Ukaž mi
Marcel Moss
Lukáš se potýká s problémy v osobním i profesním životě. V soukromí se hroutí jeho letitý vztah, v zaměstnání musí čelit útokům agresivní šéfové. Veškeré dosavadní jistoty mu mizí před očima. Sklíčený Lukáš jednoho dne uposlechne radu přítele a stáhne si do mobilu seznamovací aplikaci UKAŽ SE. Její uživatelé se ucházejí o přízeň tajemné Královny. Aplikace je založena na soutěži, která spočívá v plnění důmyslných, mnohdy erotických úkolů. Hlavní výhrou není nic jiného, než osobní setkání s Královnou. Lukáš se s Královnou intenzivně sbližuje. Má pocit, že je jedinou osobou, která mu opravdu rozumí. Když už se zdá, že je láskyplné setkání na dosah, iluzi přeruší kriminální zápletka. Začíná opravdová noční můra. Spirála krystalického zla dovede Lukáše až k poznání hrůzné pravdy.... celý text
Literatura světová Thrillery Erotika
Vydáno: 2021 , VendetaOriginální název:
(SPOILER) Jak jsem ze začátku knihy byla v rozpacích, protože vybraná slova bych si odpustila, tak poté se děj začal rozvíjet a v zásadě jsem knihu přečetla jedním dechem. Nutí vás přemýšlet, je to až děsivě reálné do určité míry, kdy se ve světě internetu, mobilních aplikací apod. může vyskytovat kdokoliv a hlavně se vydávat za kohokoliv. Komu a čemu pak věřit? Konec je překvapivý, celou dobu máte pocit, že se jedná o jeden příběh, ale není to pravda. Chvílemi je to zvrácené, ale zase kniha žádnou pohodu a romantiku neslibovala. Za mě zdařilé dílo, které vás donutí se možná odhlásit a odinstalovat z různých aplikací a seznamek...
Velmi zajímavé čtení. Téma sociální sítě a internet. No trochu jsme nechápala,jak mohl tak inteligentní mladý muž propadnout tak blbé aplikaci. Ukázka toho jak to může dopadnout.80%.
Velmi zajímavá knížka, která vás přinutí zamyslet se nad vašim chováním na internetu. Z počátku se mi zdálo že se příběh vleče ale pak to nabralo ty správné obrátky. Přiznám se že do konce knihy jsem nebyla schopná uhádnout kdo za vším stojí. Konec mě velice překvapil. A zůstává ve mně otázka, kterou cestou se nakonec vydal?
Určitě působivé a aktuální téma ....
Přiznám se, že mi Lukáše bylo i líto .... co si sliboval od virtuální seznamky ?
Mladý člověk má přece spoustu příležitostí k osobnímu kontaktu....
Kniha mne rozhodně zaujala - a je i varováním před zákrutami internetu ....
A ten konec jsem nečekala ....
Doporučím.
Woow, rozhodně se nejedná o mainstreamovou knížku, zvlášť, když jde o polského autora. Koupila jsem si za zvědavosti, protože jsem si říkala že toto léto se zkusím začít více do thillerů, ať pořád nečtu samé fantasy a romanťárny. Knížka se nedala odložit, přečetla jsem ji rychle. A ten zvrat na konci? jakože cože? Byla jsem jediná, kdo byl překvapený, koho příběh to vlastně celou dobu čteme?
Woow! Tak to jsem nečekala..
První polovina knížky byla taková pomalejší na rozjezd a říkala jsem si, jak se asi bude příběh vyvíjet dál?? Ale od poloviny jsem knihu nechtěla odložit, musela jsem vědět jak kniha dopadne..
Do poslední chvíle jsem netušila kdo je ta tajemná a záhadná "královna"...
Někdy sem si říkala, že některé úkoly jsou přitažené za vlasy, ale pak jsem si vzpomněla, že lidé dělají na internetu spoustu věcí..
Vždyť je to přeci anonymní svět. Nebo není??
Čtyři hvězdy dávám hlavně za ten zvrat. Upřímně mě to ze začátku moc nebavilo a nechápala jsem to, ale jakmile jsem si zvykla na to, že autor rád střídá pohled z minulosti do přítomnosti, začalo to být docela čtivé a hodně nepředvídatelné.
Popravdě bych se ani nebála si koupit další knihu od tohoto autora. Musím přiznat že píše zajímavím stylem.
Tak z tejto knihy ma mrazilo ako to bolo napísané a čo všetko sa tam udialo. Hlavná postava Lukáš by si zaslúžil pozauši za jeho chovanie a bezhlavé rozhodovanie, ale ľudia občas nepremýšľajú no nie každému sa to tak vypomstí. To rozuzlenie som naozaj nečakala a bola som napnutá do poslednej chvíle a veľmi sa mi páčil samotný koniec knihy.
Dle anotace to vypadalo zajímavě. Po přečtení musím říct, že to zajímavé bylo. Styl psaní je jiný než jsme zvyklá, ale děj takto utíká rychle.
