Uspávanka s plavčíkem a velrybou
Jan Skácel
Poutavé dobrodružství ilustrované renomovaným autorem.
Jemné verše, vhodné pro děti i dospělé. Doporučuji jako jedno z prvních setkání mládeže s poezií.
Moc hezká. Skvělá ukázka symbiózy textu a ilustrací. Po dlouhé době knížka, kterou si dcera během dne vzala, někam s ní zmizela a četla, dokud nedočetla.
Básničku - bez obrazového doprovodu - můj synek zná už delší dobu. I tak jsem byla ale překvapená, když při prvním pohledu na obálku vyhrkl, že to je přece "plavčík Jan".
Jednu z mých oblíbených uspávanek povýšily magické ilustrace Pavla Čecha na další úroveň. Ideální knížečka pro všechny malé i velké dobrodruhy. Co si přát víc? Snad jen další laskavé uspávanky ve stejné úpravě (škoda, že jich takhle nevyšlo víc, nejlépe všechny).
Spojení dvou úžasných tvůrců, krásná báseň s nádhernými ilustracemi. Moc se mi líbí, děti zatím až tak nezaujala, ale snad to přijde :)
Pavel Čech umí na papír vykouzlit spoustu krásných věcí. Text a ilustrace se suprově doplňují.
Příběh o plavčíkovi s nečekaným koncem.
Vtipné podání námořní básně skloubené s překrásnými ilustracemi Pavla Čecha. Doporučuji malé kapesní vydání, které se hodí do rukou i malým dětem.
Když se potkají Jan Skácel a Pavel Čech, je z toho krásná knížka. Mé děti ji umí nazpaměť.
1965 | Smuténka |
1983 | Uspávanky |
2012 | Hodina mezi psem a vlkem |
2008 | Básně I |
2008 | Básně pro děti |
Milé a veselé verše Jana Skácela plus okouzlující a výstižné ilustrace Pavla Čecha - to je dokonalá kombinace. Připoměla jsem si biblický příběh o Jonášovi, jen tenhle o Jankovi skončil o dost líp. :-)