Neutroniový alchymista, část 2: Střet
Peter F. Hamilton
Úsvit noci série
Štvanice na doktorku Alkad Mzuovou se účastní už všechny tajné služby i Jozue Calvert. Meziplanetární mafie pokračuje v úspěšném tažení proti Konfederaci. Z nepravděpodobného spojenectví království Kulu a Edenitů povstalo Osvobození Mortonridge, největší pěchotní akce od jedenadvacátého století. Honička za Alchymistou vykazuje stále méně úspěchů a stále více mrtvých. Twelve-T už jen silou vzteku rozpohyboval nefunkční tělo. Namířil samopal na stín u nebožáka a stiskl spoušť. Vesmír zatajil dech.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2004 , TritonOriginální název:
The Neutronium alchemist: Conflict, 1998
Hustý, najednou se toho tolik děje a vše to dává smysl a je to hukot... A stejně člověk tuší, vlastně ví, že Hamilton přijde ještě s něčím navíc, co on jako čtenář původně nečekal.
Po sjednocení, které bylo spíše utrpením byla tato kniha opravdu vítaná vzpruha!!! Spousta věcí někam dospěje, spousta jich vyvrcholí a vše má velkolepé finále. Pro mě zatím z celé série nejlepší kniha!!! I když ještě nevím jak to dopadne a stále tak bažím po nečem nečekaném a nečekaně převratně hlubokém tohle jsem si opravdu užil!!!
Meh, abych pravdu řekl, po nějakých více jak 2000 stranách v Konfederaci, mě pomalu ale jistě začíná nudit to roztahaný vyprávění milionu postav. Ono to není na škodu v pár knihách (nemůžu si pomoct, ale excelentně to umí Simmons), ale pokud to tak bude i v Nahém bohu, tak mě omejou. Na druhou stranu chválím rozdělení knih tak, jak jsou rozdělený a potom ten konec krásně graduje a já jenom doufám, že se někdy dočkám filmového ztvárnění i když chápu, že by to byl velký problém vytvořit něco tak epického, jako je antologie Úsvit noci v knižní podobě.
space operaAutorovy další knížky
2018 | Pandořina hvězda – Bariéra |
2003 | Porucha reality, část 1: Zjevení |
2021 | Sny |
2019 | Pandořina hvězda – Invaze |
2019 | Jidáš zbavený pout – Pronásledování |
Tato kniha se znovu povedla dobře se četla