Pět temných osudů

Pět temných osudů
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466583/bmid_pet-temnych-osudu-li1-466583.jpg 4 204 204

Temné koruny série

< 4. díl

Sestra se postaví sestře, mrtví nemrtvým. Velkolepé finále série Temné koruny. Po hrozivém střetu s královnou Katharine leží povstání v troskách. Julesina kletba se vymkne kontrole a je pouze na Arsinoe, aby našla lék. Mirabella totiž zmizela. Když se však objeví s nabídkou příměří, Katharine zatouží po její blízkosti. Mrtvé královny však varují: Opatrně, Mirabelle se nedá věřit. Tři sestry povstanou, aby bojovaly. Historie Fennbirnu vydá svá tajemství. A osud celého ostrova je tam, kde byl vždy – v rukou jeho královen.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

Five ​Dark Fates, 2019

lena.o.knihach
28.05.2021 4 z 5

Když jsem se před dvěma lety pouštěla do Tří temných korun, nenapadlo by mě, že to dnes bude jedna z mých hodně oblíbených sérií. A důstojnější závěr si tato tetralogie nemohla přát.

Trojčata. Tři královny. Jedna je travička (specializuje se na jedy), druhá je naturalistka (má zvířecího parťáka) a další je elementálka (ovládá živly). Vládnout ale může jen jedna. A zbylé dvě musí zabít.

K mé smůle jsem si většinu postav oblíbila, ale Kendare Blake jim nedala nic zadarmo, život jim vůbec neulehčovala (spíše naopak) a mně tak lámala srdce.

Četlo se mi to skvěle. Každou kapitolu autorka věnuje jiné královně. Všechny tři dostaly svůj prostor a žádná z nich nebyla ochuzená o svůj příběh.

Originální námět celé série se mi moc líbil. První dva díly jsem hodnotila plným počtem hvězdiček, třetí byl za mě trochu slabší, ale Pět temných osudů nezklamalo a vrátilo Temné koruny zpátky na vrchol.

Medasek
22.05.2021 4 z 5

Konečně jsem se dozvěděla, jak příběh našich královen dopadl. Musím říci, že mě konec překvapil. Kniha byla neuvěřitelně čtivá, ale něco mi na ní pořád nesedí.
Autorka má podle mě problém s tím, že nedokáže napsat věrohodnou smrt postav. A že v knize bylo až příliš mnoho postav, které se od sebe dost špatně rozlišovali.
Jinak celou sérii hodnotím pozitivně. Nápad originální a rozhodně to stojí za přečtení.