Příliš dlouhá swingers párty
František Kotleta (p)
Tomáš Kosek série
Tahle kniha není žádná selanka. Tahle kniha je literární swingers party plná démonů, prastaré magie, zombií, čarodějek, sukub, děsivých artefaktů, mocných sil z počátku věků a sexu. Spousty sexu. Ale taky akce a humoru. Jinak to František Kotleta ani neumí.
Pokud by platilo tvrzení, že obálka prodává, tak by tuhle knihu nyní musel vlastnit každý většinově orientovaný muž, který by ji zahlédl v knihkupectví. Samozřejmě prodává i název a tady už není vůbec o čem hovořit. Neodolal jsem tedy a rozhodl se zjistit podrobněji, jak se taková swingers párty může vyvinout...
Jedná se o jednoduché čtivo s explicitními sexuálními popisy, detektivní a duchařskou zápletkou. Pět případů, které řeší svými nestandardními metodami trochu neobvyklá detektivní kancelář. Hemží se to zde různými démony a magií. Napsáno čtivě a občas i vtipně. Autor se snaží využívat humor a sem tam se mu některé dialogy či přirovnání opravdu povedou. Kniha sice nedosahuje kvalit Mistra žánru, ale s tím snad nikdo ani nepočítá. Je určitě důstojným zástupcem pokleslé brakové literatury, která dokáže velmi dobře pobavit a zapomenout na starosti všedního dne bez nutnosti využívat přehnané množství intelektuální kapacity. :o)
Cením si každé knihy, která mě donutí si otevřít Wikipedii, takže zde především díky za Bafometa, který mi po celé čtení nasadil do hlavy písničku, které se nešlo zbavit...
Poslouchal jsem jako audioknihu. Moje první setkání s Kotletou. Po přečtení dalších jeho knížek musím říct, že tahle je nejslabší. I přes to, že je plná hláškujících, ostrých borců, magických nepřátel a femme fatale hlavního hrdiny. I když je knížka rozdělena do povídek, plynule na sebe navazují a vlastně tvoří jeden příběh. Ten mi chvílemi připadl jen jako pojítko mezi sexuálními scénami. I tak si mně knížka udržela a zbytek Kotletova díla jsem přečetl jedním vrzem a i s větším nadšením.
Tak tohle se mi moc líbilo. Žádný zombie, upíři a další nemrtvá havěť, ale magie, sex, humor a akce. To vše v parádních příbězích se sympatickým Tomášem Koskem a dvojicí pistolníků Gibsonem a Horstem. Hned jak jsem dočetl dávám se do druhého dílu.
Výborná kniha! S takovým nápadem jsem se setkala poprvé a ráda bych si přečetla podobné žánry. Kotleta mě naprosto uchvátil a vtáhl do děje už podruhé. Jen tak dál.
Jako jó, de to. Všechny nedostatky jsou dohnaný po zábavný stránce a Je to i dost atraktivně napsaný. Jinak mi to ale přišlo jako taková slabší "kotleťárna". Možná je to tim, že fanda okultismu a podobnejch blbostí zrovna nejsem. A těch prasárniček tam bylo taky občas moc.
Kucí z Bratrstva krve sou prostě lepčejší.
Moje první kniha od Kotlety a rozhodně nebude poslední.V povídkách skvěle spojil zábavnost,s napětím a erotikou.Jakmile jsem se začetla,tak jsem nemohla přestat.Knížka se četla prakticky sama :D
Hlavní hrdina má jednu velice dobrou zásadu: "Návštěvy přijímám, až když si stáhnu prezervativ z penisu..." Malý spoiler, aby si mohl každý "nezasvěcený" čtenář představit, do čeho se právě chce pustit a oprášit si tak znalost svého mateřského jazyka, kterým autor opravdu vládne. Musí být připraven na příval sexu, sexuálních praktik a násilí. Jestli si myslí, že sledování porna, domácích freevideí a sexuálních znalostí od svých 14 let z něj dělají "kápa", vyvedu ho z omylu. Démony, pošuky, bohyně se všemi pohlavními orgány, s tím určitě zkušenosti nikdo z nás nemá :D Tady si to může pěkně vychutnat a dokonce nemusí ani opustit stověžatou matičku Prahu. Někdy si říkám, že by z toho mohla cestovka těžit, stejně jako z objíždění Londýna, kde se nachází Baker Street 221b, ukazovat všechny ty hospody, bordely, podzemí a ministerstva, kde není něco v pořádku. Na své si přijdou milovníci zbraní, erotických her, magie, fanoušci Sparty i české Škodovky... a vtipno-drsno-ero Kotletovského "škravopisu"...
Kniha obsahuje pět povídek, které Kotleta prošpikoval sexem,násilím a démony. Nejvíc se mi líbila poslední povídka Artefakt, v níž byl sex jen v úvodní scéně a kde Kosek stojí mezi izraelským komandem a nezničitelným esesákem.
