Příliš dlouhá swingers párty
František Kotleta (p)
Tomáš Kosek série
Tahle kniha není žádná selanka. Tahle kniha je literární swingers party plná démonů, prastaré magie, zombií, čarodějek, sukub, děsivých artefaktů, mocných sil z počátku věků a sexu. Spousty sexu. Ale taky akce a humoru. Jinak to František Kotleta ani neumí.
Na tuhle knihu bych vztáhl pořekadlo sex, drogy a rock and roll, transformované na magie, sex a haldy mrtvol. Tak mě při čtení napadlo, jak by asi vypadala filmová adaptace?
Moje první kniha od Františka Kotlety. Po dlouhé době velice originální počteníčko, které se , podle mého názoru, dost vymyká běžné knižní produkci. Bavila jsem se...smála jsem se i nahlas. Nedávám pět hvězd jen proto, že jsem hodnotila až po přečtení knih Bratrstva krve. Nicméně sexuální náboj, násilí pojaté jaksi legračně...pomoc, Kotleta mně zabije vtipem a akcí, vždy se chytnu do jeho pastí.
Kotleta má úžasný styl psaní, kterému se nedá z mé strany nic vytknout.
Čtení je velice záživné a stránky jsou plné akce.
U knih od tohoto autora se nikdy nenudím a nikdy se necítím zklamaně, kromě pocitu, kdy knihu dočtu a přeji si, aby pokračovala.
Kniha má rychlý spád a čte se skoro sama. Užijete si chvilky humorné i okamžiky s erotickým nábojem a všechno je to dokonale propletené a zakombinované do příběhu, který vás nutí k čtení dál a dál, až nemůžete knihu odložit, dokud neotočíte poslední stranu.
Škoda jen, že to celé uběhlo tak rychle.
Parádní oddechovka na ráno a odpoledne do tramvaje. Bohužel druhý díl je v knihovně stále nedostupný, tak si chvilku počkám.
Akce, akce, akce, sex, krev, střeva, akce, sex. Perte to do mě! Boží jízda, já můžu jen doporučit.
Mám jistou teorii... Tu mi tak trošku upevňuje právě tahle sbírka povídek...
Spousta lidí psalo, že by chtěli, aby v jistém knižním seriálu "Kladivo na čaroděje" napsal jeden díl Franta Kotleta... Podle mě jich napsal rovnou 5, jen ty postavy maj nějaký jiný jména a celý se to jmenuje Příliš dlouhá swingers party.
A nebo Jirka Pavlovský napsal pár dílů Kladiva a kvůli tomu, že tam bylo toliko sexu, že by to prostě ani Kladivo nepobralo, přepsal postavy a byla na světě Příliš dlouhá swingers party...
Eeee, teda promiňte, Franta Kotleta napsal Příliš dlouhou swingers party :-)
Ať je to jakkoliv, snad si pro mě teď Franta nepřijde... Příliš dlouhá swingers party se opravdu povedla :-)
Další příjemný brak od mistra Kotlety. Velmi mě potěšila změna stylu na povídkovou episodnost, protože konečně vybočila z Kotletova zaběhnutého stylu "hrdina s nadpřirozenými schopnostmi kosí hajzly s ještě nadpřirozenějšími schopnostmi", přestože i tak se zde toto schéma objevilo. Myslím, že hlavní téma všech povídek se dá odhadnout již z obálky a musím ocenit autora, s jakou nápaditostí si s tím vyhrál. Navíc poslední povídka naznačuje pokračování s původní sestavou.
Tak toto je první kniha od tohoto autora. Velice mile mě tato kniha překvapila. Ač se jednalo o povídky, děj měl stále stejné hrdiny a jako by na sebe volně navazovaly. Démoni a kouzla byla pro mne velkým překvapením, které mělo být ve spojení se sexem. Tento žánr byl z mé strany však pouhý experiment, a nepředpokládám, že bych se kněmu v brzké době vracel. Možná si ještě někdy něco od tohoto autora přečtu, neboť jsem se místy i příjemně zasmál.
Moje první kniha od tohoto autora, ale jméno jsem již z dřívějška znala. Na příbězích se mi líbilo, že tak volně a nenásilně pokračovaly, ale každý ve svém duchu. No, co se týká sexu v příbězích , tak to asi bez komentáře :D, takové zajímavé pojetí. Možná si ještě někdy něco od tohoto autora přečtu.
V 16 letech bych tuhle knížku zbožnoval (spousta sexu, akce, cool hlášek a nemrtvých), ale jelikož už je mi dvakrát víc a musím se chova "dospěle" tak dávám jen průměr (ale pořád lepší než sledovat bandu ožralců v metru:)
Znatelně slabší, než nářezy a Perunovy krve, jako by už autorovi docházel dech a nápady. Nejsem příznivcem detektivek a tady to byla jen detektivka chabě poslepovaná pornem. Je to čitelné, ale úrovně knih předchozích rozhodně nedosahuje.
Knihu jsem koupil omylem když jsem ve slevách přihodil do košíku co šlo :-D pak nějak vyplavala na povrch, ale řekl jsem si že po tom co jsem četl předtím, tímhle "pornem" nemohu nic zkazit, autora jsme neznal a tak sem knihu zařadil podle názvu. Svůj úsudek jsem vyvrátil už po přečtení prvních stránek a než jsem za pár cest do práce knihu dočetl získal jsem nového oblíbeného autora. Bohatý jazyk a trefné přirovnání krásně podpoří příběh a čtivý děj vás donutí číst kdykoli máte chvilku čas. Jedinou výtku mám k přechodu kapitol, kdy jsem to někdy skoro ani nepoznal
sex Praha prostituce česká fantasy démoni česká fantastika
Část díla
2014 | Příliš dlouhá swingers party |
2010 | Hustej nářez |
2017 | Poločas rozpadu |
2020 | Operace Thümmel |
No... co napsat... sex a sex a krev a démoni a sex... Kniha to není špatná, ale je to jako ta rychlovka v sexu. Na chvilku to zvedne náladu a pak je po všem. Tady je ještě druhý díl, tak uvidíme...