Tajemství sídla Craven Manor - limitovaná edice
Darcy Coates
Strašidelné domy série
Daniel zoufale shání práci. Když mu někdo pod dveře strčí vzkaz, který mu nabízí místo správce staré nemovitosti, má pocit, že to je příliš skvělé, než aby to mohla být pravda. Když ale dorazí do Craven Manor, zmocní se ho podezření. Dveře do starobylého sídla jsou dokořán a hala je plná pavučin a suchého listí. Je zjevné, že tam už dlouhá léta nikdo nebydlí. Za dveřmi však na něj čeká obálka. Jsou v ní peníze a příslib, že dostane další. Daniel je zoufalý. Navzdory svým pochybám se nastěhuje do správcova domku za rodinnou kryptou. Podivné události a úkazy, ke kterým v sídle dochází, je rozhodnutý nebrat na vědomí. Když se ale s blikáním rozsvítí svíčka v okně opuštěné věže, Daniel pochopí, že Craven Manor v sobě skrývá příšerné tajemství a že je v sázce jeho život.... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2024 , FobosOriginální název:
Craven Manor, 2017
Jako jo, dalo se to, ale čekala jsem víc po všech těch chválách, které jsem četla na tuto autorku. Mráz po zádech mi fakt nešel, a přitom hlavně kvůli tomu jsem si knihu přečetla, protože jsem se chtěla trochu bát. A to jsem nikdy nic podobného nečetla.
Kniha byla poutavá. Dobře se četla a vyloženě pohádková. Hlavní hrdina mi přišel dost hloupý. Strašidelné to není.
První jsem četla Duch domu Ashburnů, toto bylo mé pokračování.
Začátek se zdál zajímavý, Daniel se z ulice dostane díky svému bratranci Kyleovi (zmetek jeden!), do domu pro chudší lidi.. jeden den mu přijde nabídka práce, kterou shání už delší dobu, do domu Craven Manor. Dělal by zahradníka. Práci přijme a nestačí se divit, jaká pravidla pro tuto práci jsou.. Práce se mu líbí, na duchy/přízraky si zvyká.
Začátek dobrý, Daniel je dobrého charakteru a pro lidi by se rozdal.. ale! Od poloviny knihy mi to připadalo jako blábol, co nedává smysl. 1.kniha byla stoprocentní, ale toto.. chtěla jsem dát 3*, nakonec jsem ponechala 4 za čtivost.. ale teda, moc jsem se u knihy nebála. To tady opravdu nečekejte. Bylo to trošku i chaotické, nevěděla jsem, na které straně je pravda.
A tak tedy 4*.
Lepší, než předchozí kniha. Hlavní hrdina byl přesně podle mého gusta – mladý, chytrý, hodný, zrzavý a navíc kočkomil. Také příběh je tajemnější hned od začátku, a rovněž lépe vystavěný. Pokud se autorka bude s každou knihou takto zlepšovat, bude to skvělé.
Tak, druhý díl od Darcy přečten. Zatím se mi nejvíce líbily Přízraky domu Carrowů a pak Duch domu Ashburnů. Tato kniha nebyla špatná. Líbila se mi, ale bylo to všechno strašně předvídatelné. A ani na konci mi nešel mráz po zádech, či pocit napětí se taky nedostavil. Proto je o něco horší hodnocení než Duch domu Ashburnů, kde na konci knihy mi mráz po zádech přeci šel. U této knihy jsem měla po celou tu dobu úsměv na rtech. Bylo to takové úsměvné než strašidelné. I když na konci mě překvapilo, že přeci jedna smrt tam byla. Skutečná smrt. Nechci být zlá, či nepřející, ale ta postava mi od začátku knihy lezla na nervy až natolik, že jsem měla chuť té postavě jednu vrazit. Takže této smrti ani nelituji, i když bych smrt nikomu nepřála. Spíš aby byl usvědčen a zavřen ve vězení. To spíš, ale smrt ne. Ale nějak mi ta smrt nevadila, to zase ne. Těším se i na ten čtvrtý díl Duchové rodiny Folcroftů, kterou mi snad přinese letos Ježíšek. :)
Kniha mě bavila a díky členění textu na kapitoly se mi četla velmi dobře. Sice jde o duchařinku, ale nečekejte, že se budete bát či vám běhat mráz po zádech, to rozhodně ne. S hlavním hrdinou jsem sympatizovala a fandila mu. Dávám plný počet, už jenom kvůli tomu, že se mi tato kniha líbila mnohem více než její předchůdkyně s názvem Duch domu Ashburnů která dostala čtyři hvězdičky.