Svět není jen černý nebo bílý a hrdinové né vždy jsou na statných koních v brnění. Někdy je lze zaměnit i za zapáchající onanisty s neortodoxními postupy. Rozhodně se člověk u této knihy nenudí. :D
Jako jo, některé části ujdou, bohužel to Kotlík trochu dost zabíjí naprosto zbytečnými popisy typu: "Chocholoušek se vyzbrojil jednou čézetou ráže 148 Magnum, jednou bitevní fuseklí na řetězu, devatenácti samopaly AK-47, které schoval do kabelky svý druhý záložní šlapky s krevní skupinou B+, povolil si o dvě dírky opasek, poškrábal se levou rukou na pravé půlce řitě a objednal si na Bystrovský 139 Praha 5 jeden párek s hořčicou za 29,90 Kč protože vole kapitalismus zasranej". Tadle tupá a nezajímavá vata zabírá plnou půlku knihy a jakmile ty pasáže začnete přeskakovat, dojde vám, že tu knížku čtete jen proto, že masturbovat u špatnýho porna v ranním vlaku do práce jest krajně nevhodné. Žádný vývoj charakterů, žádná logika v konání, neustále se opakující motivy nudné beznápadné akce a občas i ten bezprizorní, otrocky popisoidní mrd bez emocí, kde se akorát dočtete, že každej kvalitní sex musí mít především spoustu příslovcí - kdo, co, kdy, jak, proč, kam, komu strčil. Knížka se klidně může obhajovat tím, že "to je přece pulp", má to být brak a je to brak. Jenže i brak se dá napsat slušně. V klišé, schématu a vylouhovanosti musí být pointa nebo alespoň emoce. A ať mi nikdo neříká, že když dokáže do takového formátu dostat naprosto legendární dialogy jeden "škaredej úchyl z videopůjčovny", jak označil Quentina Tarantina uživatel verbal na ČSFD, že se z toho nikdo nedokázal aspoň trochu přiučit. Já z toho bohužel místo vtipu cítím jen popkulturní reference a kousavý český hospodský cynismus. Tři hvězdy za dobrej nápad a zábavnou tématiku.
Soubor několika delších detektivních povídek z vyšetřovací kanceláře pana Koudy, které spojuje magie, sex a násilí (jako ostatně i v jiných Kotletových knihách)
Skutečně za pozornost stála například povídka, kde hlavní hrdinové spolu s jednou šlapkou vyšetřují bestiální vraždu jedné extrémně náruživé nymfomanky a jejich pátrání je zavede na svingers party, kde musí mezi šukáním a skrýváním mrtvol hledat stopy zločinu, honit vraždící sukubu a luštit záhadu. Zajímavý byl i nápad v poslední povídce s Mojžíšovou holí, nebo magické očarování šlapek bohyní rozkoše, v povídce Pražské kobky.
Kotleta opět nesází jenom na sex a násilí, jakožto mocná lákadla a nosné pilíře, ale i jeho postavy, spisovatelský styl a neskutečná zábavnost a dokonce i napětí jeho povídek, jsou vážně neuvěřitelně strhující !
Moje prvotina od pana Kotlety a ačkoliv jsem musela nejdřív vysvětlovat, co že to vlastně čtu a tak nějak si obhájit obálku před přítelem... stejně mě obsah trochu překvapil. Ale tak nějak... (hodí se to vůbec takhle říct?) příjemně. :D Ačkoliv začátek trochu drhnul, zbytek povídek jsem přečetla skoro na jeden zátah.
A taky konečně po profesoru Langdonovi a Ivanu Trojanovi z Ďáblovi lsti pořádný religionista!
Podle recenzí jsem si říkala wooow, tak ta kniha bude stát za to. Dlouhý nudný začátek, pár stránek, které zaujaly. Rychlý, utnutý konec.
Erotika zabalená do sci-fi ;-) Opravdu oddechovka, která se ale velmi dobře četla, ale určitě nic pro zapřísáhlé puritány. Hromada sexu obalené magií a démony, je opravdu zajímavé téma, které ale dobře funguje ;-)
Ta knížka je nářez:) nejlepší povidky 1,2 a 5. Čtvrt a taky docela šla.
Moje první Kotletovka:-D.
Měl sem často pocit, že advokátní kancelář je něco jako kancelář pro odhalování pravosti v knihách ze Saturnina.
sex Praha prostituce česká fantasy démoni česká fantastika
Část díla
2014 | Příliš dlouhá swingers party |
2010 | Hustej nářez |
2017 | Poločas rozpadu |
2020 | Operace Thümmel |
První povídka mě málem od celého čtení odradila, ale... neostýchavý Tomáš Kosek a jeho velmi humorné vyprávění, od nahánění čarodějek, kurev, démonů, přes kouzla a střílečky, po sexuální orgie, velkou erekci a mrd*čky, silně udrželo mou pozornost, a tedy hodnotím velmi kladně :).