Táto kniha zabíja

Táto kniha zabíja
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541504/bmid_tato-kniha-zabija.jpg 4 24 24

„Vyjasnime si to hneď na začiatku: Hugha Henryho Van Borena som nezabila. Dokonca som ani nepriložila ruku k dielu… aspoň nie úmyselne.“ Sedemnásťročná Jess, ktorá je v očiach bohatých spolužiakov prípadom pre charitu, usilovne pracuje na obraze tajomnej samotárky. Darí sa jej to až do momentu, keď elitnou internátnou školou otrasie ten najhorší zločin: jedného z najpopulárnejších študentov nájdu mŕtveho. Niekto ho totiž zavraždil rovnakým spôsobom ako postavu v Jessinej poviedke. Jess krátko nato dostane esemesku, v ktorej sa jej vrah poďakuje za inšpiráciu. Polícia má zviazané ruky, súkromný detektív Van Borenovcov kladie nezmyselné otázky, a tak sa Jess pustí do pátrania na vlastnú päsť. Čas sa totiž kráti, desivé vyhrážky pribúdajú a Jess je jasné, že ak sa jej túto záhadu nepodarí vyriešiť, bude mať s Hughom Henrym konečne niečo spoločné. Aj ona bude mŕtva.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Bambook
Originální název:

This Book Kills


více info...

Přidat komentář

martini.ce
10.09.2024 3 z 5

Zajímalo mě, kdo to udělal, tak jsem musela dočíst/dolistovat až do konce. Někdy nejsou věci tak, jak se zdají být.

BoruvkaCZ
01.09.2024 3 z 5

Dobře se četla ale ani mi nepřišlo jako bych četla nějak thriller a některé části byly vcelku nudné.


ClaireW
07.08.2024 2 z 5

Za mě dost nezáživná knížka, občas mi přišlo, že kdybych přeskočila pár kapitol nic by se nestalo a o nic bych nepřišla.

Katuuusenka
07.08.2024 4 z 5

Nebudu hejtit komentáře, ale jako sorry, takhle knížka byla supr. Já mám taky načteno a ano, trochu klišé možná, ale jak bylo řečeno knížka se četla sama. Jess byla pro jednou inteligentní a sympatická hrdinka a zápletka byla dobře promyšlená. Tohle je můj názor.

Andryy
05.08.2024 4 z 5

proč se to jmenuje tahle kniha zabíjí když šlo o povídku? xD

ne, nebylo to špatné. začátek se mi táhl, ale pak už to šlo a konec jsem doslova hltala. plné high school klišé, ale s tím už musíte počítat. šla jsem do toho s jistými představami a přesně to co jsem očekávala jsem dostala, takže hodnotím kladně. plus za neotravnou hlavní hrdinku (až na její obsesi s Tommym byla super)

mikika
04.03.2024 2 z 5

lákavá anotace, ale do takových pecek jako je Návod na vraždu to má hodně daleko. všechno je to nějaké provařené, asi už mám i v tomhle žánru načteno a už jsem četla lepší...

Netae
04.02.2024 4 z 5

Jasně, je to plné klišé, škola pro bohaté, mezi nimi pár stipendistů, kteří si na škole připadají jako když tam ani nepatří, tajná společnost, která super tajně řídí školu atd. Kniha se čte sama, děj se hladce odvíjí, ani na chvilku jsem se nenudila. I odhalení viníka pro mě bylo překvapivé. Není to žádná vysoká literatura, ale ve svém žánru je dobrá.

Iva095
13.12.2023 1 z 5

Jeden z nejhorších YA thrillerů, který jsem do teď četla.
Anonace zní celkem zajímavě, ale tím to bohužel končí.
Kniha se celkem dobře četla, ale nenašla jsem žádné velké napětí ani akční situace tam nebyli skoro žádné. Všechno probíhalo až moc v klidu na to, že se jedná o thriller.
Celý příběh byl dost o ničem. Zmínka o tom že se našel mrtví student, žádné zajímavé odhalení mrtvoly a to samé platí o odhalení vraha i to bylo dost o ničem.

Za mě tato kniha rozhodně ne.