Třetí světlo

Třetí světlo
https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73631/bmid_treti-svetlo-7k1-73631.jpg 4 156 156

Horké léto na irském venkově počátkem osmdesátých let. Otec odveze děvčátko k neznámé manželské dvojici na přímořskou farmu a odjede, aniž by jí řekl, kdy se pro ni vrátí. Týdny běží a dítě zažívá dosud nepoznanou laskavost a péči a uvyká uspořádanému životu v harmonickém prostředí, kde nejsou žádná tajemství. Až jedno vyjde najevo... Podmanivý příběh vzácné citové hloubky, viděný očima dítěte, je další ukázkou jedinečného umění mistryně povídkové formy.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Kniha Zlín

Foster, 2010

magnolia
20.02.2014 4 z 5

Knížka na jedno přečtení a četla se moc dobře. Převažuje pocit smutku z toho, že holčička zažila to hezké tak krátce, (a také mě napadlo, že by někteří lidé od přírody neměli vůbec mít tu možnost plodit další a další děti).
Přečteno znovu, po 10 letech a krátce po shlédnutí filmu Mlčenlivá dívka, který vznikl podle této knížky a který velmi doporučuji. Je krásně barevný a proti knize nám více přibližuje hlavní hrdinku, poměry ze kterých přišla i nové prostředí. Filmový konec mi připadal srozumitelnější nežli ten knižní.
(V knížce je na s. 31 chyba, to zamrzí).

Lidka
08.02.2013 5 z 5

Tak z této knížky mne mrazí!
Je útlá, přečtete jí jedním dechem za pár hodin, ale věřím, že na ni nikdy nezapomenete.
Je to něžný, křehký příběh viděný, cítěný a žitý malým děvčátkem, které se setkává s citem doposud nepoznaným.

bookcase
26.08.2011 5 z 5

Moje milované Irsko!!! Přečteno za dvě hodiny, dojem z knihy zůstane na celý život, doporučuju.

Claire Keegan
irská, 1968