Tankerka Jedna

Tankerka Jedna
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448608/bmid_tankerka-jedna-tnE-448608.jpg 3 25 25

Tankerka série

1. díl >

První splátka velkého dluhu! Po třiceti letech se konečně můžete seznámit s ikonickou postavou světového komiksu – brutální Tankerkou. V pestrém černobílém podání, jež si vymínila sama matka příroda, dostáváte konečně do ruky prvotní příběhy první dámy komiksu! A nádavkem mimořádně vzácné pohledy do zákulisí jejich vzniku. Seznamte se s příběhy, v nichž se z ignorantské, pivem nasáklé vyholené bestie v tanku stává ignorantská, pivem nasáklá blonďatá bestie v tanku!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Argo , Dokořán

Tank Girl One (Remastered), 2009

Disease
13.12.2021 2 z 5

Asi si to svůj kultovní status zaslouží, ale už jsem na to moc dospělej :-D

Norri
02.10.2021 4 z 5

To jsem si jednou takhle u stánku nakladatelství Dokořán řekl, že PUNK'S NOT DEAD!, a místo abych si propíchl ucho sichrhajskou, tak jsem si koupil Tankerku. Aby bylo jasno, tak Tankerka není nějaká holčina z ropného tankeru, ani v současné době nevytížená pumpařka z UK, ale drsná holka s tankem, která šuká klokany - Tank Girl. Proto ji budu dále familiárně nazývat TG.

Jednou za čas, z náhlého pohnutí mysli, dám šanci něčemu, co bych si normálně nekoupil, protože se mi to nebude líbit. To byl případ i TG. Nejsem moc na undergroundové komiksy. Pro čtení jsem zvolil ten jediný možný přístup - tlemit se úplně všemu už od prvního panelu. A víte co? Bavil jsem se. Bavil jsem se těmi švihlými nápady, všemi těmi pivními vtípky, pubertálními vulgarismy a parádní kresbou. Ta kresba je vážně pecka. Většinou je sice hodně přeplácaná, ale má naprosto jistou a ladnou linkou. Panely jsou plné vtipných detailů, které se vyplatí hledat. Z tohoto pohledu musel být převod TG do češtiny extra náročný.

"Koupil si Tankerku v Praze na stánku, myslel si, že je to známka tanku. Ale holky říkaly, že tank je jinde. Ale holky říkaly: no to snad není možný!."

Oksalakka
21.03.2021 5 z 5

"A tahleta zbraň způsobí, že se ti desettísíckrát zvětší varlata!" (vystřelí do nebe, za chvíli spadne letadlo)
"Co blbnete? Neumíte lítat nebo co?"
"Néé, normálně v pohodě si letíme a najednou se pilotovi strašně zvětšily koule! Asi desettisíckrát! Vůbec nedošáh na knipl!"

Komiksový punk s tak infantilním humorem, že jsem občas pořádně valil oči. A samozřejmě se ukrutně bavil. Několik dílů budete možná znát z prvních čísel časopisu CREW. Skvěle vypravená kniha a výborný překlad. Jediné, co mi úplně nesedělo, proč vlastně překládat název Tank Girl do češtiny ...

bjorn1322
08.01.2021 5 z 5

Komiks, který musíte mít! Nebudu nic prozrazovat těm co TANK GIRL* neznaji :p

Lenka.Vílka
17.12.2020 5 z 5

"Cherry Bomb - The Runaways"

Kniha, která mě bavila hned od začátku. Ano, je to kniha, jejíž úvod musíte přečíst, přestože u jiných komiksů to třeba neděláte. Moje angličtina je ok, ale všech čtenářů nemusí, škoda nepřeložených věcí :(

Tankerka není kniha na posezení u odpoledního kafíčka. To vám dojde už při pohledu na obsah. A když ne tam, tak na první stránce příběhu. Tedy, příběhů. Zde mám problém něco napsat o obsahu. Což je dobře. Alespoň nic nevykecám. Protože je to šílená ujetá jízda v tanku se sexy kočkou, která se s tím nemaže. A pro bouchačku a sprosté slovo nejde daleko.

A teď se přiznejte, kdo si na konci neoblílnul Tankerku? :D to bylo vtipný. Vzhledem k vyvedení cenzury hrudníku předtím. Chápu, mělo to být vtipný, ale ten konec knihy ještě víc.

Celkově kresba byla...hustá. Něco tak brutálního a úplně všude ještě neviděla. Skoro jako i kdyby tam nebyl žádný text, stejně se dozvíte všechno, co potřebujete. No možná i to, co nepotřebujete, že? :D

Těšila jsem se tedy na tank, Tankerku, násilí, sprostotu. Všechno z toho jsem dostala na 100%. A jsem moc ráda, že jsem si knihu mohla přečíst. Takže moc děkuji ♡♡♡ ty víš ♡♡♡

KubaHanzelin
01.12.2020 2 z 5

Černobílá šílenost z osmdesátek, tak bych shrnul Tankerku a její šílené prasácký a sprostý svět. Občas jsem měl problém s orientací v příběhu, protože kresba je kapanek chaotická, ale po chvíli jsem se rozkoukal. Každopádně myslím, že se jedná o popkulturni věc, jen pro vyhrazenou skupinu a mě tyto krátké příběhy ani neohromily ani neurazily, hodnotím tedy lehce pod průměr:)

DennisMoore
27.10.2020 5 z 5

"Jen pro dospělé," píše se na obalu a já musím souhlasit, protože děti všechna ta sprostá slova, respektive tu neskutečnou lavinu prasáren, už dávno znají :) Tankerka je pro mě překvapení v tom smyslu, že je ještě šílenější než jsem čekal. Tisíciprocentní drzá anarchie bez jakýchkoliv zábran, krásná černobílá kresba plná detailů a kvant dalších fórů, scénář, který by slovo "ujetý" velmi zjednodušilo... Ve Velké Británii byli prostě na konci osmdesátých let někde úplně jinde a to, co se z hlav pánů Hewletta a Martina vyvalilo na papír, má rozhodně co říct ještě dnes, protože Tankerka by dokázala vymalovat kvartýr snad i s Lobem.____P.S. Trochu rozporuplné pocity mám jen z překladu, respektive z lokalizace popkulturních odkazů. Nejsem velký fanda toho, abych v zahraničním komiksu četl co chvíli narážky na Helenku Vondráčkovou, Honzu Nedvěda, Hložka s Kotvaldem, Zemana a jiné existence. Ale někdy to holt jinak nejde a tady je těch odkazů fakt strašně moc.

To-z-kanálu
22.10.2020 4 z 5

Nejdříve jsem viděl film Pancéřová holka, který mi přišel docela zábavný a teď jsem sáhl i po jeho předloze. Komiks obsahuje 15 krátkých příběhů z let 1988 až 1990. Tankerka v nich souloží s klokanem, krade 2000 tun piva, z ďábla dělá hlupáka, prezidentovi doručuje pytlík na stolici apod. Číst tyhle příhody bylo něco skvělého a velmi mě to bavilo. Sprostá slova jsou téměř v každé bublině.

GoodGames
20.10.2020 4 z 5

Tankerka je poriadne odviazaná nenáročná zábava plná vulgarizmov a sexuálnych narážok. Je to niečo medzi Lobom a Sudcom Dreddom, len ešte viac uletené. Ak máte na niečo podobné chuť, rozhodne tento komiksový kult skúste.

zfilmováno Tankerka postapokalyptická sci-fi

Alan Martin