Twisted Love: Láska na ostří nože
Ana Huang
Alex Volkov je ďábel s tváří anděla a s prokletou minulostí, jíž nemůže uniknout. Když je však okolnostmi přinucen postarat se o sestru svého nejlepšího přítele, začne na hrudi cítit něco nečekaného: Oheň, který by mohl jeho svět převrátit vzhůru nohama. Ti dva se do sebe nikdy neměli zamilovat – ale když se to stalo, na světlo světa vyšla tajemství, která by mohla zničit vše, co je jim drahé.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2024 , VoxiOriginální název:
Twisted Love, 2021
Interpreti: Veronika Lazorčáková , Ondřej Dvořáček
Kniha, kterou jsem si už nějaký ten pátek po těch skvělých recenzích a už mi nějaký pátek ležela doma v knihovně. Znáte to… Díky @audioteka_czsk jsem si ji ale mohla poslechnout v nové audioverzi a bylo to skvělý! #spoluprace
Spojit Ondřeje Dvořáčková a mou oblíbenou Veroniku Lazorčákovou nemohlo nepadnout lépe! Tohle duo dalo knize neuvěřitelně skvělou jiskru a ja to hltala v každé volné chvíli.
Tenhle spicy příběh jsem si užila od začátku dokonce. Mělo to temnou a hate to love linku a skvělou zápletku. Jasně, že všichni víme, jak to dopadne, ale to nemění nic na tom, že autorka píše skvěle a originálně. I když se může zpočátku znát, že to bude sladký romantický příběh, tak se připravte ale i na pořádnou dávku erotiky.
Škoda, že autorka možná v určitých chvílích ztratila tu správnou dynamiku, kdy odhalila všechna tajemství tak rychle, tak i tak to byl super příběh, který mohu doporučit! Zejména v audioverzi, která je boží!
Čtení jsem si opravdu užila, i přes viditelné nedostatky v příběhu. Pořád to má spád, skvělou atmosféru a romantickou linku (jak jinak). Postavy měly vývoj a byla zde skvěla představena situace vyrovnávání se se strachem a obtížnosti okolo něj. Opravdu knihu doporučuji jako romantickou oddechovku na zlepšení nálady, ale pořád se nejedná o nenáročné téma.
(SPOILER) Byla jsem na Anu Huang velmi zvědavá a toto byla moje první kniha od ní. Tím, že měla velkou reklamu jsem od ní asi očekávala víc, ale ve své podstatě se mi líbila. Zápletka zajímavá. Líbilo se mi, že se z hlavního hrdiny nestal romantik. Tam, kde je hate to love se z většiny postav stanou naivní zamilované loutky, což někdy celkový dojem dost kazí. Ale tady se Alex sice zamiluje, ale jde na to po svém a nepřestává být svůj, ani když začne se stolkingem. V podstatě nikdy neměl vztah, takže jde na to po svém a neztrácí sám sebe. Určitě to nebude poslední kniha od této autorky.
Když jsem knihu četla poprvé, nepřišla mi zas tak dobrá, ale po druhém pokusu jsem jí začala vnímat o mnoho lépe. Rozhodně doporučuji!
Kniha se snadno a rychle četla. Bavila mě a těším se až si přečtu další díly, ale nevím co se ještě může dít v dalších třech knihách (nemyslím to ve špatným smyslu), tak se nechám překvapit. Doporučuji!!!
Knížka si zaslouží svůj hype, protože je opravdu skvělá a autorka píše čtivě, hlavně humor má v knize nejlepší. Český překlad byl kupodivu velice povedený, vychvaluji spicy scény.
Hlavní postavy se od začátku do konce vyvíjeli k lepšímu. Miluju jejich roztomilost, taky díky přezdívce Sluníčko, ale když přišla peprná scénka, tak mi oči skoro vypadly z důlků. Bála jsem se, že mi Ava jako hlavní hrdinka nesedne, naštěstí se to poté zlepšilo a časem se mi začala líbit. Někdy jsem s jejím rozhodnutím úplně nesouhlasila, inu byla taková naivní. Zato Alexe jsem od začátku úplně zbožňovala, přímo nad ním slintala, protože jeho myšlenky, postava a styl oblékání. K tomu byl ještě majetnický a takový bručoun, dokud nebyl s ní .Z Aviných kamarádek mi nejvíce sedla Jules, energetická a drzá holka, takže se hodně těším na třetí díl série.
Romantická linka nebyla nijak uspěchaná.
Odehrává se to v takovém pro mě zajímavém prostředí, jelikož focení mám ráda a milionář je pro mě novinka, kterou jsem si tedy oblíbila.
Stoprocentně se chystám na druhý díl, příběh Bridget a Rhyse.
4,5*
Jakože - WOW.
WOW s velkým W, protože od knihy kterou najdete na YouTube dodporučenou německou Youtuberkou jsem tohle fakt nečekala. Napětí mezi hlavními postavami - legendární. Spicy části nejsou přeslazené ani naprosto nereálné jak to tak většinou bývá.
Postava Avy se mi moc líbila vzhledem k ději. Konečné vyvrcholení děje bylo taktéž epické.
A body navíc za zmínění Iana Somerhaldera.
Ana Huang je naprosto skvělá. Konečně jsem se dostala k téhle sérii od ní, o které jsem hodně četla recenzí. Za mě top. Pohledy obou hrdinů jsou skvělé, líbilo se mi i vyvrácení některých klišé. I přesto, že člověk ví jak to dopadne to bylo zajímavé a napínavé a zvraty překvapující občas. Za mě 4,5*z 5 a už se těším na další díly, které mají ještě lepší hodnocení
Příběh o ničem, už jsem si je přála ať všichni chcípnou.. Ale nejspíš je to dobrá kniha pro spice nadšence protože o ničem jiném ta kniha není.. Taky mi vysvětlete kdo se jen tak kamarádí s princeznou?
