Ukaž mi
Marcel Moss
Lukáš se potýká s problémy v osobním i profesním životě. V soukromí se hroutí jeho letitý vztah, v zaměstnání musí čelit útokům agresivní šéfové. Veškeré dosavadní jistoty mu mizí před očima. Sklíčený Lukáš jednoho dne uposlechne radu přítele a stáhne si do mobilu seznamovací aplikaci UKAŽ MI. Její uživatelé se ucházejí o přízeň tajemné Královny. Aplikace je založena na soutěži, která spočívá v plnění důmyslných, mnohdy erotických úkolů. Hlavní výhrou není nic jiného, než osobní setkání s Královnou. Lukáš se s Královnou intenzivně sbližuje. Má pocit, že je jedinou osobou, která mu opravdu rozumí. Když už se zdá, že je láskyplné setkání na dosah, iluzi přeruší kriminální zápletka. Začíná opravdová noční můra. Spirála krystalického zla dovede Lukáše až k poznání hrůzné pravdy.... celý text
Literatura světová Thrillery Erotika
Vydáno: 2021 , VendetaOriginální název:
Průměrná kniha.. Nic mě moc nepřekvapilo a Lukasz si nezasloužil vyváznout tak snadno... Každý máme volbu, jak se zachovat.
Neurazí, ale ani nenadchne
(SPOILER) Jedna z nejlepších knih, co jsem letos četla. Naprosto napínavá kniha, kde člověk vůbec neví, kdo je královna a když už si myslí, ze vi, tak ho autor přesvědčí o opaku. Několikrát jsem musela listovat zpátky, abych si přečetla, co ten konkrétní člověk udělat.. jen škoda toho otevřeného konce. Knihu jsem přečetla za jeden večer, hltala jsem každé slovo.
Právě jsem knihu dočetla. Do poslední kapitoly jsem hltala každé slovo. Příběh mě moc bavil, autor vás nenechá chvilku v klidu. Strach, napětí, ale i chvilkové uvolnění a zděšení.. všechno v jednom. Mrzí mě jen konec knihy, působí na mě, jakoby autor už nevěděl, o čem psát. Ale jde jen o 10 stran… jinak je to fajn večerní čtení.
Román o lidech, kteří propadli virtuální realitě sociálních sítích a o nebezpečí kdy přestanou rozlišovat realitu. Dobře se střídající minulost s přítomností nás dovedou na překvapivý závěr. Velmi povedený thriller na 4,5*. Doporučuji.
Velmi dobrá kniha, které nechybí napětí, spád v ději i erotika. Zajímavá zápletka. Lukas mi sice nebyl zrovna sympatický, ale stejně jako jeho i mně zajímalo, kdo je Královna. Závěr byl pro mě překvapivý. Originální dílo svým námětem. Doporučuji.
Masakr. Na knížku jsem narazila náhodou. Zajímavý námět. Strhující závěr . Co mi vadilo, tak používání příjmení pro osoby blízké.
Není to "můj šálek kávy", ale asi snese označení erotický thriller, který popisuje nebezpečí internetu a jeho navázání do našeho podvědomí.
Tento erotický thriller je teda něco! Nenapadlo by mě, že mu dám nakonec plný počet hvězd, ale nešlo to jinak. Bavila jsem se od první strany, krátké, úderné kapitoly, statistické zajímavosti ohledně sexu a vztahů, velmi originální námět, zároveň zde nenajdeme příliš explicitních erotických částí, takže to čtenáře neodrazuje. Autor nás drží v napětí, lítosti, strachu, a přestože pro mě byl začátek pomalejší, konec mi to bezesporu vynahradil. To byla jízda! Šíleně čtivé, ne tak nereálné – jak to u thrillerů bývá (a ještě erotických) a zároveň dost poučné, vybízí k zamyšlení, zvlášť pro dnešní dobou. Za mě tedy velká spokojenost a obrovské doporučení.
Zlo a nástrahy internetu známe každý a tato kniha nám hodně zvráceným způsobem ukazuje, co všechno se může stát, když člověk doslova ztratí hlavu.
