Ukaž mi
Marcel Moss
Lukáš se potýká s problémy v osobním i profesním životě. V soukromí se hroutí jeho letitý vztah, v zaměstnání musí čelit útokům agresivní šéfové. Veškeré dosavadní jistoty mu mizí před očima. Sklíčený Lukáš jednoho dne uposlechne radu přítele a stáhne si do mobilu seznamovací aplikaci UKAŽ SE. Její uživatelé se ucházejí o přízeň tajemné Královny. Aplikace je založena na soutěži, která spočívá v plnění důmyslných, mnohdy erotických úkolů. Hlavní výhrou není nic jiného, než osobní setkání s Královnou. Lukáš se s Královnou intenzivně sbližuje. Má pocit, že je jedinou osobou, která mu opravdu rozumí. Když už se zdá, že je láskyplné setkání na dosah, iluzi přeruší kriminální zápletka. Začíná opravdová noční můra. Spirála krystalického zla dovede Lukáše až k poznání hrůzné pravdy.... celý text
Literatura světová Thrillery Erotika
Vydáno: 2021 , VendetaOriginální název:
Kurde chlapec měl na ženské teda smůlu. Hrozba sociální šikany je aktuální téma a tahle kniha se s tím poprala hodně dobře. Četlo se to skvěle, napínavé, poutavé a přidaná hodnota = zajímavosti ohledně internetu a sociálních sítí před každou kapitolou. Autor si s tím dal práci a to je mi hodně sympatické. Palec nahoru, srdíčko, paráda :D
Jedním slovem WOW. - 120%
Tady je vidět, co se může stát každému, koho začnou vydírat přes internet. Ustoupíte a už v tom jedete. Požadavky se stupňují až do neuvěřitelných absurdit.
A Královna na druhé straně aplikace nepoleví v žádném požadavku. Ze začátku ji milujete, poté ji nenávidíte.
Marcel Moss napsal ještě jednu knihu, takže jdeme na ni :-)
Toto je kniha, která by před vznikem internetu a mobilních aplikací byla všem pro smích. Přeci by nikdo nebyl tak hloupý! No, dneska je to bohužel realita.
Ukázka toho, že když někdo bezmyšlenkovitě posílá fotky, videa a sdílí svůj osobní život s někým cizím na internetu, tak se mu to může šeredně vymstít.
Lukáše nebudete mít rádi. Jak je jasné dle anotace, tak se s Královnou sbližuje, i když nemá vše ukončené, a proto vám někdy erotické scény budou proti srsti. Nebo alespoň mně byly.
Co se týká konce, tak to je neskutečná jízda a vůbec, ale opravdu vůbec jsem neměla tušení, kdo za tím stojí a kdo je tajemná Královna. To se autorovi opravdu povedlo.
Jednu hvězdičku strhávám za množství erotických scén, přeci jen to má být primárně thriller a to tady dost často ustupovalo do pozadí. Jinak jsem moc mile překvapená a těším se na další knihy od autora
To byla jízda! Přečteno na jeden zátah.
A já se někdy stydím, že čtu erotické romány :D Co dělají ostatní?
Někdy by mě zajímalo, jaká tajemství mají lidé kolem mě, v době technologií, kdy na všechno existují aplikace a je relativně snadné "cokoli" utajit. Když pak čtu, jak snadné je se propadnout do pekla, jsem ráda za ty naše bezpečné knižní vody. Příběh je thriller, takže je samozřejmě přitažený za vlasy, ale je pravda, že někdy rozhoduje souhra náhod. Stereotyp ve vztahu, strach ze změn, potíže v práci, chyba z minulosti jako bumerang ... vždyť to jsou relativně všední záležitosti. Myslela jsem, že ohroženou skupinou jsou hlavně osamělé ženy toužící po lásce. Tento příběh se ale zaměřil na suverénního chlapa v nejlepším věku, který má milující přítelkyni, milenku, dobrého kamaráda, pracovní úspěchy...
Kniha je strhující, čtivá, originální, nepředvídatelná, zajímavá, předkládá zajímavá fakta a nutí nás se zamyslet.
Kniha na mě jednu dobu vykukovala odevšad, mluvilo se o ní a já pořád odolávala.
Ale proč proboha........ona je dobrá, vážně dobrá, napínavá a plná zvratů.
