Terapie
B. A. Paris (p)
V každé duši je místnost, do které je nebezpečné vstoupit. Když se Alice a Leo přestěhují do exkluzivního obytného komplexu, splní se jim celoživotní sen. Existuje však jeden temný důvod, proč luxusní rodinnou vilu v uzavřené komunitě mohli koupit tak výhodně – a tím je bývalá majitelka, psychoterapeutka Nina. Co se s ní přede dvěma lety stalo? A proč o tom nikdo ze sousedů nechce mluvit? Alicina zvědavost se změní v posedlost a ve zdánlivě dokonalém domě se začnou odehrávat nevysvětlitelné věci. B. A. Paris, autorka bestsellerů Za zavřenými dveřmi a V pasti lží, se v Terapii vrací k tomu, v čem je nejlepší - k napínavému psychologickému thrilleru.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , MottoOriginální název:
The Therapist, 2021
Velmi dobrý příběh o tom, jak se může důvěra a příslib nového života sesypat jako domeček z karet. Kniha má spád, děj postupně graduje a autorka nezapomněla ani na objasnění na konci. Určitě doporučuju!
Čtivé, leč mnohomluvné, s přehršlí postav v komorním prostředí a neustálou komunikací všemi možnými prostředky, otevřené až do samotného konce. A kupodivu právě ten (typicky bláznivý) konec mne docela potěšil, takže zvýšil mé hodnocení na celých 75%.
Henry David Thoreau je dle všeho stále velmi populární, jak dokládá i zde mnohokrát opakovaný (terapeutický) citát:
"Štěstí je jako motýl. Čím víc ho pronásledujete, tím víc vám uniká. Pokud ale obrátíte pozornost k jiným věcem, přiletí a zlehka se vám usadí na rameni."
Všechny knihy od autorky jsou úžasné, ale tahle je za mě úplně nejlepší. Byla to totální jízda, ten konec jsem vůbec nečekala. Jedním slovem…Wow!
Za mě opět skvělá kniha..četla se výborně.Jak člověk začne číst nemůže přestat, jak ovšem u všech knih této autorky..
Knihu jsem si vypůjčila z knihovny před dvěma dny a hned ji půjdu zase vrátit, aby se k ní dostali i jiní čtenáři… Tak dobře se to četlo. :)
Kniha je přesně tím, co očekáváte. Nenáročný thriller se zajímavou zápletkou, které B. A. Paris chrlí jeden za druhým, je ideální na jedno až dvě odpoledne, nijak ale nepřekračuje hranice svého žánru a není žádným výjimečným veledílem.
Obecně příjemné čtení na krásné čtyři hvězdičky.
Moje třetí kniha od autorky. Tentokrát jsem se opravdu snažila odhalit, kdo za tím stojí. Podezřívala jsem snad všechny ale zase jsem byla mimo. Perfektně vymyšlené!
Moje první kniha od autorky, píše čtivě. V knize se odehrává hodně hovorů a je to tak trochu kolotoč. Hrdinka Alice mi zpočátku nepřirostla k srdci, byla snad každým sousedem posedlá a chovala se divně. Přišlo mi přitažené za vlasy , jak se sousedi neustále navštěvovali, jako kdyby neměli nic jiného na práci. Druhá půlka knihy byla zajímavější a konec svým způsobem i překvapivý.
Pro mě to bylo oddechové čtení, určitě sáhnu po dalších dílech.
Napínavý psychologický thriller. Skvělé čtení. Jen vsuvky z terapie jsou takové nepochopitelné - Stále to samé dokola. Kdo to je? Jak to souvisí?? - Vše se odhalí až v závěru, kdy to ale jaksi už nemá úplně to správné kouzlo. A některé věci jsou moc přitažené za vlasy (doslova). Konec je velmi působivý, i když možná až příliš nereálný (Opravdu by si pachatele nikdo v Kruhu nevšiml)? Rozuzlení situace hlavní hrdinky je takové rozpačité (Opravdu by to policie takto spolkla?).
Já jsem si příjemně oddychla od těžších témat a tato kniha mě vtáhla rychle do děje a líbilo se mi, jak hlavní hrdinka o všech přemýšlela jako o možných pachatelích. Vlastně me tak zmátla, ze jsem ho jako vždy neodhadla a konec byl dramatický.
(SPOILER) Terapie je první kniha kterou jsem od této autorky četla a musím říct že WOW. Kniha me absolutně pohltila a nemohla jsem prestat číst. Autorka me zmatla ze jsem netušila kdo je vrah a ještě do toho zápletla utajený zivot Lea, jen Ježková ze už to nedali s Alicii znovu dohromady. Takhle dobrou knihu jsem dlouho nečetla.
S B.A.Paris nikdy neuděláte špatně. Její knihy jsou napínavé od začátku do konce a tato kniha není výjimkou. Terapie je její další skvělá kniha a já ji slupla za dva večery jako malinu a mohu ji s klidným srdcem doporučit dále.
B. A. Paris tak, jak ji známe. Mně se líbilo moc. Vraha jsem sice odhadla celkem brzo, ale to mi vůbec nevadilo a souvislosti na konci mě i překvapily, nečekala jsem to. Za mě určitě stojí za přečtení. :)
Kniha se mi líbila, četla se sama. Děj byl do poslední chvíle napínavý, potřebovala jsem oddych od sériových brutálních vrahů atd...v této knize bylo od každého něco, takže za mě super a jdu koupit další knihy autorky.
Bohužel, pro mě je Terapie zklamáním. Naprosto průměrné čtení ve svém žánru. Pozvolný začátek, iritující hlavní hrdinka (což je záměr, ne minus) a vraha jsem víceméně uhodla.
Tentokrát jsem měla méně práce s konspiracemi, protože to hlavní hrdinka zvládla za nás. Nebýt společného čtení, nevím jestli bych knihu neodložila. Konec můj celkový dojem z knihy vylepšil, ovšem většina knihy prostě byla jen o podezřívání všech postav okolo a vraha jsem víceméně odhalila, proto to nízké hodnocení.
2017 | Za zavřenými dveřmi |
2018 | V pasti lží |
2019 | Přiveď mě zpátky |
2020 | Dilema |
2022 | Terapie |
Zajímavá detektivka, příjemné čtení plné napětí. Osobně mě trochu vadilo chování hlavní postavy, které trochu hraničilo s naivitou až hloupostí.