Anotaci jste jistě četly a víte, o čem kniha je, ale ve zkratce. Lukáš má všechno, po čem každý z nás touží. Super práci, skvělou snoubenku, ale i přesto je nespokojený. Osobní život se mu začne hroutit a na popud nejlepšího kamaráda si nainstaluje seznamovací aplikaci Ukaž mi, ve které se velmi rychle najde. Erotické chatování se záhadnou Královnou ho baví. Ta zadává uživatelům aplikace různé úkoly, které bodově hodnotí. Cílem je nasbírat nejvyšší počet bodů, za které výherce získá možnost se s Královnou setkat osobně. Lukáš ale velmi brzy zjistí, že nic z toho není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.
Kniha je akční a strašně moc čtivá. Neodložitelná. Budete potřebovat vědět, kdo je Královna. Budete potřebovat vědět, jak to celé dopadne. Konec knihy jsem naprosto zhltla. A kdo je teda ta slavná Královna? To si budete muset přečíst, protože já jsem to absolutně netušila. Obdiv všem, kdo ten konec dokázal správně odhadnout.
A nakonec si dovolím ještě zmínit to, že na začátku každé kapitoly jsou statistiky, které mě moc bavily a určitě se vyplatí se nad nimi zamyslet.
Knize dávám 4,5/5*. To ovšem neznamená, že nebudu knihu doporučovat dál :)) Pokud se v budoucnu přeloží další autorovo knihy, ráda je pořídím.
Erotický thriller polského spisovatele MARCELA MOSSE. Kniha byla svižná, napínavá a celkově se četla dobře. Kniha má 4 části. Kapitoly jsou krátké. Na počátku každé kapitoly se nachází velmi zajímavé a znepokojující statistické údaje týkající se seznamování, vztahů a sexu. V knize se nachází také erotické scény, ale řekl bych, že jich není mnoho, tak akorát, aby mě to neodradilo od četby. Závěr byl hodně překvapivý.
Hlavní postavou je mladý muž Łukasz, který si stáhne do mobilu seznamovací program UKAŽ MI. Musí plnit příkazy ženy, která si říká KRÁLOVNA. Jaké příkazy musí Łukasz splnit a kdo je ve skutečnosti Královna? To už se dočtete v této knize. Knihu hodnotím na 100 %.
Autor upozorňuje na sociální sítě a na internetové seznamky. Kniha nás vybízí k zamyšlení nad tím, abychom byli obezřetní při seznamování on-line a slepě každému člověku nedůvěřovali. Hodně lidí, kteří se chtějí seznámit, nepíše pravdu, takže měli bychom být velmi opatrní. V minulosti jsem také naletěl při psaní po chatu na Messengeru. Sice to nebyla žádná seznamka, ale i tak jsem dotyčnému člověku důvěřoval a řekl jsem mu hodně důvěrných informací, aniž bych viděl jeho fotografii. Působil mile a sympaticky, měl jsem pocit, že má pro mě pochopení a můžu mu říci naprosto cokoliv, jako bych ho znal velmi dlouho. Bohužel to byla obrovská chyba, ale pro příště jsem si vzal poučení. Chybami se člověk učí. Četbou této knihy se mi některé události připomněly.
Łukasz je zpočátku přesvědčený, že když si jen píše v on-line seznamce s neznámou ženou, v žádném případě se nejedná o nevěru. Jak to vidíte Vy? Dá se to považovat za nevěru, anebo na jeho jednání není nic špatného? Myslím si, že v situaci hlavního hrdiny se může ocitnout leckterý muž v běžném životě. Vztah jej začne nudit, ačkoliv si nemá nač stěžovat a hledá nějaké vzrušení, tak jak tomu je i v případě našeho hlavního hrdiny Łukasze. Jenže člověk si někdy neváží dobrého bydla, které má a může se hodně popálit! Nad tímto příběhem se můžeme zamyslet a vzít si z něj poučení.
Autor přiznává, že jeho tvorba je prodchnuta osobní zkušeností se šikanou ve škole a chybějícím porozuměním v rodině. Autorovy knihy mají autobiografické prvky.
Citáty z knihy:
Všechny dnešní aplikace sbírají data o uživatelích, přinejmenším pro účely marketingu. Každý chce vydělávat.
