To nemůže být náhoda přehled

To nemůže být náhoda
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218187/mid_to-nemuze-byt-nahoda-uoA-218187.jpg 3 18 18

Určitě se vám to už někdy stalo! Nemáte ani ponětí, co se svým životem dál, a najednou potkáte přítele, kterého jste roky neviděli, a jeho mimochodem pronesená poznámka vám ukáže řešení. Nebo stojíte před problémem a nevíte z které strany začít a sotva otevřete noviny, uvidíte článek, který se zabývá právě vaším problémem. Nebo si zapomenete označit jízdenku a potkáte revizora, to je ten horší případ. Autoři této knihy se pokusili náhodu pochopit a analyzovat. Proto posbírali příběhy šťastné, veselé, smutné, drsné i romantické. Všechny však mají jedno společné – to, co se stalo, vypadá jako naprosto neuvěřitelná shoda okolností. Nemohli vynechat ani všeobecně známé příklady, jakými byla podivná předpověď zkázy lodě Titanic, či podobnosti v životech Lincolna a Kennedyho.... celý text

Záhady
Vydáno: , Motto

Beyond Coincidence, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To nemůže být náhoda. Přihlašte se a napište ho.

DominaCZ
27.12.2018 1 z 5

Opravdu je to spíše odborná příručka se sem tam zamíchaným příběhem, mnohdy až těžce uvěřitelným.
Kdyby si autoři odpustili to "co na to říká věda", bylo by to lepší.

jprst
15.12.2018 2 z 5

Docela zklamání a některá vysvětlení jsou dost kostrbatá ve stylu "co by, kdyby...". Za mě docela ztráta času.

Luucieee
24.09.2018 5 z 5

Strašně se mi líbí, že tam je mnoho náhod a zároveň, co na to věda. Nečekala jsem, že mě tak chytne :) Hned jsem se musela o náhodách z knihy podělit s ostatními.

Kniha To nemůže být náhoda v seznamech

v Mé knihovně6x