Svůdné zlo přehled

Svůdné zlo https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166874/bmid_sweet-evil-svudne-zlo-cf0-166874.jpg 4 1154 1154

Svůdná trilogie série

1. díl >

Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti... Teprve když se na rockovém koncertě seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. Patří totiž mezi nefily - potomky padlých andělů, kteří mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem? A dokáže láska ke Kaidanovi něco změnit na jeho nezvratné příslušnosti ke straně zla?... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Sweet Evil , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svůdné zlo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (204)

adela.hol
17.02.2024 3 z 5

Šestnáctiletá Anna má stejné starosti jako její vrstevnice, ať už řeší svou postavu nebo že není v kolektivu příliš oblíbená pro své vzorné chování. Nikdo netuší, že má i jiné starosti. Nikdy není nemocná, slyší na velké vzdálenosti, vidí aury lidí. Teprve když na jednom koncertě potká bubeníka Kaidana, zjistí, že není jediná, kdo má takové schopnosti. Stejně jako on patří mezi nefily - potomky padlých andělů, kteří na popud svých demonických otců musí na světě šířit sedm smrtelných hříchů.
Může se slušňačka Anna naučit po tolika letech šířit zlo nebo naopak sblížení s Kaidanem způsobí, že to on se ze strany zla stáhne?

Kniha je vyprávěna v ich formě z pohledu Anny. Líbila se mi myšlenka andělů a démonů, první polovina knihy mě bavila i přes pomalejší rozjezd. Nápad s barevnými aurami byl skvělý nebo i Annin výborný sluch v lecčems pomohl. V druhé polovině jsem ale měla pocit, že se některé věci opakují nebo se děj příliš táhne a v určitých momentech jsem se až nudila.

Víc jsem i čekala od romantické linky. Anna a Kaidan měli momenty, kde se chemie projevila, ale jako celku jsem té lásce nevěřila. Ze strany Anny jsme o lásce věděli, ale jak chyběl Kaidanův pohled, nebyla jsem si tím úplně jistá. Ani když se objevila postava Kopana, který je tu nejspíš pro vznik milostného trojúhelníku, mě Kaidan nepřesvědčil, že by tolik o Annu stál. Samozřejmě roli hrály vedlejší okolnosti, proč spolu nemohou být, ale i přesto mi mezi nimi něco chybělo.

Dále mi nesedlo Annino rychlé sblížení s otcem. Několikrát ji ohrozil, vyděsil a přesto mu ve všem důvěřovala. Chápu, že on o tom světě věděl víc, než ona. Ale chyběla mi z její strany nějaká nejistota, obezřetnost. Malý náznak pochybností, jestli to, co se po ní chce, je správné.

Čekají mě ještě dva díly. Uvidím, jak se můj názor na příběh bude vyvíjet.

3,5*

B.Wilde
24.01.2024 4 z 5

Na tuhle sérii jsem narazila v podstatě náhodou a když jsem viděla to velmi vysoké hodnocení, věděla jsem, že se do knih musím rozhodně pustit a zjistit více.

Zajímalo mě, co tenhle příběh dokáže přinést a musím říct, že rozhodně nejsem zklamaná. Naopak, kniha se čte výborně, děj je zajímavý, dokonce mi tady sedí snad i úplně všechny postavy a je jedno, jestli jde o hlavní hrdiny nebo záporáky. Každý tady má své místo... Každopádně musím říct, že jsem tak trochu čekala, že budu z hlavní dvojice paf ještě o kousek víc. Jo, rozhodně mě zajímá, jak to mezi nimi bude dál, rozhodně spolu měli svoje kouzlo, ale po tom, jaké jsem na ně slyšela ovace, jsem čekala, že to na mě bude mít ještě víc wau efekt. Každopádně jsou tu ještě další dva díly, takže mé nadšení kolem nich klidně ještě může přijít později.

Z čeho ale jsem nadšená o dost víc, tak jsou to všechny ty záležitosti kolem démonů, andělů, nefilů, hříchů... působilo to na mě naprosto reálným dojmem, jako by to snad přesně takhle fungovalo a nečetla jsem fiktivní záležitosti. Jako by byl člověk ve skutečném světě skutečně v situacích, kdy mu našeptávají legionáři nebo kdy ho chrání jeho strážný anděl přes intuici.

Na další dva díly se těším a chci se do nich pustit co nejdříve. První by u mě měl tak 4 a půl hvězdičky, přece jen, myslím si, že jeden z dalších dílů by si mohl vysloužit i plný počet. Uvidíme...

Btw, můžete mi někdo říct, proč nevyšel překlad i pro díl z pohledu Kaidana (Sweet Temptation)? Ten bych si zatraceně ráda přečetla. Jo, číst z pohledu Anny je fajn, ale co si budeme povídat, Kaidan mě přece jen zajímá o kousek více a jistě by to bylo zajímavé čtení!


Artep071
11.01.2024 4 z 5

Zase jedna chuťovka, která se velmi lehce četla. Užila jsem si to :) Příběh má vše a baví mě i to jak se těším na další řádky. Na plný počet * to nemá, ale asi to bude tím, že už jsem věkově jinde.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svůdné zlo v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených1 656x
ve Čtenářské výzvě63x
v Doporučených199x
v Knihotéce418x
v Chystám se číst630x
v Chci si koupit161x
v dalších seznamech23x