Tohle bylo dobré čtení, vlastně jsem nadšená.Thrilery moc nemusím,ale tohle bylo jiné.Bylo to čtivé,styl psaní poměrně jednoduchý,ale poselství jasné.Příběh se rozplétá velmi pozvolna,ale autor vás stále drží v napětí a přidává další a další dílky do skládačky.Chtěla bych napsat zábavné čtení ...a nebo spíše hrůzné?
Celkem zajímavá kniha se zajímavým námětem a dějem. Jen ten konec bych si představoval trochu jinak, malinko mě zklamal. Ale jinak spokojenost :)
Od autora jsem četla jeho novější knihu "Temná tajemství", která se mi moc líbila. Takže jsem se rozhodla se podívat i na jeho knižní prvotinu. No, rozhodně to nebyla chyba.
Lukáš se potýká s problémy jak v soukromém tak profesním životě. Pro zpestření si rozhodně stáhnout aplikaci Ukaž mi a bojovat o schůzku s tajemnou Královnou. S ní se nesejde jen tak každý, ale pouze vítěz měsíce, který splní mnoho úkolů. Jediné po čem Lukáš touží je setkání s Královnou a je pro ní ochoten udělat cokoliv.
Nestačila jsem zírat, jaké úkoly Lukáš plnil jen aby se sešel s tajnou neznámou. Vyprávění je drsné, vulgární a naprosto bez zábran. A to rozuzlení, to byla síla. Rozhodně doporučuji.
Výborně zpracované a propracované velice ožehavé téma dnešní doby.
Navíc nad kterým je záhodno dobře pouvažovat.
Autor píše velice svérázně, jednoznačně a poměrně drsně - příběh je ohromně napínavý, nedá se od něj odtrhnout, když už myslíme, že se nám vše ukáže, musíme ještě čekat.
Velmi dobrá kniha, doporučuji.
Jak moc jsou dnes lidé naivní a lehkovážní s tím co jsou ochotni na internetu sdílet.
Kniha pro dnešní dobu velice aktuální. Líbilo se mi, že to vlastně ve své podstatě byla taková lehčí detektivka. Kniha určitě stojí za přečtení.
Co říct ke knize? Vypovídá o dnešní dostupnosti internetu, zhýralosti, slabosti a neřestech.
Lukasz byl nesympatický slaboch, naopak jeho přítelkyně byla fajn ženská.
Chvílemi mi přišly některé scény jako ,, přestřel,, , ale na druhou stranu, já jsem moderní technologií a stahováním různých aplikací téměř nepolíbená, tak těžko říct, co možné je a není .....
Co se mi líbilo velmi, byly statistiky na začátku (krátkých) kapitol. Kdo by mohla být Královna mě vůbec nenapadlo, celkově ten závěr mě překvapil.
Ačkoli mi byl příběh proti srsti, nemohu autorovi upřít originální námět s velmi dobrou krimi zápletkou, která mě totálně odrovnala.
Díky bravurnému vyuzlení dávám knize 3,8*/5* .
Pořád si stojím za tím, že kniha byla zvrácená. Z některých scén mi nebylo moc dobře, každopádně dočetla jsem ji a jsem za to ráda, protože ten závěr byl fakt něco!
Hlavního hrdinu Lukasze jsem od začátku nesnášela. Nevěrný samolibý slaboch, který si zasloužil, co dostal.
Kniha mne příjemně překvapila svou čtivostí, jen z jejího závěru jsem byla zklamaná. Jako by autorovi došlo, že už popsal spoustu stran a je potřeba děj rychle ukončit. (Mohl toho debila nechat ještě víc vycukat.)
Vztah, který je založený ryze na sexu, ženy často neunesou. Dřív nebo později můžou do hry vstoupit hlubší city.
Co Ti u mně chybělo?
Nezasloužil jsem si tě. Ten vztah mě dusil. Byl tak ideální, spořádaný, bolestně fádní Potřeboval jsem víc emocí.
Tak jsi ty emoce, blbečku, dostal, viď?
Poláci mi asi úplně nesedí. Nevím proč, ale s tou polskou literaturou mám prostě zvláštní vztah... Knížka vůbec nebyla špatná, ba naopak. Příběh byl zajímavý a kniha se četla jedním dechem, až na konec, který byl doslova dech beroucí a myslím, že ho téměř nikdo nečekal :D taky ty statistiky mi přišly celkem zajímavé. Ale něco mi na tom prostě nesedlo - možná styl psaní?
láska pro ženy milostné romány erotika vydírání sexualita láska neopětovaná sociální sítě internetová komunikace seznamování
Velmi čtivá kniha,to se musí nechat. Jméno Jagoda a oslovování Tygře mi neskutečně lezlo na nervy :-) Tipovala jsem úplně někoho jiného kdo je Královna a byla jsem překvapená čí příběh to vlastně je.