Na bojovom chodníku
Louis L'Amour
Sackettovi série
Keď do kolónie pribehne postrelený Indián, bratia Sackettovci sa bez váhania vyberú na pomoc osade, z ktorej uniesli dve dievčatá. Nie je to po prvý raz, čo sa stalo niečo podobné, neznámy únosca už dlho šarapatí v oblasti a nikto naňho nemá. Klan a Yance, učenliví synovia svojho nebohého otca a skúsení zálesáci, bojovníci a stopári, pozbierajú všetku svoju ľstivosť a dôvtip získaný životom v divočine a púšťajú sa po stope, ktorá napočudovanie nevedie k Indiánom, ale k ich bielym bratom. Ani úspešne zavŕšená výprava a vyslobodenie pôvabnej Diany však mladšiemu bratovi nestačia. Ak chce zasadiť smrteľný úder obchodníkom s bielym mäsom, musí doma nechať milovanú ženu a vydať sa na nebezpečnú plavbu Karibikom v ústrety dobrodružstvu s otvoreným koncom ...... celý text
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 2001 , Slovenský spisovateľOriginální název:
The Warrior’s Path
Pěkně napsané, po prvních stánkách vtáhne do děje a konec dobrý všechno dobrý, klasický western. líbí
3. díl. Osadníci pronikají dál a dál do Modrých hor a stávají se z nich trapeři a lovci. Tenhle díl má všechno, co má mít: stíhání zloduchů, plachetnice v bouři, boje s Indiány, odbočku na exotické Haiti. Je to sice „jen“ dobrodružný román, ale kromě postupu osidlování si všímá i novoanglického náboženského fanatismu (pálení čarodějnic) nebo fenoménu otroctví v Karibiku. Kin jako hlavní hrdina je sympatičtější než Barnabáš, protože se nebere až tak vážně.
V stereotypne nalinkovaných hraniciach westernu, pôsobila táto kniha podnetne a originálne. Obchodovanie a kupliarstvo spolu s tradičným dobrodružstvom v neprebádaných končinách Ameriky dodávajú knihe náboj.
Tato kniha nepostrádala podle mně nic,děj napětí a dobrožství.Kin Sackett jde tvrdě za svým rozhonutím,že zachrání unesená děvčata.Smutné na tom je,že jedna z dívek je nařčena z čarodějnictví a nikdo kromně otce mu nechtěl pomoct.Zápletka skončila překvapivě.Opět se ukázalo,že nemusí být zárukou dobré postavení ve společnosti.Doporučuji
Mile mě potěšil komentář Loubooker,který se jako já vložil do děje a nechal se unášet Ĺ Amourovým rukopisem.
(audiokniha). Natěšen druhým dílem jsem byl zvědav, jak si dál povedou mladí Sackettové. No, byl jsem spíše zklamán. Nudné, plné dějových stereotypů ... a ti vymítači čarodějnic mi pěkně lezli krkem. Jako by nestačily trable s (ne)přátelskými indiány, co si to okolo brousej na svých válečných výpravách.
Tahle kniha se mi libila skoro vice nez prvni dil.
Hlavni hrdina se pohybuje v nekolika prostredich, je to nejen skvely zapasnik, ale i sermir, naleza nove pratele... A zlo je po zasluze potrestano...
2000 | Sackettova zem |
1992 | Vzdálené modré hory |
1993 | Jubal Sackett |
2005 | Osamělý jezdec |
1992 | Hondo |
Audiokniha - poutavý poslech.
Do peřin, zavřít oči a už jen popustit představám uzdu a už jsme na místech, kam se jinak nedostaneme.
Hrdina má ideu a štěstí, přes protivenství a zranění mu to v lásce vychází.