Krátké kapitoly u kterých se nachází velmi zajímavé statistické údaje, týkající se seznamování, vztahů a sexu.
Ani jednou jsem se u knihy nenudila, děj mě vtáhnul a nechtěl pustit, dokavaď sem neotočila poslední stránku.
I když mi ani jedna postava v knize nebyla sympatická, vůbec mi to nevadilo a knihu jsem hltala.
Závěr byl pro mě překvapení, kdo je Královna jsem do posledních stránek netušila.
Tato kniha by měla být v dnešní době povinnou četbou, protože plno těch věcí se může stát.
Mně to moc nenadchlo. Začátek mi připomínal špatnou eroticko-romantickou knihu. Pak se to celkem rozjelo a začínalo to připomínat thriller. Zápletka je originální a aktuální, děj celkem rychle ubíhá. Ovšem podruhé ji číst asi nemusím.
Kniha o současné problematice a nechápu jak může být někdo v dospělém věku tak naivní a plnit příkazy z programu v mobilu...
Dnešní moderní doba v technologii je zlo, hlavně pokud nám to mozek zatemní. Všechny dnešní aplikace nepřinesou nic dobrého, sbírají data o uživatelích... ( v knize psáno)
Určitě doporučuji příběh k zamyšlení hlavně, kdo si píše na seznamky!!! Ale celkově v dnešní době víc opatrnosti a hlídat si soukromí!!!
Ještě před 10-15 lety by byla tahle kniha pěkný sci-fi, dneska je to bohužel krutá realita. Nejednou jsme se už setkali s aplikacemi, které vyžadují po svých uživatelích plnění diskreditujících či životu nebezpečných úkolů, mnohdy dokonce i mezi dětmi. Nepřekvapivě se toto téma objevuje i ve filmech, patrně však ještě dlouho neomrzí, obzvlášť, když je takto originální.
Jak jsem nepřišla na chuť polským autorkám erotických thrillerů, polský autor u mě zvedl laťku na vyšší úroveň. Přesto se však stále držíme v lepším průměru, což může být způsobeno taky mými velmi vysokými očekáváními od této knihy, která však nebyla naplněna. Příběh má bezesporu potenciál, je neotřelý, aktuální a fakt megačtivý. Autenticitu mu dodávají i statistické poznámky spojené se sexuálními praktikami v úvodu každé kapitoly, které mě nejednou překvapily a zarazily. Velkým minusem jsou však nesympatické postavy, zejména pak hlavní hrdina Lukáš, který se mi v průběhu tak zprotivil, že jsem mu vydírání od sexuální aplikace vlastně i přála.
Vzhledem k napínavosti celého příběhu, kterou podněcují velmi krátké kapitoly, jsem prakticky nebyla schopná přestat číst, dokud jsem se nedozvěděla závěr. Ten skutečně byl do jisté míry děsivě reálný, ale neohromil mě, jak jsem čekala. Plusové body však přičítám za samotné vyústění, protože právě to mi do příběhu sedlo perfektně a taky jsem díky němu měla Lukáše o zlomek víc ráda.
Pokud Vás baví psychothrillery s erotickými prvky, pak by Vám tento rozhodně uniknout neměl už kvůli své aktuálnosti. V každém případě od něj ale nečekejte přelomový román, spíš nepříjemně napínavého společníka na dvě líná odpoledne. :)
Neskutečná, nebezpečná sila internetu a všech aplikací, které zasahují a ovlivňují soukromí .
Vynikající psychologické drama o touze někomu patřit, o nevěře a nebezpečí...
Doporučuji !
Zaujímavá kniha...príbeh sa odohráva na pozadí digitálnych technológií...mobilná APLIKÁCIA, ktorá núti jej majiteľov vykonávať ňou nariadené príkazy, ktoré sú často proti zdravému rozumu a úsudku...niekedy až za hranicou normálnosti a slušnosti...
Autor sa snaží poukázať na to, ako internet a iné vymoženosti modernej doby dokážu ovládnuť zmýšľanie človeka...
V príbehu sa stále niečo zaujímavé deje, ani na chvíľu sa nenudíte...
