Šunkový nářez přehled
Charles Bukowski
Henry Chinaski série
Bukowski nechává čtenáři nahlédnout do nitra člověka, který si je vědom toho, že není zcela duševně zdráv, že má násilnické sklony, a proto hledá místo, kde by se mohl skrýt. Jako červená nit se textem táhne odpor k otci, který přispívá k celkovému pocitu odcizení.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šunkový nářez. Přihlašte se a napište ho.
Četla jsem od Bukowskiho již více děl a tento román mi přišel nejvydařenější. Ještě mne velmi zaujal Poštovní úřad a Všechny řitě světa i ta má. Nicméně Šunkový nářez nabízí čtenářům nahlédnout, jak autor prožíval dětství a dospívání. Odhalil - za mě - brutální chování svého otce a naprosto nepodporující chování své matky. Ve škole ani v kolektivu to taky neměl nejjednodušší a tohle všechno dost možná napomohlo vytvořit onu tvrdou slupku, do které se Bukowski zabalil. Dílo je humorné i deprimující zároveň. Také tu nechybí jeho typický štiplavý občas až nechutný humor, který buď máte rádi nebo ho nesnášíte. Za mě vynikající!
Kniha Šunkový nářez v seznamech
v Přečtených | 1 295x |
1995 | Šunkový nářez |
2013 | Všechny řitě světa i ta má |
1996 | Poštovní úřad |
2006 | Příběhy obyčejného šílenství |
2005 | Zápisky starého prasáka |
Kniha je výsekom zo života hlavného hrdinu Henryho Chinaskiho, od základnej školy cez strednú až po vysokú. Smutné mi prišlo, že ho jeho otec nemal rád. A v škole to tiež nebolo ono. Celkom pekne tu bolo vykreslené, že útechu našiel v čítaní kníh. Tempo rozprávania je svižné, má to opäť nádych drsnosti. Drsný chlapský pohľad na svet, na ktorý sme už u Bukowského zvyknutí.