Uloupené dívky
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Je to přesně pětadvacet let, co beze stopy zmizela sedmiletá Melody Jonesová. K jejímu únosu a vraždě se už přiznala spousta podivínů a podvodníků, ale tentokrát přišel na policejní stanici někdo, koho rozhodně nečekali – bohatý podnikatel a filantrop Steven Harte, který tvrdí, že o tom starém případu něco ví. Vzápětí obdrží Kim Stoneová zprávu, že se z místní družiny ztratila osmiletá Grace Lennardová. Steven je ochoten mluvit pouze s Kim a rozehrává s ní chladnokrevnou psychologickou partii. Ještě náročnější souboj čeká na Kim za dveřmi vězení, kde si pro ni její úhlavní soupeřka, doktorka Alexandra Thorneová, připravila doslova výbušné tajemství. Odhalí ho jen výměnou za svobodu…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
Stolen Ones, 2021
Už bych po tolika dílech ocenil, kdyby se některá kniha nezabývala Hollytree, Alexis a neustálém se babrání v minulosti. Několikrát nastavována kaše je stále horší a horší. Bylo to zdlouhavé, stále se tam opakovalo to samé a ani samotný motiv nebyl z těch, co by Vám přibily pozadí k židli. Jedna ze slabších, 65%
Autorka pokračuje ve své skvělé práci a Kim se svým týmem je vytrvalá, neúnavná a cílevědomá. Postupně nasává informace ze svědka, jehož se zmocnila díky jeho iniciativě a tvrdě pracuje na odhalení jeho záměru. Pěkná zápletka se závěrečným odhalením - nutící k zamyšlení!
Jj, jako vždycky to má Angela za pět hvězdiček. A navíc se tu spisovatelce podařilo vykreslit Alex tak úžasně odpudivě a nechutně, že se na ni v dalších dílech vůbec netěším. Promyšlený a napínavý thriller s opravdu překvapivým závěrem,
Angela prostě umí. Máme tu další příběh... V téhle detektivce prostě všechno funguje a zapadá do sebe, možná někdo příběh rozklíčuje dřív jako já. Ale stejně je vše tak hezky čtivé, místy se člověk i zasměje, prostě jako vždycky... No a na konci jen nevěřícně kroutí hlavou... a vyhlíží další díl... který je tu za chvilku...
Opět skvělý příběh z pera AM.
Chvílemi jsem ani nedýchala a dělalo se mi ouzko. Není potřeba hektolitry krve, aby byla knížka děsivá.
Čtivost, napětí i další originální zápletka, jak už jsme u autorky zvyklí.
Dětské téma je vždy velmi bolavé, i když zjistíme, že nic není tak jak vypadá.
Už vyhlížím další díl.
Stejne jako vždy dávám 5* a už je to skoro trapné :) ale příběh je vždy zajímavý, moc mě baví postavy a je to proste skvěle čtení.
Určitě si tuto sérii nenechte ujít.
Kniha se četla dobře, nicméně rozzuzlení mi přišlo "divoké", se spoustou otázek na které nikde žádná odpověď a tím nevysvětleno, asi ať si každý najde tu svoji?! Další díl si ráda přečtu, jen doufám, že to bude zase TOP, jak jsem zvyklá. Za mě tento díl zatím nejslabší.
(SPOILER) Opět hodně čtivá knížka paní Marsonsové, ale.... Prostě pro mě ten příběh nějak postrádá logiku. Proč šel na stanici, proč další holčička a mnohem více otázek, kdy rozuzlení nebylo dotahnuté. Alex je kapitola sama o sobě a bavila mě. Předpokládám, že následující díl nebo další bude jedna z hlavních aktérek. Takže po přečtení a mého pocitu z knihy musím zvolit průměr, ale tím knihu nezatracuju... A další díl si s chutí přečtu.
Marsonsová je prostě naprostá špička v tomto žánru a jen těžko bych hledala její konkurenci. Kniha byla opět napsaná neskutečně čtivě. Krátké a úderné kapitoly vás udrží v napětí po celou dobu děje a s každým přečteným řádkem budete chtít vědět, jak tohle celé dopadne. Angela nám trousí postupně drobečky, ale rozluštit tuhle záhadu není nic jednoduchého. Jsem ráda, že knihy od této autorky mají hlavu a patu a pachatel se nikdy nezjeví jen tak. Prostě a jednoduše je to skvělé a už nevím, jak víc tuto knihu vychválit :-) Takže kdo máte rádi dlouhé detektivní série, jděte do toho. A jedna důležitá poznámka, hlavně to čtěte postupně, ať si ty důležité věci nevyspoilerujete :-)
Solidní pokračování, postrádám něco více o soukromí postav, myslím, že by to sérii poskytlo další impuls.
Skvělé jako vždy. Krátké kapitoly, střídání scén, kdy se člověk nedočkavě vrhá na další kapitolu, aby zjistil, co bude dál. Jen ten recyklovaný papír nebyl úplně ono, ten bílý hladký k této sérii patří. No holt Green deal už i v knihách :-/
Napínavé a čtivé, ale určitě to nebyl nejlepší díl. Alex už je za mě navíc, ale evidentně to má nějaký smysl. Sérii doporučuji.
Já jsem spokojená jako vždy. Je to moje nejoblíbenější krimi série. Jediné co mě mrzí, že mám všechny díly na krásném bílém papíře a teď vyšel na recyklovaném. Ději to ale na ničem samozřejmě neubralo.
Od půlky knížky jsem už tušila, jak se věci mají, což ale nevadilo. Naopak mně vadila Alex. Díly s ní mi nesedly a nejspíš mě nejméně jeden další bude brzy čekat.
Parádní patnáctý s oblíbenou Kim Stoneovou. Zajímavé téma, rychle ubíhající vyšetřování a překvapivý konec. Co mě už moc neoslovuje je Alex, se kterou se ale pravděpodobně ještě setkáme.
(SPOILER) Moje první knížka od této autorky a docela zklamání. Nesedl mi vůbec styl psaní, spousta věcí vyloženě přitažených za vlasy a nelogických, zdlouhavé a neustále se opakující pasáže. Rozuzlení bylo překvapivé, ačkoliv jsem tušila, že Melody bude naživu (a lezlo mi na nervy, že vyšetřovatelé si tuto verzi ani jedinkrát nepřipustili), samozřejmě mě nenapadlo, kdo to bude. No nevím jestli dám autorce ještě šanci.
Další super díl z této série. Zajímavý námět a skvělé rozuzlení. Jen mě zajímá, jak to dál bude s Alex a jak se rozhodne Žvejka. Takže už se těším na další díly :)
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
(SPOILER) Kniha v podstatě naplnila očekávání, které jsem od ní, respektive od autorky měla. Byť jde už o 15. knihu ve stejné sérii, tak mě postavy stále neomrzely a baví mě. Navíc autorka vždy "pustí" trochu o jejich soukromí a osobních problémech, takže to není jen o případu, který se zrovna řeší. Ten byl v této knize zajímavý, neobvyklý. Bohužel, rozuzlení i mně přišlo celkem divoké, nicméně do poslední chvíle mě nenapadlo. Ocenila jsem, že byť předchozí kniha naznačovala, že se do děje naplno vrátí postava Alex, nestalo se tak už teď. A tak trochu doufám, že to nebude ani příště, linka s ní mi vůbec nesedla a moc mě nebaví. Na druhou stranu se těším, že se možná budeme setkávat s novou postavou externího vyšetřovatele.