Svůdné zlo
Wendy Higgins
Svůdná trilogie série
1. díl >
Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti... Teprve když se na rockovém koncertě seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. Patří totiž mezi nefily - potomky padlých andělů, kteří mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem? A dokáže láska ke Kaidanovi něco změnit na jeho nezvratné příslušnosti ke straně zla?... celý text
Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2013 , CooBooOriginální název:
Sweet Evil, 2012
Musím říct, že tato kniha je jedním slovem prostě úžasná. Přečetla jsem jí jedním dechem asi tak za den a půl. Podle anotace a komentářů jsem čekala, že knížka bude pěkná, ale že až takhle. Hlavní hrdinové jsou úžasní i ty vedlejší postavy jsou bezva...... no už víc k tomu psát nebudu... jinak bych se moc rozepsala........ A už se strašně těším na další díl, doufám že vyjde brzo :D
Od téhle knížky jsem čekala cokoliv, ale tohle ne. Annina nevinnost byla rozkošná a byla v rozporu s tím, jaký je Kaidan. Knížku jsem přečetla během dne a půl, tak rychle se čte. Taky stojí za zmínku její cestování přes několik států za svým otcem. Knížka se stala mou oblíbenou a netrpělivě čekám na další díl :-)
Tahle knížka mě dostala. Po přečtení anotace jsem si říkala, že by nemusela být tak špatná, ale předčila moje očekávání. Nápad i zpracování se mi libílo, Anna i Kai mi byli sympatičtí už od začátku. U knížky jsem se bavila, např. při popisu cesty za Anniným otcem. Přišlo mi zajímavé, že Anna neměla svůj telefon, ale v ději to bylo naprosto správné (nevím,jak to jinak napsat). Oceňuji, že postavy jednaly tak nějak přirozeně, že to nebylo uměle přeslazené. Hodně se mi líbilo, jak byla Anna nesmělá a "čistá" - žádné mejdany, alkohol ani drogy, ve škole vzorňačka. Jako by mi z duše mluvila. Celkově se mi líbilo, jaký měla kniha děj a spád, kam mířila, i když konec byl trochu jiný, než jsem čekala (a doufala), ale o to víc se těším na další díl, jsem napnutá, jak to celé dopadne!
Klasický příběh. Knihy se stále opakují, v příběhu jsou znát dílky z jiných knih (upírů, vlků atd.), ale stále mě to baví. Na co se velmi těším, tak to je pokračování. Velmi mě zajímá, jak vše dopadne dál. Jelikož je příběh předvídatelný a já samotná představu mám, tak je mi jasné, jak se vše bude odehrávat, ale pořád to budu hltat dál. Ztotožnit a vcítit se do většiny postav mi nedalo problém. Nenašel se nikdo, kdo by mi extra vadil. Samotný hlavní pár, si mě získal a já jim fandím, nejen v osobních záležitostech. Obyčejné prvky jako neoholené nohy, vždy říkaná pravda, žádné zastírání a hlavně KOMUNIKACE, je to, co v příběhu očekávám a vyhledávám. Tenhle primitivní a stále dokola se odehrávající příběh mi to vše dal. Proto dávám pět hvězdiček a jsem z knihy nadšená. Anna - dívka poháněná pravidly a čistotou, má v hlavě víc rozumu, než kdejaká jiná. Nemá problém s vyjadřováním a vždy ví, co chce a jde si za tím. Kaidan - to je postava, do které se zamiluje nejedna z nás. On naopak své pocity vyjadřovat neumí, ale jde lehko vyčíst mezi řádky, co mu právě letí hlavou. A tím se dostávám ke chvále na samotnou spisovatelku. Oddechovka co nikoho neurazí, naopak je z ní člověk nadšený. Už samotná obálka - která je mimochodem nádherná - vás donutí po knize sáhnout, aniž by jste si přečetli anotaci, což já zásadně nedělám. Nemohu dát jinak, než pět hvězdiček a svou vůli, nutit vydavatelství, aby byl brzy další díl. Tahle série má velmi dobře našlápnuto.
drogy zlo americká literatura pro dívky démoni romantika peklo strážní andělé padlí andělé pro dospívající mládež (young adult)
Já si nemůžu pomoct, ale knížky tohoto typu fantasy se mi pořád líbí :) a tato je plná dobrých nápadů zajímavých postav i když je hrdinům náct, tak je to čtivé i pro starší :)