Očekávání jsem neměla valná, protože jsem čekala určitou schematičnost a ta tam opravdu je. ALE velikým plusem a důvodem, proč číst Tajemství sídla Craven Manor, byl hlavní hrdina. Jsem strašně ráda za laskavého a téměř až romantického hrdinu Daniela, který toho moc neměl a o to víc byl ochotný rozdávat a prostě byl až Dušínovsky správnej. (Hrdinka z domu Ashburnů mě neskutečně vytáčela.)
Ačkoli pár nesrovnalostí by se tam našlo, tentokrát jsem je Darcy snadno odpustila, stejně tak i to, že mě prostě nevyděsila. Každopádně Tajemství má tu správnou atmošku, historii, zajímavej příběh i padoucha, kterej dostal co proto. Hah, shoř v pekle!
Takže proč ne. :)
Víc v recenzi.
Tahle kniha od paní autorky je za mě nejméně strašidelná ale neříkám že je špatná. Dějově se mě kniha líbila stejně, jak ty ostatní dvě (Duch domu Ashburnů a Přízraky domu Carrowů). Určitě se těším na její novou knihu co teď vyšla a co nejdřív si ji přečtu. Jo a něco k ději.. Kyle si to podle mě zasloužil, tím jak se choval, kdo četl, víte co. Za takového bratrance bych se i styděla, byl mě tak nesympatický. :) A do Brana jsem se přímo zamilovala. :D Nejdřív jsem ho vnímala v knize jako starce ale potom jako třicátníka. Opět kdo četl, chápe. :-D
Zacatek byl fajn, ale v půlce knihy už to bylo překombinované. První díl série byl o chlup lepší,více napětí, tajemna, strachu a uvěřitelnosti. I tak se dobře četla.
Začátek hezky hororovej. Nicméně v půlce knížky se všechno změní v přeplácanou pohádku.
Tak já se toho bát nebudu a dám plný počet.
Mně se kniha líbila, a to i přesto, že ji považuji za hrstkovou polévku. Hrst toho, hrst tohoto a hrst tamtoho. Pak opatrně, ale důkladně promíchat.
I přes smíšené pocity a občasné nelogičnosti v ději se přiznávám, že se mi kniha četla dobře. :)
Kniha určitě není pro každého, ale kdo má rad pohádky, trochu fantasy a nadpřirozena myslím, ze zklamaný nebude. Příběh nutí číst dále a dále než se dopracujete, jak to vlastně všechno dopadne.
Hlavní postavě Danielovi je dost podivným způsobem nabídnuta práce na starobylém rodinném sídle v lesích, ke kterému náleží zarostlá zahrada s hrobkou. Zdánlivě opuštěné místo ve skutečnosti obývá několik nadpřirozených obyvatel, jejichž úmysly nejsou hned zjevné. V knize je pár mrazivých momentů, není to ale žádný děsivý horor, spíše se jedná o fantasy pro starší čtenáře. Ponurá atmosféra sídla a zahrady je dobře vykreslená, postavy jsou sympatické (až na výjimky, že Kyle?). Abych jenom nechválila, občas čtenáře může zarazit nějaká nesrovnalost/nelogičnost v ději. Celkově se mi ale kniha líbila.
Kniha se mi moc líbila.Miluju duchařinky.A vůbec mi nevadí,že tam neteče krev a nelítá odtržené maso jako v knize duch domu Ashburnů. :-)
Kniha se četla krásně jako její předchozí díl, ale možná jsem od ní čekala trochu víc, ale i tak mě moc bavila. První díl byl ale bohužel ve srovnání s tímto lepší a víc strašidelný :)
Ačkoliv se kniha četla velice dobře, přesto jsem mírně zklamaná.
Příběh vás sice vtáhne a hladce ubíhá, napětí vás drží, protože chcete vědět jak to dopadne, ale ani mrazení ani strach se nedostavil. Nevadí mi, že téma bylo skoro stejné jako Duch domu Ashburnů, co nového by také člověk očekával od dalšího strašidelného domu... Ale tajemno a husí kůži by chtěl. A tady to z mého pohledu bylo už daleko za hranicí uvěřitelnosti, spíš z říše pohádek a to je škoda.
Autorka se snažila pozdvihnout duchy o level výš, ale na mě to fungovalo spíš obráceně. Navíc má kniha už moc nelogičností, které jí ubírají na tajuplnosti.
Tak za čas mě čeká třetí díl a doufám, že se autorka vrátí ke svému dřívějšímu stylu.
tajemství australská literatura strašidelné domy
2019 | Duch domu Ashburnů |
2019 | Tajemství sídla Craven Manor |
2021 | Kořist |
2020 | Přízraky domu Carrowů |
2021 | Hlasy v bouři |
Nebyla to špatná kniha, ale hlavní hrdina byl takový nijaký, naivní ťunťa. Nicméně je to spíš fantasy pohádka než horor, ten si představuji trochu jinak. :)