Tři temné koruny přehled
Kendare Blake
Temné koruny série
První díl temné fantasy série plné vášní a intrik. Na ostrově Fennbrinu se v každé generaci rodí trojčata – tři královny, rovnocenné dědičky trůnu. Mirabella ovládá živly. Lusknutím prstů dokáže přivolat plameny nebo prudkou bouři. Katharina může pozřít nejprudší jedy, aniž by ji zabolelo břicho. Arsinoe zase umí vykouzlit nejrudější růži i krotit šelmy. Každá z nich je jedinečná, ale jen ta nejlepší může získat korunu. V den jejich šestnáctin proto začíná souboj. A hrát se bude na život a na smrt.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , Fragment (ČR)Originální název:
Three Dark Crowns, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři temné koruny. Přihlašte se a napište ho.
První díl fantasy tetralogie o souboji tří sester o jeden trůn. Tenhle příběh plný intrik, klamu a podlostí je psaný v odtažité er-formě. Střídavě děj přeskakuje mezi sestrami, mezi různými místy a objevuje se v něm spousta postav. Měla jsem problém se v nich orientovat. Sotva jsem se trochu naladila na jednu z sester, už byl příběh u jiné. Od čtení mne odrazovaly to sekání rukou, šílené kněžky i podivné nelogické rozdělení síly a darů. Vlastně celý ten systém boje trojčat o moc mi přišel hodně ujetý a nelogický a nedokázala jsem celému konceptu magie ostrova uvěřit, ač jsem se hodně snažila. Po nakouknutí do hodnocení (a spoilerů) dalších dílů jsem usoudila, že toto není vhodná fantasy série pro mne a že bych se se čtením akorát trápila (navíc neprodávají e-pub verze, už tuto jsem si musela přečíst ve slovenštině).
Tak jo, čekala jsem trošku větší drama, ale musím říct, že se mi to docela libilo a příběh mě bavil, přestože se zas nic moc zásadního nestalo.
Nejvíc jsem fandila asi Mirabelle, nejméně Arsinoe, přestože pocházela z nejsympatičtějšího prostředí.
No každopádně, je to takové příjemné, pohodové čtení, další díly určitě zkusím.
Knižní novinky (7. týden)
10.02.2019
Kniha Tři temné koruny v seznamech
v Mé knihovně | 505x |
2013 | Anna krví oděná |
2019 | Tři temné koruny |
2013 | Dívka z nočních můr |
2019 | Jeden temný trůn |
2020 | Dvě temné vládkyně |
Tuto knihu jsem si půjčila od kamarádky chtěla jsem něco nadpřirozeného a Young adult četbu a tak volba padla na Tři temné koruny. No musím říci,že první dvě třetiny knihy mě vůbec nezaujali. Nejprve jsem se každou stránku musela nutit číst. A už jsem knihu chtěla odložit když najednou jsem u 200 stránky a konečně se to rozjíždí a začíná mě to i bavit. Možná je to i tím, že už jsem si na postavy zvykla a už se orientuji kdo je jaká královna a čí je koho opatrovník.
No a taky mě dost zaujal další děj, myslím tím milostný trojúhelník Mirabella, Joseph, Jules. Romantiku tu mám ráda a tady ji bylo pomalu.
Nakonec knihu hodnotím 2 hvězdami. Čekala jsem od ní trochu víc, ale ke konci nebyla až tak špatná. A jelikož kniha končí zajímavě otevřeně (samozřejmě že ano), tak si hodlám přečíst i druhý díl. A když bude lepší dám sérii ještě šanci aspoň na 3 hvězdy