ODPORÚČAM
Než jsem knihu vzala do ruky, sama jsem byla zvědavá, do které skupiny čtenářů se zařadím. Protože mi přijde, že kniha Ukaž mi má bud výborné hodnocení a nebo naopak jako úplný propadák :-D Já naštěstí musím říci, že se řadím do té první skupiny. Kniha mě opravdu bavila, byla neskutečně čtivá a místy mě donutila se taky zamyslet. Ocenila jsem i „poznatky a zajímavosti“, které byly vždy na začátku kapitoly. To že byl Lukasz blbec, asi úplně zmiňovat nemusím. Jednu hvězdičku ubírám za ten konec, protože mi úplně nesedl. Každopádně čtení jsem si užila a těším se na další knihy od autora.
- Soukromí neexistuje. -
Prvně bych chtěla ocenit zajímavosti na začátku každé kapitoly. Naopak mi opravdu chybělo nějaké lepší zpracování chatování. Přišlo mi to občas nejen nepřehledné, ale popisovat smajlíka jako "usmívající se emoji čertíka" apod, při lechtivých konverzacích... No, kdybychom to nahradili opravdu smajlíkem, možná bychom měli mnohem užší knihu.
Myšlenka ovšem naprosto skvělá, jak aplikace, tak celý příběh. Začátek mi přišel trošku slabší, ale pak to byla opravdu jízda. Lukasz, je nevyrovnaný blbeček a přesto, že mu nebudete fandit, budete jeho příběh sledovat velice bedlivě a hltat každou stránku. Občas (možná častěji) se i pousmějete nad jeho utrpením.
IG: ctenislaskou
Celá knížka byla zajímavá, párkrát jsem Lukasze i litovala, ale v druhé polovině už s ním nějak nešlo soucítit :-P Ovšem posledních 70 stran to teda byla jízda, to jsem nečekala ani v nejdivočejších snech. Excelentní rozuzlení, pár stránek jsem četla s otevřenou pusou :-D Určitě doporučuji přečíst a vydržet ;-)
Musím dát dolů jednu hvězdičku a to za konec knihy. Myslím, že bych ho napsala líp, ale je pravda, že byl opravdu nepředvídatelný.
Chytlo mě hned od začátku a už nepustilo. Lukáš mi byl sice místy dost nesympatický, ale ten příběh jsem si užila na maximum. Výborné, napínavé, originální.
Tahle kniha byla teda jízda,slyšela jsem na ni víc doporučení a přečetla jsem ji jedním dechem. Neskutečně čtivé a napínavé. Hlavní hrdina byl teda idi*ot, ale tak nějak to tam patřilo :D Každopádně zápletka super a mé typy na královnu se měnily, v merku jsem měla i jednu postavu, u které jsem si říkala, že by to mohla být ona, potom sem si řekla, že to nemůže být pravda.... no prostě je to zamotané, ale super :)
Kniha byla přesně tak skvělá, jak jsem čekala. Četla se moc dobře, byla napínavá, drsná a nepředvídatelná. Hlavní hrdina Lukáš byl teda kolosální pitomec, pardon.. ono to nejde napsat slušně, ale přesto jsem vše prožívala s ním.
Jediné, co musím trochu vytknout, je občasný zmatek v časových rovinách, někdy mi chvilku trvalo se v tom všem zorientovat. Zajímavá byla linka z minulosti, kdy jsem si nejdřív myslela, že.... ale pak jsem začala tušit něco jiného. Samotný závěr mě teda překvapil, nenapadlo mě to vůbec.
4,5⭐️/5⭐️
Po delší době thriller, který mě od začátku vtáhl do děje. Není to žádné vrcholné dílo, ale je to dobře napsáno, četla jsem to s napětím a jen dál a dál obracela stránky. Nechápala jsem naivitu Lukáše, že nedokázal říct "a dost" a poslouchal hlasu z aplikace "Ukaž se" na slovo. Ale bavila jsem se u toho a bylo by to na pět hvězdiček, kdyby to nezkazil, podle mně, neuvěřitelný a zbrklý konec.
Super, super, super!!! Neskutečně čtivé, napínavé, plné zvratů... Někdy jsem se doslova chytala za hlavu, jak se Lukáš zamotal do sítí Královny. Určitou chvíli jsem byla přesvědčená, že vím, kdo je Královna a proč to dělá. Ale jak jsem se mýlila. Zkrátka bylo velmi těžké knihu odložit, chtěla jsem číst a číst a číst...