Tajemný svět strašidel
Neprakta (p)
Encyklopedie strašidel pro dětské čtenáře, potěší však i starší generace. Místy humorná, místy dojemná až mrazivá. Vyskytují se tu jak tradiční česká strašidla, tak úplně nová stvoření.
Je to už skoro třicet let, ale stále si pamatuji, že jsme knihu koupili v Babiččině údolí. A jak jsem ji potom i se sestrou milovala. Encyklopedické pojetí, mi přišlo tehdy hrozně vtipné, a vlastně mi takové připadá pořád. A ráda si v ní zalistuji i teď.
Tuhle knihu jsem měla v dětství moc ráda, připadala mi ohromně tajemná. Těším se, až ji předám zase svým dětem, určitě v ní najdou zalíbení jako já (a určitě se budou při čtení i stejně krásně bát)!
Jak je psáno níže, kniha kterou si zamiluje každé dítě a pokud má to štěstí a navzdory času nedospěje, rádo si v ní zalistuje i po letech...
Kniha mého dětství, v které jsem studovala strašidla, četla jsem ji několikrát a poté skákala do postele z dálky, protože všechna ta strašidla bydlela pod mojí postelí a chtěla mě chytit za nohu.
1994 | Sek a Zula |
2008 | S Nepraktou u výprasku |
1984 | 929x Neprakta |
1994 | Nepraktův atlas sexu |
2008 | S Nepraktou in flagranti |
Netušim jak jsem ke knize přišla, ale pamatuji si jak nám z ní předčítal strýc na chalupě a my poslouchaly a nedutaly :-D
Teď ji vytánu vždy kolem dušiček a předčítám dětem ve školce. Taky sedí, nedutají a vždycky se těší na další ze strašidel, které máme na seznamu.
Text je dlouhý a těžký, tak si ho pro malé děti upravuji, ale i tak, velmi oblíbená kniha, kde udržím pozornost nezvykle dlouho :-D
Kdo by nechtěl znát podrobnosti o Černém muži, který dává do svých kapes zlobivé děti, které nechtějí chodit spát :-D