Maska smrti
Arnošt Vašíček
Strážce duší série
Napínavý příběh z nové detektivní série Strážce duší. Akční děj přináší nečekané zvraty a překvapivá rozluštění. „Smrt spočívala na dně masivní dřevěné truhly. Pečlivě omotána látkou a podloženy buničinou ležela tiše a nehybně. Již více než 100 let čekala, až znovu pocítí životodárné teplo lidského těla a osvěžující kapky lidského potu. Čekala, až bude moci opět ukázat svou tvář a vpít se svým podmanivým pohledem do očí vytřeštěných hrůzou?“ ... celý text
Kniha je širší příběhem oproti seriálové adaptaci. Přibylo spoustu detailů a příběh se rozvinul. Tajemná maska a podivné zrcadlo protnou život Armína a Katky a tentokrat jim jde opravdu o život. Sympatický Valdek a krutý Castada. Moc hezké čtení pro všechny lidi co mají rádi tajemno.
Mně se knihy pana Vašíčka líbí. A ani tahle nebyla vyjímkou. Přečteno po strážci duší 1 a 2 a tak to bylo takové zakončení série o Armínovi a Katce. Škoda, že nejsou další... Dávám 5 hvězdiček.
Globální ambice vyznívají lehce do ztracena, k tomu přestřelená koncovka (naštěstí ne tak neodpustitelně jako v knize Ďáblova lest). Jinak vcelku čtivé dílko.
P.S. Začínám si myslet, že jsem studoval špatný obor. Záhadologové-spisovatelé-historici-archeologové v jedné osobě procestují kus světa, nahlédnou pod pokličku světových dějin, zažijí různá dobrodružství, těší se uznání a přízni žen na všech kontinentech a závistí mužů tamtéž.
Souhlasím "jednohubka ",napínavé , zajímavé čtení na jeden večer , určitě si seženu další knihy p. Vašíčka .
Mé první napínavé seznámení s tvorbou Arnošta Vašíčka. Tuto "jednohubku" jsem přelouskal na čtečce Kindle, zapůjčenou od kamaráda. Spisovatel Armín a studentka Katka jsou zataženi do napínavého osudu starobylých aztéckých šamanských obřadních předmětů - Tezcatlipocova maska "Oči smrti" a obsidiánový obelisk "Dýmající zrcadlo", které jeho majitele obdařují nadpřirozenou silou. Pokud si masku nasadíte, jediný pohled zabíjí! Tajemný "Jaguár" se snaží získat oba artefakty z pražského Národního muzea a unést je zpět do Mexika. Napínavá četba pro ty, kdo mají rádi krátké dobrodružné a tajemné příběhy.
Další jednohubka od pana Vašíčka, kterou jsem mlaskl za tři hodˇky. Doufám, že ji pan Vašíček nepsal o mnoho déle :)
2009 | Ďáblova lest |
2012 | Ztracená brána |
2017 | Krev démona |
2005 | Strážce duší |
2007 | Tajemství ďáblovy bible |
Tento příběh který čtenáře musí bavit mě osobně absolutně vyhovoval. Jde o velmi odlehčenou četbu podpořenou nádechem tajemna. Jako četba na dovolenou ideální věc. Autor mě neskutečně sedí a musím uznat že píše parádně.