Ohnivý anděl

Ohnivý anděl
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216155/mid_ohnivy-andel-216155.jpg 4 366 366

Tóra Gudmundsdóttir série

Jaké hrůzy se děly za zdmi ústavu pro postižené, který lehl popelem? Advokátka Tóra Gudmundsdóttir má toho nejděsivějšího klienta své kariéry. O její služby se zajímá duševně narušený sexuální deviant ve výkonu trestu. Nežádá však osvobození pro sebe.

Nixa
23.02.2017 5 z 5

Yrsa opět nezklamala. Kniha byla napínavá už od samého začátku. Určitě to není poslední kniha kterou jsem od této autorky přečetla :-)

martina.tim
07.02.2017 4 z 5

Zajímavý detektivní příběh. První přečtená knížka od této autorky a určitě né poslední. Na knížku mě nalákal nádech duchařiny a velice mě potěšil a bavil.

Hana86
05.02.2017 5 z 5

Podle mě jedna z nejlepších od Yrsy.
Bylo to napínavé, opět došlo k propojení příběhů, které zdánlivě nesouvisely.
Četlo se to samo, nedokázala jsem se odtrhnout až do konce!

sandra292
01.12.2016 5 z 5

Moc super cteni.Kniha me bavila od zacatku do konce. Uvitala jsem zapletku duchovna a tajemno. Od Yrsy jiz treti kniha a urcite ne posledni

rene6927
27.10.2016 5 z 5

Brilantní. Já Yrsu prostě miluju. Nepřestane mě udivovat. Od jejích knih se dá těžko jen tak odpoutat. Stručně řečeno... díky!!!

Puntíkatýhrnek
30.09.2016 4 z 5

Island je nádherná země..ale lidé tam budou nejspíš trošku zvláštní (nejsem xenofob)..už jsem četla knihy od několika islandských autorů a jejich styl je prostě fakt zvláštní..Yrsa mi svým způsobem nepříjde špatná, naopak někdy až moc dobrá..četla jsem všechny díly, první příběh byl podle mne nejlepší..i některé z těch dalších se mi líbily, ale některé míň.. Ohnivého anděla bych přirovnala k těm lepším..Zajímavý námět, proložený duchařstvím a tajemnem...mně se to líbilo..Jen kdyby tam chyběl ten občas naivní styl rozhovorů, takový dost vykonstruovaný, umělý a průhledný...ovšem asi to není autorkou, protože zrovna tyhle naivní rozhovory mi příjdou jako typický styl islandských autorů..Samozřejmě spousta věcí je jiná než je zvykem u nás, lidé si běžně tykají, naopak vykají si jen, když chtějí působit arogantně..a pak ještě jejich, alespoň pro mne, nepochopitelná jména..Občas se ztrácím v ději a nejspíš díky tomu na mě tyhle knihy působí lehce nestravitelně..většinou mi trvá delší dobu než je přečtu...Přesto se mi tenhle příběh líbil a doporučuji...

Elishkad
26.08.2016 3 z 5

Kniha se mi líbila tak průměrně. Po přečtení anotace jsem čekala něco zcela jiného - něco víc napínavého, šokujícího, psycho a strašidelného. Přirovnání k Přeletu nad kukaččím hnízdem tomu už jen nasadilo korunu, opravdu to s tím nemá skoro nic společného. Kniha se tak lážo plážo dostala ke svému závěru a moc velký dojem ve mně nezanechala. Pokud by anotace knize odpovídala, neměla bych tak vysoké očekávání a kniha by mi asi líbila více.

Cleopatra
30.06.2016 3 z 5

K této knize můžu bohužel použít jen rčení: " Když nemůžeš říci nic pěkného, raději mlč."

morava
23.05.2016 4 z 5

Me prvni setkani s autorkou a muzu rict, ze prijemne. Vysetrovani mne bavilo, nechybelo napeti a rozuzleni pripadu mne take prekvapilo, takze za mne fajn cteni. Urcite se pustim i do nejake dalsi knihy od teto spisovatelky.

