě ve státě. Po jedné z prohlídek jí jeden z účastníků sdělí, že by rád v domě spolu s dalšími nadšenci zorganizoval dvoutýdenní pobyt. Remy souhlasí a doufá, že během něj spatří některé z nadpřirozených jevů, které místo proslavily. Sejde se osmičlenná skupina a zpočátku se zdá, že se naplní jejich očekávání, se kterými do Carrow přijeli. Potom ale začne bouřka, odřízne je od okolního světa a začnou se dít podivné věci. Dveře se samy otvírají. Seance se začnou zvrtávat. Tapetou prosakuje červená tekutina. Náměsíčné médium se v noci potuluje chodbami… Když jeden z hostů za podivných okolností zemře, Remy je donucena uvažovat o možnosti, že duch původního majitele domu, zvrácený sériový vrah, stále bloudí jeho chodbami. Jenže už je příliš pozdě na to snažit se utéct.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Fobos

The Carrow Haunt, 2018

kopretina21
29.12.2020 2 z 5

(SPOILER) No tak tohle je slabší kus. Konec zase přestřelený, jak už to u těchto knih bývá. Jako oddychovka plus minus dobrý, ale na dlouho mám pokoj. Dle mého to není hodnotná literatura, žádné zajímavé myšlenky jsem neobjevila.
A ten zjevný - na první pohled rozvíjející se vztah hlavních hrdinů...trochu červená knihovna

klara0110
28.12.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetla na jeden zátah. Děj je napínavý a někdy mi i přejel mráz po zádech. Atmosféra je úžasná! Záporák je doslova a do písmene zabijácký psychopat a kladné postavy jsou úžasné a záhadné. Bernard mi celou dobu připomínal frankenstainovo monstrum s laskavým srdcem ( i když to na sobě nedával znát a dost často byl nabručený) a Remy byla taková malá učebnice dějepisu....

orinka3
28.12.2020 4 z 5

Skvělý duchařský román přesně pro tuhle roční dobu. Venku vichr láme stromy, psa by nevyhnal a o to líp se čte o strašidlech ve starém domě. Četla jsem s chutí, sice jsem se ani moc nebála, ale to knize neubírá na kvalitě. Chytře a napínavě sepsáno, Edgar byl pěkný mizera a konec všechno zachraňuje.

AlenaO
28.12.2020 5 z 5

Moje oblíbená spisovatelka. Líbí se mi její styl psaní. Plus mám ráda takové to tajemno, duchovno a napětí takže za mě super! Mám všechny a už čekám až u nás vyjde další.

Cleo De Nile
21.12.2020 4 z 5

Darcy Coates umí mistrně vykreslit atmosféru, a opět přichází s nečekanými (i když pro někoho, kdo četl její ostatní knihy, už to až tak horké není) zvraty. Postavy mi byly vesměs sympatické všechny, ale Bernard to vyhrál na plné čáře. :)
I tentokrát ale nemohu dát plný počet hvězdiček kvůli překombinovanému a na mě až moc sluníčkovému konci.

happy-smile
20.12.2020 5 z 5

Duchařské příběhy mám ráda a tento byl opravdu povedený. Jsem ráda, že jsem o pobytu v domě Carrowů jen četla a nemusela jsem se ho osobně účastnit. :) Darcy Coates ví, jak psát. Těším se na něco dalšího!

Noctua8
20.12.2020 4 z 5

Těšila jsem se jak se budu krásné bát, ale po přečtení první půlky knihy jsem byla téměř zklamaná. Popis místa, osob, rozmisťování techniky, sem tam nějaké to málo uvěřitelné setkání x-tého druhu. Prostě jen taková příprava scény pro nadcházející drama a já se bála, že už se žádné "drama" odehrávat nebude. Mýlila jsem se.... Nakonec jsem se bála krásně a tak akorát dlouho. A i když se jedná o fikci, přesto to člověka donutí zamyslet se nad některými věcmi mezi nebem a zemí.... protože zákon o zachování energie jednoznačně funguje :-)

Jido
18.12.2020 5 z 5

Mně se to moc líbilo, zatím nejlepší kniha autorky.

Patrik02
16.12.2020 5 z 5

Opravdu netrvalo dlouho a sáhl jsem po další knize od Darcy. Oproti Duchovi domu Ashburnů zde vystupuje více postav, každá je skvěle vyprofilovaná, uvěřitelná a řada z nich i správně tajemná.
Autorka dávkuje zlo postupně a velmi propracovaně táhne čtenáře na další stránku, do další místnosti. Nevyhne se několika drobným "klišé" zejména v závěru, ale to mému celkovému dojmu z knihy vůbec neškodí.
Možná za to zčásti může to správně pochmurné počasí, které venku poslední dny vládne, ale tahle duchařina mě bavila.

