Těžký časy
Charles Bukowski
Sbírka povídek Těžký časy se v typickém autorově duchu zaměřuje na sex, alkohol, všemožné druhy psychických poruch a prapodivných vztahů. Vyvážený mix humoru, obscénnosti, hnusu a semletosti životem servíruje Bukowski čtenářům s odzbrojující odvahou, naprosto bez obalu či poklonkování. V některých povídkách si udržuje autorský odstup, jinde vystupuje jako hlavní představitel. Kniha tak vposledku působí dojmem záznamů stárnoucího opilce v městě plném šílenců, kde narazíte na spoustu špatných milenek a milenců a ještě horších pisálků a nahlédnete do životů lidí, kteří ztratili nebo ještě nenalezli smysl života a zdravý rozum. Kniha vychází v nově přepracovaném překladu Tomáše Piňose.... celý text
![mauvais-ange mauvais-ange](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/28283/28283.jpg?v=1384200541)
Přiznám se, že nemám moc ráda nadbytek sprostých slov v knihách. Přesto jsem knihu přečetla a na autorův styl si docela zvykla. Líbily se mi povídky, které měly i jiné téma než jen sex a alkohol - kritiku americké společnosti a povrchnosti, za kterou lidé skrývají své slabosti. Autor ukazuje nejobyčejnější lidi takové, jací opravdu jsou. To se mi líbilo.
![Targa Dall Targa Dall](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34105/34105.jpg?v=1381127928)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Já to musel odložit v třetině. Zpočátku mě to bavilo, ale pak mě to syrovost a hrubost bavit přestala. Je to silný kafe, tenhleten Bukowski..
![smetyl smetyl](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/2707/2707-2RW.jpg?v=1528904435)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Hodně dobrý Bukowski. Skvělá je ta surovost a opravdivost všech příběhů. Charles se s ničím nepáře. Prostě chlastání, žraní, hulení a šukání. To je život. Aspoň všech Bukowskiho hrdinů. Teda "hrdinů". Většinou jde o zoufalce a vychlastance, které vychovala doba. Povídky jsou prostě boží. Bavil jsem se u toho.
![DustinMind DustinMind](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/11650/11650.jpg?v=1381127939)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tahle knížka se mi opravdu moc líbila. Několika stránkové povídky, které mě většinou vážně hodně rozesmály. Rozhodně patří jedněm z nejlepších od Bukowskiho.
![Apache Apache](https://www.databazeknih.cz/img/users/57_/574/m_574.jpg?v=1459854917)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Spolu se Všemi řitěmi světa nejlepší u nás vydaná Bukowského povídková sbírka. Obsahuje 35 krátkých (obvykle tří až pětistránkových) povídek. Dobrá třetina z nich patří k nejvtipnějším (a některé k nejvíce šokujícím) textům, jaké kdy Bukowski napsal. Naprosto ideální "úvod do problematiky" pro ty, kteří s tímto autorem začínají. Pro fanoušky pak jasná povinnost. Nejlepší kousky: Sestup a pád, Veliký básník, Políbils Lilly, Hořící dáma, Čtyři metráky, Četl jste Pirandella?, Pořádná kocovina, Miluju tě, Alberte, Pivo na rohu, Kudlanka nábožná, Home Run... a další.
americká literaturaČást díla
2013 | ![]() |
1996 | ![]() |
2006 | ![]() |
2005 | ![]() |
Sbírka povídek, plno sexu a alkoholu, jak jinak u Bukowského.