Uloupené dívky

Uloupené dívky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539405/bmid_uloupene-divky.jpg 5 75 75

Je to přesně pětadvacet let, co beze stopy zmizela sedmiletá Melody Jonesová. K jejímu únosu a vraždě se už přiznala spousta podivínů a podvodníků, ale tentokrát přišel na policejní stanici někdo, koho rozhodně nečekali – bohatý podnikatel a filantrop Steven Harte, který tvrdí, že o tom starém případu něco ví. Vzápětí obdrží Kim Stoneová zprávu, že se z místní družiny ztratila osmiletá Grace Lennardová. Steven je ochoten mluvit pouze s Kim a rozehrává s ní chladnokrevnou psychologickou partii. Ještě náročnější souboj čeká na Kim za dveřmi vězení, kde si pro ni její úhlavní soupeřka, doktorka Alexandra Thorneová, připravila doslova výbušné tajemství. Odhalí ho jen výměnou za svobodu…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Stolen Ones , 2021


více info...

Přidat komentář

Kekik
včera 5 z 5

Další díl s Kim za mnou. Opět nastává čekání na další díl, na který se neskutečně těším.
Když jsem se v anotaci dočetla o Alex, nebyla jsem nadšená, ale přeci jenom jsem si na konci řekla- Tak fajn, co předvedeš příště?
Skvělá kniha, skvělý díl, velmi povedená obálka. U této série jsem ještě nenašla jedinou chybu.
Čtení doporučuji.

Didi15
24.06.2024 5 z 5

Opět skvělý díl. Tohle je tak úžasná série , kde každý díl je naprosto skvělý . Zde nejde psát jinak , než v superlativech.:)


Any26
23.06.2024 5 z 5

Opět skvělé. Moc! Moc! Moc!
Sice mě mrzelo, že tam (alespoň za mě) bylo málo takového toho špičkování mezi Kim a Brayntem, a vlastně i Woodym nebo patologem Keatsem, ale to by bylo jediné mínus, které bych dokázala najít. Zapojení Alison bylo skvělé a taky naučné. Byly to od ní zajímavé postřehy, které nám autorka díky její neocenitelné postavě behavioristky poskytla. No a pak tam byla naše stará známá sociopatka Alex, hrající své kruté hry ve vězení. Jak "střet" s ní a Kim dopadne, a co chce a plánuje si budete muset přečíst!
Co se týče samotného případu, bylo to velmi zajímavé a jako vždycky neobvyklé. Prostě wau. Zajímalo by mě, kam autorka na ty motivy jednotlivých případů chodí... Už teď se ohromně těším na další díl!!
A P.S. co se týče českých obálek této série, tak na ty je opravdu vždycky radost pohledět!
P.P.S. kdyby to ještě nebylo jasné tak tuto knihu: Doporučuji! --- a vlastně nejen tento díl, ale celou sérii s Kim Stoneovou, kdo ji ještě nezačal číst o hodně přichází, protože je to fakt BOŽÍ a NÁVYKOVÉ.

KateBeckett
22.06.2024 5 z 5

Angela Marsons opět nezklamala. Každý její příběh prožívám do poslední věty. Každá její kniha má vše co od takových autorů očekávám. Napínavý děj, překvapivý konec, nespočet zápletek a v tomhle případě i otevřený konec. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.

EmillyT
21.06.2024 4 z 5

Příběhy s Kim Stoneovou jsou sázkou na jistotu a z tohoto dílu jsem nadšená. Příběh byl velmi napínavý a jako vždy zamotaný. Závěr jsem opravdu nečekala a něco takového mě ani nenapadlo. Linka s Alex mi přišla trochu nadbytečná, ale otevřela prostor pro další díl, na který se už moc těším.

