Umění života po japonsku
Jo Peters
Na stránkách této knihy najdete tajemství každodenní spokojenosti a klíč k bohatému, radostnému a uvědomělému způsobu života. Je mnoho způsobů, jak se můžete při hledání klidu a štěstí inspirovat japonskou kulturou, a tato knížka vám napoví, jak na to.
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2021 , LingeaOriginální název:
Art of Japanese living, 2020
Oddechová knížka, ze které sálá klid, jemnost, jednoduchost a krása. Už první věty vás donutí zpomalit nebo se dokonce úplně zastavit. Je tu spousta inspirace ať už něco zkusit vyrobit, upravit, naaranžovat nebo nahlédnout z jiného úhlu. A to za to stojí!
Hledání smysluplného způsobu života - ikigai - ,umění spatřovat krásu v nedokonalosti, kincugi, lesní terapie, čajový obřad, sonda do japonského domova nebo ochutnání japonské kuchyně, umění hospodařit s penězi či neobyčejný zážitek koupele v termálních pramenech - to vše lze najít v této knize, jejíž přečtení probudí chuť a zájem o hlubší poznání japonské kultury a této neobyčejné země vůbec.
Veľmi pekná knižka. Nádherné fotky, pokojná a pomalá atmosféra. Určite stojí za prečítanie, či prelistovanie. Páčila sa mi a oddýchla som si pri nej.
Knížka plná krásných fotek hladících po duši ty, kteří mají pro Japonsko slabost jako já... Lehce vás uvede do umění japonského myšlení, příjemné čtení to je.
Pěkně a srozumitelně zpracovaná kniha. Líbi se mi, že tam jsou zpracované duchovní směry a styly, umění i pár základních receptů. Prostě průřez napříč kulturou.
Neurazí ani nenadchne. Autorka si vyzobává z japonské kultury to, co se jí líbí a hodí, což ale zákonitě neberu jako něco špatného. Výsledkem je graficky pěkná kniha, co vám ale toho zas tolik nepředá. Pro seznámení se s japonskou kulturou vyhovující.