Ohnivá hvězda
Chris D'Lacey
The Last Dragon Chronicles série
< 3. díl
Výzkumná výprava do Arktidy a smlouva na novou knihu život se snad Davidu Rainovi ani nemůže vyvíjet lépe! Jakmile dorazí do země věčného ledu, začne David psát svůj nový příběh. Příběh o medvědech, dracích a záhadné ohnivé hvězdě. Ale záhy zjistí, že jeho příběh zrcadlí to, co se odehrává i ve skutečnosti, a že starý nepřítel znovu přichází a s ním také nová nebezpečí a dobrodružství. Tentokrát však nejde jenom o jeho milou bytnou Liz Pennykettlovou a její dceru Lucy, ani o milovanou Zannu. Tentokrát je ohrožen celý svět.... celý text
Rozhodně zajímavé počtení. I když spíše preferuji když se v ději děje něco průběžně a né tiché bublání a pak veliký třesk na konci.
Knížka zakončuje trilogii opravdu nečekaně.. oproti prvnímu dílu je tato kniha již hodně vyspělá.... líbila se mi moc, četla jsem ji jedním dechem..
Ze všech třech dílů, které byly přeloženy do češtiny, je tento nejpropracovanější a nejvygradovanější. V knize se prolíná několik dějových linií, jeden velký příběh rozsekaný na dílčí části, které v závěru dojdou spojení. První díl bych teď zpětně hodnotila více jako lehkou nenáročnou četbu, druhý díl už byl propracovanější a dějově plnější. A tento třetí exploduje mnohými zvraty, napětím, životním nebezpečím, šokujícím závěrem a jedinečným příběhem, který navazuje na všechny události prvního i druhého dílu a dává jim jiskru pochopení.