PetaZ
11.12.2020 5 z 5

Zatím nejlepší kniha autorky, tohle od duchariny očekávám.. Doporučuji

nik077
10.12.2020 5 z 5

Bezva čtení.. začíná mě autorka tohoto žánru bavit.

katerina2660
09.12.2020 5 z 5

Do strany 150 fakt nuda, nic se nedělo... pak všichni dorazili na místo a konečně se začalo něco dít... pak to mělo spád a frčelo to až do konce.

zpevSusannah
08.12.2020 4 z 5

První dvě třetiny knihy byly vážně povedené. Já se fakt normálně i bála. Přestože mi běhal mráz po zádech, musela jsem jen číst a číst. Jak krásně byla kniha rozjetá...!
Pak, bohužel, přišlo to obávané ALE...
Jako ten konec??!! Jako opravdu???
Já nevím, jaký pocit jste z toho měli vy, ale na mě toho bylo už vážně moc - přehnané, přeplácané a tak trochu ujeté. Místo strachu přišel smích a úšklebky.
Škoda, škoda...
Přesto strhávám jen jednu hvězdu, protože jsem se bavila téměř do poslední strany (ať už teda tím mrazivým strachem či nevěřícným smíchem).

MarkétaI.
05.12.2020 5 z 5

Dvoutýdenní pobyt v nejstrašidelnějším domě? Jasné proč ne.
Duchové, tajemno, smrt.. tak toto se mi opravdu hodně líbilo.

Kexina
05.12.2020 2 z 5

Rozhodně nejslabší z knih, které jsem od autorky četla. Od začátku do konce nic víc, než jedno velké klišé. Ale zhruba od poloviny knížky je možné příběh přijmout jako parodii na podobné béčkové (céčkové, déčkové...) knihy a filmy, a pak je čtení docela legrace.

verka5083
02.12.2020 5 z 5

Až do strany 150 se v knize toho moc nedělo a já jsem přemýšlela, zda knihu nemám odložit. Jelikož jsem četla první díl, který mi líbil snad nejvíc, tak musím říct, že tato kniha byla pro mě o dost slabší. Po straně 150 se v knize začalo dít zase až moc věcí - lidé začali umírat. Konec, musím uznat, že se mi hodně líbil. Byl skvělé propracovaný a pro mě i překvapující. Celkově knihu mohu doporučit, ale s porovnáním prvního dílu byla pro mě kniha slabší.

Murasaki
30.11.2020 4 z 5

Mám za sebou třetí knihu. Řekněme, že postupným čtením každého dílu začínám mít problém s autorčinými konci. Nejsou to konce, které bych u hororu normálně očekávala. Každopádně...
Moc se mi líbil začátek, kdy nás hlavní hrdinka Remy, jakožto průvodkyně, provede po domě a seznámí nás s děsivou minulostí domu. 3/4 knihy jsem s napětím otáčela stránku po stránce. Bohužel je tu právě ten konec, který mi ten skvělý požitek z knihy trošku pokazil. Nedávalo mi to tam smysl, ale budiž.
Velká škoda, že si autorka víc nepohrála s Edgarem. Celkově se mohl v příběhu o trochu víc zapojovat a ne jen tak okrajově. Hvězdičku strhávám právě za poslední část knihy, která dle mého vkusu, mohla skončit malinko jinak.

Zdendule621
29.11.2020 5 z 5

Do této knihy jsem se doslova zamilovala, evidentně ji přečtu vícekrát ????????

Asterixxka
26.11.2020 3 z 5

Nápad nebyl špatný, ale to už jsem se kdysi bála víc u televizního Věřte-Nevěřte, takže za horor bych to označila jen kvůli duchařské tematice, nikoli za strašidelnost. Ale i tak mě to bavilo, mám prostě mystično ráda v příbězích. Obsah ani konec hodnotit nebudu, abych moc neprozradila.

medulinka
23.11.2020 3 z 5

Od této autorky jsem četla knihu Duch domu Ashbournu a libila se mi, proto jsem se vrhla na další, tedy Prizraky domu Carrowu. A bohuzel za me docela zklamani, predchozi kniha se mi libila vice. Zacatek knihy byl velmi slibny, v podstate kniha by byla celkem fajn, nebyt toho konce... V prubehu cele knihy napeti, duchove, mrazeni a pak prijde konec, ktery me osobne ke knize nesedel, nehodil se k ni a me to pokazilo cely dojem z knihy.