To nemůže být náhoda přehled

To nemůže být náhoda
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218187/mid_to-nemuze-byt-nahoda-uoA-218187.jpg 3 18 18

Určitě se vám to už někdy stalo! Nemáte ani ponětí, co se svým životem dál, a najednou potkáte přítele, kterého jste roky neviděli, a jeho mimochodem pronesená poznámka vám ukáže řešení. Nebo stojíte před problémem a nevíte z které strany začít a sotva otevřete noviny, uvidíte článek, který se zabývá právě vaším problémem. Nebo si zapomenete označit jízdenku a potkáte revizora, to je ten horší případ. Autoři této knihy se pokusili náhodu pochopit a analyzovat. Proto posbírali příběhy šťastné, veselé, smutné, drsné i romantické. Všechny však mají jedno společné – to, co se stalo, vypadá jako naprosto neuvěřitelná shoda okolností. Nemohli vynechat ani všeobecně známé příklady, jakými byla podivná předpověď zkázy lodě Titanic, či podobnosti v životech Lincolna a Kennedyho.... celý text

Záhady
Vydáno: , Motto

Beyond Coincidence, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To nemůže být náhoda. Přihlašte se a napište ho.

jprst
15.12.2018 2 z 5

Docela zklamání a některá vysvětlení jsou dost kostrbatá ve stylu "co by, kdyby...". Za mě docela ztráta času.

Luucieee
24.09.2018 5 z 5

Strašně se mi líbí, že tam je mnoho náhod a zároveň, co na to věda. Nečekala jsem, že mě tak chytne :) Hned jsem se musela o náhodách z knihy podělit s ostatními.

Beta.Vulgaris
27.08.2018 4 z 5

Náhodně objeveno v naší městské knihovně. Knížka o náhodách, ne o strašidlech a jiných paranormálních jevech, jak někteří očekávají (to si raději přečtěte třeba Setkání s tajemnem). A náhodou :) je to docela dobré a zajímavé počtení. Pravda, je tam jedna kapitola o jaderné fyzice, takže jsem byla totálně vedle, ale to se dá přelouskat rychle. Hned se mi při čtení vybavily některé náhody z vlastního života.

Kniha To nemůže být náhoda v seznamech

v Mé knihovně6x