TaLu
17.06.2024 5 z 5

Knihy paní spisovatelky se staly sázkou na jistotu. Jeden příběh lepší než druhý. Tentokráte přijde na stanici muž, který tvrdí, že má informace o dvacet pět let starém případu zmizení malé holčičky. Kim se na něm něco opravdu nezdá, bude mít její instinkt pravdu? Souvisí ztráta další dívenky s dávným případem? Co je zvláštní na rodinách zmizelých dívek? A kolik jich vlastně bylo? Příběh má několik zvratů, některé jsem čekala, některé byly nečekané. Výborné čtení. Jen znovuobjevení Alex mě rozladilo, nechala bych ji raději někde zasunutou a už ji nevytahovala. Opravdu je systém proti zločinům sociopatů tak bezbranný? Doufám, že u nás ne.

ČtenářkaDD
17.06.2024 5 z 5

Takového čekání a pak je kniha přečtena během pouhého dne.
I tento díl byl skvělý, zašmodrchaný, napínavý a čtivý.
Kdy bude další, prosím?

JustWomen
16.06.2024 5 z 5

Skvělá práce, přečteno jedním dechem. Zajímavá zápletka, zvláštní úchylka, nepochopitelný pachatel.

moudivlacek
15.06.2024 5 z 5

Tato autorka a tato série pro mě znamená sázku na jistotu, sázku na velmi kvalitní detektivku.
Na policii dorazí muž a Kim sdělí, že ví o 25 let starém únosu dosud nenalezené holčičky Melody. Záhy je unesena holčička Grace. Rozbíhá se závod s časem.
A také se dostává na scénu stará známá odporná osoba, která si chce opět hrát.
Kimin tým jede na doraz svých sil, a tak skládají střípky pravdy. Sice si myslím, že to nebylo těžké vše uhodnout, ale proč a důkazy jsou věc jiná.
Knihu jsem si užila a budu doufat v další díl. Doporučuji.

Misabi
13.06.2024 5 z 5

Opět super díl, moc jsem se těšila a nebyla zklamaná. Ten závěr byl úžasný a malinko překvapující. Kniha je protkaná celá psychologií. Už se moc moc těším vzhledem k závěru na další díl...

Ajina76
12.06.2024 5 z 5

Autorka opět nezklamala a napsala úžasně čtivou knížku.

Aligator805
11.06.2024 5 z 5

Takže zase to bylo skvělé, čtivé, napínavé. Zase přečteno během chvilky. A já už se zase těším na další díl. A ten zase určitě bude skvělý.

Tereziee
10.06.2024 5 z 5

Na každý nový díl s Kim čekám jako na smilování. Za celou sérii se mi ještě ani jednou nestalo, že by autorka nedostála mých očekávání. Každá kniha je čtivá a napínavá, že ji vždy přečtu prakticky najednou.

IvčaB2
10.06.2024 4 z 5

Tento díl se opět hezky četl , opět mi nevyšel tip na pachatele- to se musí uznat, že autorka umí. Hodně se zde hraje na rozbor výslechu , a Kim mi přišla trochu málo protivná. Celkově ale rozhodně doporučuji.

Dela111
07.06.2024 4 z 5

Asi je nemožné, aby v sebelepší sérii byly všechny díly stoprocentní, vždycky se najde nějaký slabší. V mé oblíbené sérii s Kim je takovým dílem právě tento. Čte se výborně jako vždy, zápletka je nápaditá, ale nějak to postrádá obvyklé grády a vtip, na které jsem tu zvyklá. Rozuzlení působí trochu těžkopádně, neumím si představit, že by toto takto fungovalo tolik let.
I tak však hodnotím vysoko, bavilo mě to, pouze je to o trochu slabší než předchozí vynikající díly.

Jenny46
06.06.2024 5 z 5

Kdo je fanouškem AM a četl celou sérii tak ví, že autorka dokáže zvedat latku a překvapit s dalším dílem. Opravdu nemám slov dechberoucí 15 díl, co autorka dokáže napsat, vykouzlit a ještě nás čeká dalších 5 dílu...
Kim jsem si postupně oblíbila a její vášeň dostat padouchy je neuvěřitelná. Celý tým je úžasný taková velká rodina a ty jejich myšlenkové pochody.
Sociopati a jejich psychohrátky tak bych mohla popsat další děj, a závěrečný zvrat nečekaný a šokující. Kniha se nedá odložit až do konce, doporučuji!!!