Tak ty už to máš, holčičko, spočítaný!
Zita Marinovová
Tato kniha je plná rozchodů, intrik, zrady a jiných osobních tragédií... V obchodech a knihovnách ji ovšem najdete v sekci humoristické literatury. To proto, že rozchod, hádka, ba ani nevěra vlastně žádnou opravdovou tragédií nejsou. S odstupem času (někdy už druhý den, jindy za deset, dvacet let) se dá každá taková událost podat jako docela vtipná historka. Autorka, spisovatelka a novinářka Zita Marinovová, tvrdí, že pokaždé, když ona nebo někdo z jejích přátel zažívá podobnou nepříjemnost, přemýšlí už během této události o tom, jak ji sepíše a předhodí k pobavení čtenářům. Rozdíl mezi ní a podobně „postiženou“ Carrie Bradshaw ze seriálu Sex ve městě je v podstatě pouze ten, že Carrie brousí po Manhattanu, zatímco Zita po Praze...... celý text
Super oddechovka vhodná ke čtení při odpolední kávičce. Některé vtipné historky ze života autorky mě vážně rozesmály, například "noční porcelánová defenestrace" :-)
Žádnou velkou literaturu jsem od této knihy nečekala. Doufala jsem, že se pobavím, což se mi vyplnilo. Místy velmi vtipné a odpočinkové čtení pro jeden večer, takže za mě spokojenost.
Úsměvné krátké povídky z každodenního života, autorka negativní zkušenost přetvořila v humor. Odpočinkové, uklidňující, částečně i vtipné.
humor česká literatura zrada intriky
2011 | Agáta Hanychová - Diagnóza: Rebelka |
2011 | Důvěřuj, ale pak se moc nediv |