Temné piesky

Temné piesky
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500231/bmid_temne-piesky-H9Z-500231.jpg 4 2146 2146

Kate Marshallová série

Jedného sériového vraha už chytila. Podarí sa jej chytiť aj druhého? Hmlový fantóm, ktorý vraždí ľudí, je vraj len miestny mýtus. Jedno dievča sa však presvedčí o opaku. Profesorku kriminológie Kate Marshallovú čaká počas potápačskej výpravy so synom šokujúci objav: v hlbinách priehrady Temné piesky nájdu zachytenú mŕtvolu mladého chlapca. Polícia príliš rýchlo usúdi, že sa utopil bez cudzieho zavinenia. Kate má iný názor a sleduje stopy, ktoré ju zavedú k zlovestnému odhaleniu. Je to ďalšie v rade záhadných úmrtí a zmiznutí, ktoré súvisia s okolitými slatinami a s mýtickým fantómom, čo vraj striehne v hustej hmle. Keď zmizne profesorka, ktorá skúma pôvod miestnych legiend, Kate a jej spolupracovník Tristan Harper musia bleskovo konať. Záhadný sériový vrah, po ktorom Kate a Tristan pátrajú, však nie je jediný, kto má pred nimi náskok. Aj niekomu ďalšiemu veľmi záleží na tom, aby sa tajomstvá Temných pieskov nikdy nevynorili z hlbín zabudnutia.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Lindeni

Shadow Sands, 2020

mekkejla
21.07.2022 4 z 5

Opět jsem ji zhltla jako malinu. Oproti prvnímu dílu jsem si víc užívala postavy Kate (přestala se mi plést s Erikou) a Tristana, ale příběh byl pro mě o něco slabší.

Toledo
18.07.2022 4 z 5

Druhý díl mě bavil o trochu více než první kanibal, akorát mě pořád udivuje, že si mohou s Tristanem takhle pátrat na vlastní pěst a většinou je všichni nechají. Možná v dalším díle už to bude "ucelenější".
Ale není to špatná série. Nezařadila bych mezi top, ale neurazí.

derminator
17.07.2022 4 z 5

Má druhá kniha od autora. Čte se dobře jen zápletka je aspoň dle mého trochu slabší než u Kanibala. Shrnutí knihu doporučuji dávám 75% a těším se na další díl.

Kami33
10.07.2022 5 z 5

Měla jsem ráda Eriku a mám ráda i Kate. Napínavé, čtivé, zábavné. Prostě super

Budida
27.06.2022 5 z 5

Prostě boží! Všechny knihy jsou skvěle, ale Do posledního dechu byla zatím moje Top, tahle se ji vyrovnala. Hned se vrhnu na třetí případ Kate.

majinka
25.06.2022 5 z 5

Opět nezklamal, kniha luxusní! Do poslední stránky napínavé, strhující.... Prostě úžasné. Miluji jeho styl psaní

Hermiona419
15.06.2022 5 z 5

Přečteno za dva dny! Strhující, napínavé, neuvěřitelné! Miluju Bryndzovy knihy, jeho styl psaní, Kate, Tristana a všechno ostatní. Ještě teď vstřebávám, děkuji za skvělý čtenářský zážitek.

le21nka
05.06.2022 4 z 5

Kniha, která má spád. Napínavé a snadno čtivé.

p.pavlina
04.06.2022 5 z 5

Od tohoto autora si vždy velmi ráda přečtu jakoukoli knihu. Jeho příběhy jsou poutavé a čtivé. Vřele doporučuji.

aliza
02.06.2022 5 z 5

Třetí kniha od autora a zatím jsem opravdu spokojena. Super příběh, od začátku do konce napínavý, takže za mne skvělá kniha.

Jaruš7
17.05.2022 5 z 5

Audiokniha poutavá a skvěle načtená.
Kanibalovi jsem se chtěla vyhnout, ( má chyba), no náhled byl naznačen, neboť druhý díl má následky prvního. Takže první díl bude pro mě jen bedlivá rekonstrukce a konečně i literární špionážní sonda.

Autor své protagonisty po stránce citové ani trochu nešetří. Snad jen toho jednoho, toho, co je mu v jistém slova smyslu podobný.
Zatím je to v jeho dílech vždy postava hodna ochrany.
Už jsem si zvykla a už mi to hrdinství tak moc nevadí.

Přečerpávací vodní elektrárna u nás je tabu, proto je tak vysoko a se zákazem na všechny aktivity, kromě prohlídek.
O to víc autor nápadem potápění se v zatopené vesnici, pro vodní elektrárnu, fantazii pěkně okořenil. To jen pro začátek, další zločiny pak hrotí ostří do super kvality.

Superčtivo.

EliskaD
17.05.2022 3 z 5

Poměrně čtivě podaný příběh, avšak v rámci žánru nevýrazný, ničím nevybočující. Neurazí, ale ani výrazně nenadchne. Času stráveného s touto knihou však rozhodně nelituji. Počtení bylo vesměs příjemné, lehké a nekomplikované. V paměti však neuvízne.

Jani23
10.05.2022 5 z 5

Opět další skvělá kniha od Roberta Bryndzy. Mělo to spád, žádná zbytečná vyprávění. Jen ve jménech jsem se maličko ztrácela. Těším se na další knihy.

cucik14
24.04.2022 5 z 5

Knihy od Roberta Bryndzy jsou sázka na jistotu. Autor opět nezklamal a i tento díl čtenáře vtáhne a nepustí :)

Olga8480
23.04.2022 5 z 5

Opět jsem si i tento díl přečetla s velkou chutí. Nuda s touto knihou rozhodně není a napětí si užíváte celou dobu. Jsem zvědavá jaký případ na hlavní hrdiny čeká v příštím dílu...moc se těším.

Ivka14
19.04.2022 4 z 5

Skvělé pokračování Kate a jejího příběhu.

Kate najde při potápění mrtvolu a samozřejmě, že se jí nelíbilo, že policisté rychle uzavřeli případ. Proto pátrá a při pátrání najde spojitosti s nevyřešenými případy, které souvisí se zmizením mladých lidí a převážně dívek.

Moc jsem si knihu užila a bavila mě o něco víc, než díl první.

Alienn
17.04.2022 5 z 5

Tento autor je pro mě sázka na jistotu, že se od knihy nebudu moct odtrhnout, že se mi dostane napětí až do konce a vždy je to pro mě skvělý čtenářský zážitek. Jeho knihy jsou pro mě z detektivek jednoznačně nejlepší a proto mohu 100% doporučit.

martin9929
14.04.2022 5 z 5

Stručně řečeno super.

Sammy.Boy
08.04.2022 5 z 5

Opět spokojenost. Nic jiného jsem vlastně ani nečekal. Možná to tentokrát mohlo být pro někoho o něco víc krvavější (v porovnání s minulým dílem), ale jakmile se začala snášet MLHA NAD SHADOW SANDS a ztráceli se v ní lidé, příběh dostal příjemný nádech mystična a místy to bylo opravdu mrazivé čtení! Adepta na vraha jsem tentokrát neodhadl, popravdě jsem nad ním ani moc nepřemýšlel. Spíš jsem si naplno užíval vytříbený styl autorova psaní.

Vilma232
06.04.2022 4 z 5

Detektivka má spád, vyšetřování se logicky posunuje.