Dle sympatického hodnocení jsem se na Ukaž mi těšila. Nebylo to špatné, ale znám lepší knihy. Příběh má zřejmě otevřít oči lidem, kteří se pohybují na internetových seznamkách - aby dobře zvážili, co o sobě neznámé protistraně prozradí a upozorňuje na to, že se to leckdy může zvrtnout v něco nedobrého. Četlo se dobře, děj rychle ubíhal, rozzuzlení mě zaskočilo :-) .
Tak po prvních pár stránkách jsem si říkala, to bude masakr. Pak to nabralo docela "klidnější" směr. Ale konec byl zase vyostřený.
Zajímavý počin.
Já teda nevím, asi půjdu trochu proti proudu. Kniha byla čtivá, téma sociálních sítí a aplikací je velmi aktuální, ale... Všechny postavy mi lezly na nervy, nazývat svou přítelkyni příjmením je fakt divné. A holt nemám pochopení pro dělání takových prasáren kvůli pro mě tak malicherným důvodům.
Bohužel vlivem okolností jsem měla knihu rozečtenou 14dní a asi na mě tak úplně nezapůsobila tak, jak měla. Ale námět byl pro mě originální a velmi aktuální. Trošku mi vadilo přeskakování v časových úsecích, občas jsem měla problém se zorientovat, kde a u koho se nacházím. A přiznám se, že ani jedna postava mi nebyla sympatická.
Velmi zajímavé jsou statistiky uvedené u každého začátku kapitoly.
Tahle kniha mě nejprve nijak zvlášť nelákala, ale pak jsem si říkala, že ji teda zkusím, když se o ni tolik mluví a rozhodně jsem udělala dobře. Kniha byla totiž skvělá.
Moc se mi líbil nápad, kdy se celý příběh točí kolem aplikace Ukaž mi, to, jak ta aplikace fungovala a co vše se dělo. Velmi mě v tomto příběhu bavilo protnutí erotiky a thrilleru.
Na začátku jsem měla trošku problém se zorientovat v čase, protože příběh se odehrává ve třech časových rovinách, ale po pár stránkách si to sedlo a já hltala jednu stránku za druhou. Kniha byla velmi čtivá, čemuž kromě relativně velkého písma napomáhal i fakt, že se v knize objevovaly zprávy z aplikace. Navíc také střídání časových rovin nutil člověka číst stále dál.
V této knize jsem si žádnou postavu neoblíbila, protože to snad ani nejde, ale přesto mě kniha hodně bavila a byla jsem hodně zvědavá, jak to vše dopadne a kdo je Královna...
Rozuzlení knihy mě překvapilo, stejně jako to, když jsem si myslela, že už ten největší šok mám za sebou a ono ne... Kdo je Královna jsem neodhadla, takže jsem poté zírala s otevřenou pusou.
Pro některé lidi by kniha mohla být i svým způsobem poučná...
Jediné, co mi trochu vadilo bylo, že o některé postavě bylo psáno křestním jménem a po pár řádcích najednou příjmením... To mi přišlo takové zvláštní a trochu rušivé, ale žádný velký problém to pro mě nebyl.
Hodnocení 4,75*/5*
Neni to muj zanr a vubec nevim, co me napadlo to cist :-D. Bylo to psycho a obdivuji autora, ze neco takoveho vyplodil. Do posledni chvile netusite vubec nic, kdo je kralovna a i jine souvislosti v pribehu. Kdybych mela volit znovu, tak uz to rozhodne nectu, ale pokud to nekoho zanr je, tak verim, ze se to muze libit, protoze v takovych knihach je dulezite, ze pribeh neni pruhledny a at si namahate mozkove zavity, jak chcete, tak konec proste neuhadnete, proto davam vysoke hodnoceni
Po přečtení této knihy jsem nadšená...
Hltala jsem každé písmenko...
Skvělá jízda...
Ale konec mohl být aspoň o stránku delší...
láska pro ženy milostné romány erotika vydírání sexualita láska neopětovaná sociální sítě internetová komunikace seznamování
Tak tohle byla bomba!!!
Opravdu zvláštní příběh, prokombinovaný,trochu víc psycho, ale vlastně ve výsledku úplně logický.
Konec byl pro mě překvapením a vůbec jsem neměla podezření ani na okamžik.
Skvělé a napínavé čtení a doporučuju!!
Internet je takové největší zlo světa a může pohltit každého z nás…