Transplantát

Transplantát
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504818/bmid_transplantat-WZ3-504818.jpg 4 44 44

Matka Roberty Harrisonovej bola náhodne ožiarená pri skúšobnom výbuchu atómovej bomby v Nevadskej púšti. Napriek obavám rodičov sa malá Roberta narodila úplne zdravá, dokonca sa ukázalo, že má nesmierne vzácnu vlastnosť - jej telesné orgány môže prijať akýkoľvek pacient. Doktor David Stone si uvedomuje, aké nebezpečenstvo hrozí dievčaťu zo strany špekulantov s transplantovanými orgánmi, a rozhodne sa Robertu chrániť. Miliardár Ainsworth už dlhší čas potrebuje novú obličku, a keď sa pomocou ziskuchtivej laborantky dozvie, že Roberta by mohla byť vhodným darcom, bez váhania ju dá uniesť ....... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Transplant, 1980


více info...

Přidat komentář

Kubikuli
14.09.2024 5 z 5

Krátká jednohubka, napínavý, originální děj z lékařského prostředí. Celkem dost čtivé, máte to přečtené raz dva :) pravda je, že postavy jsou strohé, autor s nimi jinak nepracuje. Ale kupodivu to knížce dle mého názoru na kvalitě neubírá.

Lenka4
02.04.2024 2 z 5

Napětí zcela chybí, postavy jsou téměř bezduché loutky, které odehrají svoji roli a zmizí ze scény, aniž by je kdokoliv postrádal. Děj je předvídatelný a místy připomíná parodii. Škoda že autora nenapadl efektní závěr - vrácení ledviny na původní místo.


bagel
25.09.2023 3 z 5

Velmi jednoduchý děj, černobílé postavy - čekala jsem víc.

milan.krimsky
25.03.2021 5 z 5

Thriller popisuje transplantace a o tom, kam lze až zajít, pokud má někdo hodně tučné konto

Boboking
10.01.2021 3 z 5

Velmi čtivé, jako většina lékařských thrillerů tohoto autora, přesto trochu předvídatelné, postavy možná moc černobílé.

Elapheg
28.07.2018 5 z 5

Knihu jsem četl již asi dvakrát. Jedná se o zajímavý a inteligentní thriller z lékařského prostředí. Děj knihy se dá tak trochu předpokládat, ale kniha je psána velmi čtivou formou bez zdlouhavých kapitol. Dívka Roberta, která nemá na svých buňkách žádné antigeny je univerzální dárkyní orgánů pro všechny příjemce. O této dívce se dozví také bohatý postarší muž, který marně čeká na transplantaci orgánu a udělá vše pro to, aby od ní kýžený orgán získal. Tento boháč se snaží rafinovaně přesvědčit Robertiny pozůstalé, že Roberta zahynula při nehodě. Naštěstí je tu David, do Roberty zamilovaný lékař, který se dostane na stopu objevu, že Roberta by mohla být stále naživu a začne pomalu rozplétat nitky tohoto spiknutí. Zápletka je opravdu inteligentně vymyšlená a každému se dostane, čeho si zaslouží. :-) Jaký bude konec? Doporučuji knihu si přečíst. :-)

ritz
13.06.2016 3 z 5

Napínavá knížka, předvídatelný konec, ale přečíst se to dalo.

TaLu
04.07.2015 5 z 5

První kniha, kterou jsem přečetla od tohoto autora a díky ní, jsem pak četla další a další.
Zajímavá zápletka, co na tom, že připomíná Sci-fi.
Velmi dobře jsem se bavila.
Objevila jsem díky ní lékařský thriller.

HanaNov
12.08.2013 5 z 5

Pro mě srdeční záležitost - můj vůbec první lékařský thriller. Nemohla jsem se od něj odtrhnout a ještě několik týdnů po dočtení mě pronásledoval. Je to mrazivé čtení, zajímavé, valící se doslova jako lavina. Transplantát se mi zaryl pod kůži, přečetla jsem pak od Goldberga všecko, co bylo k mání, a hlavně: právě díky Transplantátu jsem se dostala ke knihám z nemocničního prostředí a dalším velkým jménům tohoto žánru v čele s Robinem Cookem.

Skripi
29.09.2012 5 z 5

Vynikajúca kniha, napínavá. Vrelo odporúčam. :)