Takový sníh už nepadá
Ilja Kučera ml.
Soubor drobných rodinných příběhů na pomezí povídek a memoárů s původními ilustracemi akademické malířky Heleny Horálkové. S laskavostí, nostalgií ale i ironií a vtipným nadhledem se autor vrací do studentských let svého otce, do jeho ochotnických časů na rodném Příbramsku, k sedmatřiceti rokům stráveným v Československém rozhlase, kde ve zlaté éře šedesátých let patřil k pilířům rozhlasové zábavy. Představuje ovšem svého otce i jako svérázného tatínka a neméně svérázného dědečka.... celý text
Nic zásadního? No, aťsi ne. A přece těch pár hodin se sluchátky na uších prosvětlilo nijaký den, když jsem se nechala pozvat k veselému ohníčku vzpomínek a odžité radosti a potěšila se láskyplným synovsko - tátovským sdílením. Za mě dík.
Pro mě to moc nebylo, přišlo mi to celkem o ničem. Spíš takové povídky pro vlastního tátu, jaké to bylo, když byl mladý a hrál divadlo.
Audiokniha je skvostná :) má velice osobitou atmosféru, humor, nadhled a moudrost. Přesně podle mého vkusu :)
Část díla
- A já ti říkám, že hoří!
- Pán přijel údolím Slivenu
2013 | Takový sníh už nepadá |
2016 | Ta noc se nejspíš nevrátí |
2001 | Muzikál Hamlet a jeho hvězdy |
Audiokniha .
Po doposlouchání této knihy jsem si řikala, co asi napíšu za komentář k této knize. A musím říct, že se shodnu s komentářem Vesmicha. Bylo to sice milé, ale takové o ničem.