Tajemství kvantového života
Frank J. Kinslow
Léta jsme čekali na knihu, která může přeměnit sílu vnitřního míru do okamžitých, praktických a konkrétních výsledků. Nyní vám ji přinášíme. Naučíte se jednoduchému překvapujícímu efektivnímu procesu, který změní váš život navždy. Nejlepší na tom je, že to může dělat kdokoliv – bez speciálního tréninku. Vyzkoušejte to – budete překvapení, jak rychle pro vás tento proces bude pracovat. Změňte svůj život ... celý text
Při čtení knihy jsem si uvědomila, že kvantovku (nebo něco jí podobného) dělám odmala. Hodit se zcela do klidu a vnímat jen svůj dech mi docela dobře jde. "Nemoce" jsem tím ještě nezkoušela "léčit", to věřím, že velkou roli hraje psychosomatika, ikdyž klidem se také odstraní mnoho "nechtěného"..
*Hledáme rozptýlení, abychom odvedli naši pozornost od onoho pocitu prázdnoty, osamělosti a ztráty. Nakupování, jídlo, adrenalinové sporty, sex, televize, a seznam pokračuje dál a nekončí. Dokonce se ani nemůžeme pokochat plody svého úsilí, protože téměř okamžitě nám v mozku začne hlodat červ touhy po větším a lepším modelu. Nikdy nezaplatíme tu prázdnou propast, když se ji snažíme zasypat věcmi, myšlenkami a emocemi. Je to totéž jako zamaskovat červenou kontrolku palivové nádrže černým fixem, aby vám světlo neustále nepřipomínalo, že vám dochází benzin. Prázdnota, nuda, nepokoj a úzkost - stejně jako fyzická bolest - jsou červené kontrolky. Snaží se nám říct, že je něco v nepořádku. Snaží se nám sdělit, že vnější aktivita nám nezajistí vnitřní klid. Chceme získat víc a víc vně sebe, a zatím leží odpověď na opačném konci, v nás samých.
Ne, že by to bylo úplně špatně. Základní myšlenka té knihy je v pořádku - tedy to, co nazval KU, to je určitě přínosné. Jenže celé to na mě působilo tak, že Kinslow to vysál z jiných zdrojů, zachoval jedinou věc, která ho z toho oslovila, dal jí líbivé pojmenování a vytvořil z ní jakýsi duchovní "ženšen". Ve třetině knihy už jsem přestal číst, zbytek jen prolítnul, abych zjistil, jestli je tam něco překvapivě jiného. (Jsou i lepší knihy, kde se tzv. KU popisuje a vysvětluje podstatně lépe a v souvislostech.) Přesto oceňuji, že Kinslowova kniha dokáže k tématu alespoň nalákat.
Myslím, že se mi na základě knihy povedlo prodloužit dva menší prsty na rukou, ale zmenšit levé ucho a zkrátit egyptské palce u nohou se mi nepodařilo, a to bych uvítal mnohem víc. (:-) Tak nevím... A cvičení na rozprostření vědomí do prostoru je vynikající, a vřele je doporučuji. Už to samotné stojí za přečtení knihy. Léčebné výsledky se bohužel nedostavily.
[Alma5] - naučit se kvantové unášení dle knihy lze, má to ale háček. Člověk musí být schopen zpomalit nebo nejlépe zastavit své myšlenky a pozorovat své pocity. Ve své podstatě stačí nastudovat postup v závěru knihy ,,Kvantové unášení pro děti,,
,,Čím klidnější jsou emoce, tím snáze se lze dívat do nitra, takže štěstí a láska jsou lepší emoce, než vzrušení či radost.,,
Lze naučit i děti sledovat svůj vnitřní pocit radosti, tak proč bychom to nedokázali ?
Velkou roly v tom hraje naše vnitřní rozpoložení, já osobně mám za to, že dosažení kladných výsledků může bránit i lpění na výsledku.
Přistoupila bych k tomu jako ke hře. Držím palce, ať se to povede !
Kniha je zajímavá, bohužel ovšem vlastní metodu popisuje velmi stručně, takže se správné provádění nedá dost dobře pochopit.
2012 | Tajemství okamžitého léčení |
2011 | Tajemství kvantového života |
2016 | Když se vám nic nedaří, zkuste dělat NIC |
2017 | Víc než štěstí |
2015 | Systém Franka Kinslowa |
Nejvíce mě zaujala ta část knihy, která se zabývá dětmi.