Ona je tak trochu naivní, on je dominantní macho s dokonalým tělem. Některé jeho vulgarismy mě dost vadily a byly zbytečné. Co mě bavilo bylo střídání kapitol z obou pohledů. Knihu jsem poslouchala v rámci Audiotéka klubu, interpreti Veronika Lazorčáková a Ondřej Dvořáček byli skvělí. Je to nereálný příběh s velmi toxickým vztahem, ale překvapivě mě bavil, určitě si od autorky ještě něco ráda přečtu nebo poslechnu.
Audiokniha - palec nahoru - V. Lazorčáková a O. Dvořáček odvedli dobrou práci :o)
Taky mi něco na hlavních postavách vadilo. Autorčin styl psaní mi sedí. Klasika - romantika s chladným dominantním mužem a zraněnou přitom stále pozitivní a trochu naivní ženou... Drama, láska, zrada, sex a usmíření... Ta prostě neurazí.
Ale druhý díl mě upřímně zajímá víc...
Dramatická romantika plná emocí a napětí. Příběh zaujme komplikovaným vztahem hlavních postav, ale některé zvraty působí přehnaně a uspěchaně. I přes drobné nedostatky jde o čtivý román, který si užijí fanoušci intenzivních a dramatických romantických příběhů.
Páči sa mi autorkin štýl písania. Ava mi však šla miestami na nervy svojou naivitou a dotieravosťou, Alex mi tiež úplne nesadol. Kniha sa aj napriek tomu čítala veľmi dobre. Keďže má prvá časť najnižšie hodnotenie zo série, teším sa na ďalšie časti.
Audioknihu jsem poslouchala, aniž bych si o knize cokoliv dopředu zjistila, takže jsem byla překvapena. Začátek byl dlouho poměrně klišoidní romantika, kterou jsem od knihy na základě jemné grafiky obálky čekala. Pak se ale kniha rázem přehoupla v drsnou erotiku, která rozhodně není nic pro romantické duše. Druhá půlka pak měla nádech ne zrovna povedeného thrilleru a do příběhu i samotného vztahu hlavních postav se vnášelo čím dál víc temnoty.
"Thrillerová" zápletka v sobě měla značné nelogičnosti a "usmiřovací" závěr byl doslova děsivý, protože by oba bez debat potřebovali pomoc psychologa. On se potvrdí jako sadistický majetnický stalker, který lidem na potkání vyhrožuje zabitím a má v hrsti půl světa, takže není možné se proti němu jakkoliv bránit. A ona z jeho toxického chování prožívá několikanásobné orgasmy. Když si to teď v hlavě sumíruju, tak si říkám jestli i ty dvě hvězdičky nejsou moc. Nicméně přiznávám, že kniha je čtivá, ačkoliv ani po literární stránce to není žádný skvost a z některých neustále se opakujících slovních spojení mi už naskakovala kopřivka.
Audiokniha je zpracovaná celkem dobře - načteno na střídačku mužem a ženou.
Musím přiznat, že autorka píše opravdu čtivě. Ale příběh jako takový mi přišel až moc toxický a skutečně zvrácený. To mi ovšem asi nezabrání si přečíst další díly.
Příběh čtivý a děj celkem rychle ubíhal. Je to již pár týdnů, co jsem knihu četla, ale asi i díky dark romance reelům na IG mám celý děj stále v živé paměti.
Protiklady, které tvořily oba protagonisté příběhů jsou fajn a sice bych občas ocenila, kdyby i ta postava, která je od začátku ta "dark a mystery" tou i zůstala. Je však pravda, že asi by to nebyl správně romantický příběh a možná by to zasahovalo už do jiné kategorie. V případě Alexe jsem to tak dokázala hodnotit kladně, že nakonec jeho ledové srdce roztálo stejně tak, jako sněhulák když přijde jaro.
Každopádně opět jednohubka, to jsem si i po delší době od toho, co píšu komentář, vědoma. Většina takovýchto knih je pro mě příjemným útěkem od reality života, byť je to třeba jen na pár hodin - během kterých knihu celou přečtu - nebo na vícero momentů během třeba týdne.
(SPOILER)
Měla jsem velká očekávání, která se
tedy bohužel nenaplnila. První půlka knihy se ještě dá, ale v momentě, kdy se začne řešit další zápletka v životě Alexe, to začne být divné. Alex byl pro mě sebestředný hajzl, který se stále oháněl svými penězi a IQ. A pak přijde zastřelení strýčka a dalšího člověka, které má vlastně opět perfektně promyšlené a žádné následky neponese a vše mu projde. A nakonec je z něho stalker, který svou "holku" sleduje na každém kroku a přímo jí přizná, že pokud si začne s jiným chlapem, tak ho zabije.... takže za mě, opravdu divná kniha, u které nechápu ten hype okolo
sex láska erotika tajemství násilí fobie fotografie pomsta romantika lhaní, lži žárlivost podvody věkový rozdíl partnerů (age gap)Autorovy další knížky
2023 | Twisted Love: Láska na ostří nože |
2023 | Twisted Games: Hry na ostří nože |
2023 | Twisted Hate: Nenávist na ostří nože |
2024 | Twisted Lies: Lži na ostří nože |
2024 | Král hněvu |
Nemůžu dát víc než tři hvězdy. Celou dobu mě na Alexovi něco štvalo a ke konci to bylo spíš horší než lepší. Líbila se mi zápletka, některé zvraty mě mile překvapily. Ale celkový dojem to ve mě zanechalo zvláštní.