To nemůže být náhoda
Brian King , Martin Plimmer
Určitě se vám to už někdy stalo! Nemáte ani ponětí, co se svým životem dál, a najednou potkáte přítele, kterého jste roky neviděli, a jeho mimochodem pronesená poznámka vám ukáže řešení. Nebo stojíte před problémem a nevíte z které strany začít a sotva otevřete noviny, uvidíte článek, který se zabývá právě vaším problémem. Nebo si zapomenete označit jízdenku a potkáte revizora, to je ten horší případ. Autoři této knihy se pokusili náhodu pochopit a analyzovat. Proto posbírali příběhy šťastné, veselé, smutné, drsné i romantické. Všechny však mají jedno společné – to, co se stalo, vypadá jako naprosto neuvěřitelná shoda okolností. Nemohli vynechat ani všeobecně známé příklady, jakými byla podivná předpověď zkázy lodě Titanic, či podobnosti v životech Lincolna a Kennedyho.... celý text

Strašně se mi líbí, že tam je mnoho náhod a zároveň, co na to věda. Nečekala jsem, že mě tak chytne :) Hned jsem se musela o náhodách z knihy podělit s ostatními.

Náhodně objeveno v naší městské knihovně. Knížka o náhodách, ne o strašidlech a jiných paranormálních jevech, jak někteří očekávají (to si raději přečtěte třeba Setkání s tajemnem). A náhodou :) je to docela dobré a zajímavé počtení. Pravda, je tam jedna kapitola o jaderné fyzice, takže jsem byla totálně vedle, ale to se dá přelouskat rychle. Hned se mi při čtení vybavily některé náhody z vlastního života.

Musím souhlasit s předchozími komentáři - ačkoli je v knize spousta zajímavých náhod, nad kterýma žasnete a máte potřebu je okamžitě sdílet s lidmi, kteří se v dané chvíli vyskytují ve vaší blízkosti, prokousat se prvními 2/3 knížky vyžadovalo mnoho úsilí.

Na knížku jsem se těšila, mám ráda strašidelné příběhy, hlavně ty co se zakládají na pravdě. Ale tato knížka byla spíš teorie, zdlouhavé vysvětlování a hlavně plno otázek. Čekala jsem že se dozvím nějaký příběh, ale ten tady byl opravdu jenom občas. Takže jsem knížku dočetla jenom z nutnosti, ne proto že by mě bavila. A to je škoda. Ale to knížka říká už na obale "příběhy o neuvěřitelných náhodách a co na ně říká věda".

Od této knížky jsem čekala trochu víc...kniha na mě psaná moc odborně,bohužel. Trochu mě zaujali neuvěřitelné příběhy lidí....ale to je asi tak vše. Náhody existujou......
Docela zklamání a některá vysvětlení jsou dost kostrbatá ve stylu "co by, kdyby...". Za mě docela ztráta času.