Ukaž mi
Marcel Moss
Lukáš se potýká s problémy v osobním i profesním životě. V soukromí se hroutí jeho letitý vztah, v zaměstnání musí čelit útokům agresivní šéfové. Veškeré dosavadní jistoty mu mizí před očima. Sklíčený Lukáš jednoho dne uposlechne radu přítele a stáhne si do mobilu seznamovací aplikaci UKAŽ MI. Její uživatelé se ucházejí o přízeň tajemné Královny. Aplikace je založena na soutěži, která spočívá v plnění důmyslných, mnohdy erotických úkolů. Hlavní výhrou není nic jiného, než osobní setkání s Královnou. Lukáš se s Královnou intenzivně sbližuje. Má pocit, že je jedinou osobou, která mu opravdu rozumí. Když už se zdá, že je láskyplné setkání na dosah, iluzi přeruší kriminální zápletka. Začíná opravdová noční můra. Spirála krystalického zla dovede Lukáše až k poznání hrůzné pravdy.... celý text
Literatura světová Thrillery Erotika
Vydáno: 2021 , VendetaOriginální název:
Já, milovnice romantických příběhu, jsem přečetla drsný napínavý thriller, a světe div se, úplně ho žeru!
V této knize vám snad ani jedna z postav nemůže být sympatická, ale paradoxně to vůbec nevadí, protože tohle je vážně kruté čtení.
Příběh je komponován skrz skoky v čase, které vám vysvětlují vše a zároveň nic, a udržují vás v neustálém napětí. Nechybí zde překvapivé zvraty, které vás buď nenapadnou vůbec, nebo až těsně před tím, kdy přijdou. Tipů na padoucha budete mít nespočet, ale čím víc jich bylo, tím víc jsem chtěla prostě jen číst dál a užít si tu jízdu, ať to dopadne jakkoli. A že to teda dopadlo…
Kniha je navíc neuvěřitelně čtivá hned od prvních stránek, a čím dál jsem ve čtení pokročila, tím hůř se odkládala, až nakonec nešla odložit vůbec.
Rozhodně moc doporučuji přečíst i těm, kteří thrillery běžně nečtou, protože tohle si užijí i tak vyhranění čtenáři, jako jsem já. Je to svižné, pikantní, drsné, napínavé… je to vážně skvost!
Hodnotím 5*/5* a možná díky této knize víc zabrousím do thrillerových vod.
Tak to byla síla. Ani jedna postava sympatická, ale přesto knihu hltáte a na konci jsem byla opravdu překvapená, rozuzlení jsem vůbec neodhadla.
Uf, možná ideální jako varování pro náctileté o nebezpečí aplikací, něco jako pro nás byl Requiem za sen zase o jiných závislostech.
Tak tohle byla kniha plná akce, napětí a pro mě i stresu. Kdo je královna se prostě uhádnout nedalo. Co jsem sice uhádla ale až na posledních stránkách tak to, s tou minulostí. Nejdřív jsem se trošku ztrácela v tom období kdy se co děje ale rychle jsem si zvykla. Oceňuji že jsem se opravdu ani na chvíli nenudila. Konec si musíme domyslet ale já asi vím co si vybral. Jediné co ještě bych zmínila, že když jsem knihu začala číst, něco mě na ni vadilo. Cca po 100 stranách přestalo a já nevím co to bylo. Možná jsem si prostě jen musela zvyknout na ten krutý příběh. A určitě co vám i můžu slíbit, žádnou postavu si neoblíbíte. To prostě nejde. Určitě knihu všem doporučuji protože tohle.. tohle jste ještě nečetli.
"Bezchybnost se postupem času stává chybou."
"Láska a strach ze ztráty lidí, které člověk miluje, ho občas dokážou přivést až k šílenství."
"Někdy je lepší zatnout zuby a zůstat tam, kde to člověk zná."
"Láska s sebou přece nese to, že je člověk schopen všeho."