Zrzavá_Tereza
14.05.2016 2 z 5

No... nevím jak začít.
Téma - velmi lákavé. Ale prostě jsem se do toho nemohla začíst... Nevím proč. Už jsem se celkem těšila, až knihu dočtu - ne kvůli pointě (která mi ani nezpůsobila nějaký "wow" efekt), ale kvůli tomu, že se budu moct vrhnout na nějakou lepší.

Marselle
27.03.2016 5 z 5

Ohnivý anděl je již několikátou knihou, kterou jsem od autorky četla, a opět musím říci že jsem z ní měla radost. Pomalý rozjezd mi dal dostatek času poznat všechny postavy tohoto hrůzného, možná chvílemi až tajemného příběhu. S každou další přečtenou stránkou jsem byly blíž a blíž celému rozuzlení. Čtení to nebylo veselé, ale dokonale jsem byla vtažena do celého děje. Prostě chytne a nepustí, a tak to mám ráda.

RomanCastka
14.03.2016 5 z 5

Kniha se mi líbila, byla ctiva a až do konce jsem tapal kdo vlastně byl ten zaporak. Ale nedokázal jsem prekousnout ten Islandský volný způsob mluvy...a neb tykani, to že si tam podle jejich zvyků nevykaji, všichni si týkají i když se neznaji.

Dana84
21.02.2016 5 z 5

Moje první kniha od autorky a určitě ne poslední! Kniha je napínavá od samého začátku a v celku nečekané rozuzlení.

Horalka5
17.11.2015 5 z 5

První kniha, kterou jsem od této autorky četla a rozhodně ne poslední! Kniha byla napínavá již od samého začátku a vyvrcholila skvělým koncem :)

konicekbily
05.11.2015 3 z 5

Zajímavý námět, ale kniha asi utrpěla dvojím překladem - přes němčinu.

Ivabel
18.09.2015 4 z 5

Příběh super. Napínavé. Čtivé. Tóru jako hlavní hrdinku mám ráda :-)

Jediné, co mně strašně vadilo, že je v celé knize použito pouze tykání, což jsem si v Posledním rituálu ani Plavbě smrti nevšimla..... Opravdu se to tam nehodilo, protože tady v Čechách na to nejsme zvyklí. Pak jsem zjistila, že Yrsa je překládána nadvakrát: z islandštiny do němčiny a až z té němčiny ji překládá český překladatel. To tu není žádný překladatel z islandštiny? Bůhví, oč jsme byli ochuzení tímto dvojím překladem?
A proto dávám jen čtyři hvězdičky :-)

ritta
15.09.2015 5 z 5

Skvělá kniha,napínavé až do samého konce.Jedna z autorčiných nejlepších knih.

egan
30.06.2015 4 z 5

Krásna detektívka. Yrsa je jednou z mojich obľúbených autoriek v rámci žánru. Príbeh je opäť veľmi uveriteľný, postavy a ich motivácie realistické a nesmierne zaujímavé. Záverečné rozuzlenie a motív pre krutý čin, pre Yrsu typické...kto číta príbehy advokátky Tóry, ten vie o čom hovorím :) Som šťastný, že sa vydávajú ďalšie knihy tejto skvelej autorky.

DK197
26.06.2015 4 z 5

Skvělá atmosféra, nečekaný konec a víc než dobré propojení zápletek a postav! Proto všechno 4 hvězdičky, určitě.

Ale konec mohl být podaný víc... se zážitkem a ne jako soupis faktů z učebnic dějin. Navíc vyšetřování občas probíhalo stylem "Tak jsem zjistila..." místo toho, aby měl čtenář možnost zjistit to s hrdinkou a užít si moment překvapení. Vrcholem zbytečnosti byl pro mě Tóřin osobní život. Možná snaha o odlehčení, ale proč nebyla alespoň záživně naplněná?

To tomu bohužel sebralo šanci na plný počet. Ale chválím! :-)

olga9717
14.05.2015

Moje první kniha od Yrsy. Pro mě exotické prostředí Islandu, zajímavá zápletka a hlavně sympatická právnička Tóra.:-)))