Trauma a rodinné konstelace

Trauma  a rodinné konstelace
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549605/bmid_trauma-a-rodinne-konstelace.png 4 10 10

Příčina duševních problémů tkví často v našich traumatických zkušenostech. Zvládání traumat běžně probíhá na základě štěpení psychických struktur. Takové štěpení sice po traumatické zkušenosti umožňuje přežít, ale život traumatizovaného jedince se stává obtížným a namáhavým, protože u člověka působí strategie vyhýbání, kontroly, kompenzací a iluzí. Autor na četných příkladech předvádí, jak je možné úspěšně pracovat na zvědomění nevědomých rozštěpení ve vlastní duševní struktuře, vysvětluje jejich původ a nabízí terapeutická řešení. S využitím řady kazuistik na základě vlastní dlouholeté zkušenosti s metodou rodinných (systemických) konstelací poskytuje fundovaný popis práce s traumaty. Knihu ocení odborníci z oblasti psychologie, psychoterapie, psychiatrie a dalších pomáhajících profesí. Mohou z ní mít užitek i čtenáři, kteří sami trpí duševními obtížemi, jejich blízcí a vůbec všichni zájemci o rodinné konstelace.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál

Seelische Spaltung und innere Heilung

hu_87
10.01.2019 4 z 5

Tak tohle by si měli přečíst všichni rodiče (ti hlavně) a lidi, kteří mají tendence zlehčovat problémy druhých.
Kniha se čte poměrně dobře a určitě se vcelku jedná o výrazný nadprůměr. Lidem, kteří se potýkají nejrůznějšími bolístkami mohu jen doporučit. Možná si uvědomíte, z jakého důvodu třeba máte problémy v jistých aspektech života a co (nebo spíš kdo) se tomu nejspíš výrazně přičinil.

M-arta
08.04.2018 5 z 5

Od rodinných konstelací ke konstelacím traumatu - významné dílo v oblasti systemické práce. Metoda se zvolna rozvíjela na základě vlivu práce Berta Hellingera (autor klasických rodinných konstelací) - s Franzem Ruppertem získala nejen ohromnou novou hloubku a zajímavý směr, ale především širší terapeutické využití.
Knížka se mi opravdu dobře četla, asi za nejdůležitější informace pokládám poznání, jak se při traumatech lidská duše v nevědomí spontánně štěpí na "traumatizované já", "zdravé já" a "přežití... a také nástin, jak se s tím dá pracovat.

Chmur
08.06.2017 2 z 5

S knihou jsem měl velký problém. Základní myšlenky jsem snad pochopil, ale pokud člověk trochu nechápe principy rodinných konstelací, tak bude dost ztracený. Ruppert se částečně odklání od hellingerovského pojetí rodinných konstelací, ale i tak se jedná o dost kontroverzní metodu. Mně osobně kniha moc nedala.

Franz Ruppert
německá, 1957