Tak ale tohle? Měli jste někdy po přečtení knihy pocit, že už jí nikdy číst nechcete a zároveň byste nejraději ihned začali číst znovu od začátku? Tak přesně takhle se teď cítím. Zmateně, ale nehorázně se mi celá kniha líbila. Thrillery obvykle nečtu, ale tady jsem byla zvědavá. Kniha je nehorázně čtivá a během jednoho dne byla přečtená. Střídá se v ní víc časových rovin, ale i přesto, že jsem si přišla často mimo a zmatená, co je kdy, se nakonec vše vysvětlilo. Rozhodně jsem nečekala, že rozuzlení bude tak uvěřitelné a vlastně poměrně reálné. Příběh je až děsivě přesvědčivý a současný - vždyť kolik různých aplikací máte v mobilu vy? A četli jste všechny uživatelský podmínky?
"Protože láska občas vyžaduje oběti."
"Láskou se manipulovat nedá."
"Peklo je jediná cesta k pochopení.
Peklo je láska."
"Internet je největší zlo. Lidi jsou lháři od přírody, ale monitor, který je odděluje od reálného života, způsobuje, že mizí poslední zábrany. Dostávají kuráž a postupně tonou v bahně vlastních iluzí. Soustředí se na své fiktivní, internetové identity a zapomínají, že stále existují ty reálné, systematicky zanedbávané. Občas se vzdálí realitě natolik, že se už ze spárů internetu nevymaní nikdy. Návrat k realitě je nemožný."
Kniha se mi moc líbila. Musím se přiznat, že jsem od ní čekala trochu míň. Příjemně mě proto překvapila. Téma sociálních sítí - ano, tato kniha by měla být v dnešní době povinnou četbou, protože mnoho z těch věcí se může klidně stát.
Co bylo trochu matoucí bylo, jak autor občas nazýval postavy jménem a někdy zase příjmením, to mě zpočátku trochu matlo. Jinak absolutně dle mého must read.
Chválím téma. Problematika různých sociálních sítí a internetu obecně už tu byla stokrát, ale tohle je prostě jiné. Celou dobu čtení příběhu nevíte, co vlastně máte očekávat. Kniha je plná postav, ke kterým si vybudujete určitý vztah. Většina z nich je bohužel naprosto ,,nenáviděníhodná" a třeba na takovou Paulinu asi nikdy nezapomenu. Konec čekat nejspíš nebudete, mě teda rozhodně překvapil. Je to mrazivé, chvílemi děsivé a celkově lidsky dost odporné. Doporučuji přečíst.
Thrillery skoro vůbec nečtu, tak nemůžu porovnávat. Avšak pro mě originální téma, děj měl spád. Líbila se mi fakta před začátky kapitol… Hlavní postava mě iritovala, ale na druhou stranu co měl dělat :D … Kdo je Královna mi nedošlo, takže pro mě překvapivý závěr, i když trochu extrémní.
láska pro ženy milostné romány erotika vydírání sexualita láska neopětovaná sociální sítě internetová komunikace seznamování
Tentokrát jsem se nechala zlákat anotací knihy a mám obrovskou radost, že moje nadšení z knihy bylo po přečtení ještě znásobeno :).
Ukaž mi je seznamovací aplikace, kterou si sklíčený Lukáš nainstaluje a postupně propadá do virtuálního světa. Setkání s královnou je velmi lákavá nabídka, a tak se Lukáš vrhá do plnění prvních drobných úkolů, které mu královna zadává.
V první řadě nás příběh seznamuje právě s Lukášem, který má snoubenku a velmi dobrou práci, ale přesto mu to nestačí… Sledujeme zároveň i dějovou linku před a po. Musím říct, že linka před mi dávala psychicky trochu zabrat, ale to je konec konců úděl každého thrilleru.
Velmi se mi líbilo propojení erotiky s thrillerem, perfektní byl i nápad samotného fungování aplikace a obohacení textu o zprávy. Což dodávalo rychlé čtivosti na knize. Je pravda, že je to asi třetí kniha kterou jsem četla, kde si neoblíbíte asi žádnou postavu. Ale to příběhu nic neubralo, naopak! Jako každý výborný thriller má i tento krásnou postupnou gradaci :)…
Pokud nemáte úplně slabý žaludek, máte rádi příběh plný zvratů a neodhadnout vše hned na začátku, tak tohle je příběh pro vás. Jedna z topovek thrillerů, co jsem četla a moc si přeju, aby se přeložilo více knih autora :)