Svedectvá tiel
Anne Frasier (p)
Tajemství detektiva Jude Fontaineové série
1. díl >
Som Jude Fontainová a pred tromi rokmi som zmizla bez stopy. Môj prípad sa nedoriešil, a kým naň v archíve sadal prach, snažila som sa prežiť nepochopiteľný zvrat osudu – vlastný únos šialencom, ktorý ma týral v pustom dome na okraji zamrznutého Minneapolisu. Bola som odrezaná od sveta, zvukov, slnka, ľudí, a aby som dokázala predvídať konanie svojho väzniteľa, učila som sa v ňom čítať. Každý výraz, pohľad, jemné gesto, úškrn – vo všetkom sa skrývali významy, ktoré mi pomohli prežiť. Navždy ma zmenili. Už nedokážem vidieť len tvár, vidím jej príbeh. Jude Fontainovej sa podarí utiecť vďaka pravidelným výpadkom elektriny, ktoré už niekoľko mesiacov sužujú Minneapolis. No život na slobode ju mätie a jej novonadobudnutá schopnosť čítať ľudí ju aj iných často privádza do rozpakov. Nič nie je ako predtým. Je sama, prehnane vnímavá, trápi ju štokholmský syndróm, klaustrofóbia a takmer nulové vyhliadky na normálnu budúcnosť. Túži po jedinom – vrátiť sa na oddelenie vrážd a zamestnať si hlavu. Podarí sa jej to a hoci jej nový partner Uriah Ashby ju otvorene považuje za blázna, pracujú spolu na prípade nezvestných mladých dievčat. Všetko nasvedčuje tomu, že si samy siahli na život, a predsa čosi nesedí. Ozývajú sa ich zúfalé matky, dejú sa čudné veci, spletajú sa nepravdepodobné nitky... a k tomu všetkému Jude aj Uriaha dobieha vlastná minulosť.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2018 , Ikar (SK)Originální název:
The Body Reader, 2016
Tak tohle se povedlo. Zápletka mohla být více propracovaná a konec hodně uspěchaný, ale i přesto velmi povedený thriller. Jdu se hned pustit do dalšího dílu.
Žádná hluchá místa, děj prostě odsýpá a najednou je konec. Závěr nebyl překvapivý, ale kupodivu mi to vůbec nevadilo, možná bych ocenila trochu více napětí.
Druhý díl si rozhodně přečtu také.
Pěkná kniha svižně napsaná. Zpočátku jsem si říkala, že mi tam něco chybí, že je to uspěchané a jakoby nedořešené, ale jak jsem se začetla, tak to bylo vlastně super. Zaujalo mě, jak hlavní hrdinka prožívala jednotlivé životní situace poté, co utekla svému vězniteli. Těším se na pokračování.
Tak tohle mě po dlouhé době dostalo. Už od první stránky napínavé. Dlouho se mi nestalo, že jsem se od knihy nemoha vůbec odtrhnout. Přečetla sjem za 2 odpoledne. Určitě doporučuji.
Vyšetřovatelka, která stráví 3 roky uvězněná šílencem a podaří se jí utéct, se vrací do běžného i pracovního života. Ač se její vyrovnání s tím vším prolíná i s vyšetřováním zmizelých a zavražděných dívek, řekla bych, že tohle celé stojí hlavně na tom, jestli se vůbec s něčím takovým vyrovnat dá. Skvělý je, že tu nenajdete žádnou zbytečnou omáčku kolem. Prostě jasně, stručně, šup šup. Necelých 300 stran tak proletíte celkem rychle. Druhý díl má ještě lepší hodnocení a i když teď mě tolik neláká, časem si ho pořídím, abych zjistila, jestli se Jude zase naplno vrhne do policejní práce.
Tak to se četlo samo! Příběh plyne rychle, svižně a díky krátkým kapitolám vás udrží ve střehu. Každou další stránku hltáte s napětím až do samotného konce. Navíc se v knize seznámíte s příjemnou detektivní dvojkou Jude a Uriahem, jejichž samotné životy jsou poznamenány nemalými šrámy. Takže pokud jste alespoň trochu zvědaví (tak jako já), pak vás čirá zvědavost okamžitě přiměje pustit se do dalšího dílu. Tak pojďme na to!
Do knihy som sa rýchlo začítala,ale potom to začalo nejak viaznut. A ku koncu to malo opäť spad.Inak nebolo to zle,možno skúsim aj pokračovanie, ale ešte uvidím.
Do knížky jsem se ihned začetla a i když jsem si celkem rychle zacala být jistá padouchem, závěr me prekvapil. Uriah a Jude jsou skvělí a parádně se doplňovali. Rozhodně doporučuji
Moc mě tato kniha nadchla, tak moc, že jsem si i dvojku musela koupit (doba karantény, zavřené knihovny). Je to neskutečný příběh, velmi čtivě napsaný a všechny postavy si zamilujete, především Uriaha a Jude... Fakt jedna z nejlepších detektivek a přitom není ze severu!
Připomínalo mi to knihy Roberta Brynzy, ale malinko víc tuctové a takové ploché. Četlo se to dobře, rychle, ale myslím, že za pár dní tahle knížka upadne, stejně jako většina průměrných thrillerů, v zapomnění.
Naprosto super detektivka-thriller, která mě úplně pohltila. Nekonvenční hlavní postava Jude, je svérázná a v okamžiku si vás získá. Detektiv Uriah Ashby ji skvěle doplňuje. Hned jdu na druhý díl.
Boží detektivka... Když jsem knihu četla vůbec jsem nevnímala svět okolo, jsem nadšená a hned se pouštím do II. dílu.
Super čtení. Kniha byla napínavá, hezky se to četlo. Určitě budu pokračovat další knihou...
sérioví vrazi únosy thrillery pro ženy Minnesota (USA)
2018 | Nejsem mrtvá |
2020 | Nejsem z ledu |