V bříšku
Michaela Fišarová
Ideální knížka pro budoucí starší sourozence, ale i zvídavé jedináčky Věděli jste, jak miminko prožívá dobu před svým narozením? Kdy malému človíčkovi v maminčině břiše začínají růst nehty? Kdy si už dokáže cucat palec? Nebo jak čůrá? To všechno, a ještě mnohem víc, vám ve 42 kapitolách, odstupňovaných podle týdnů těhotenství, poví ta nejpovolanější osoba. Samotné miminko v děloze. A věřte, že se nebudete ani chvilku nudit!... celý text
Námět knížky se mi líbí, místy je i vtipná a může děti hezky provést těhotenstvím maminky, jen ty ilustrace mi stylově moc nesedí
Knížka byla moc zajímavá, bavilo mě sledovat jak je miminko velké a představovat si to podle ovoce.
SPOILER :
Perfektně napsaná kniha ,jen dcerku mrzelo, že teda nevíme zda to je holčička, nebo kluk..
Ale moc povedená kniha pro všechny.....
Moc hezky zpracovaná knížka. Dcera (3 roky) u knihy nevydržela, ale syn (6 let) z ní byl nadšený. Každou chvilku se ptal co miminko v bříšku už umí a co mu narostlo a s touto knihou a ilustracemi to vše krásně viděl a potom pode toho maloval obrázky. Je pravda, že mi přišly některé věty docela stupidní, proto taky dávám jednu hvězdičku dolů, ale jinak jsem byla s knihou moc spokojená. Teď už jen budeme čekat až miminko vykoukne na svět :)
Krásná, moc vtipně a zároveň poučně napsaná knížka o vývoji miminka v bříšku. Doporučuji všem maminkám, tatínkům, malým sourozencům a všem ostatním, kteří se nemůžou dočkat, až se miminko narodí a zároveň se chtějí dozvědět, jak ten malý tvoreček v bříšku právě vypadá a co se s ním děje. Text knížky doplňují velmi vtipné a nápadité ilustrace.
noooooooo obrázky super pro malé děti, název pro extra malé děti, ale texty pro malé špunty tedy úplně nejsou. Nevím na jakou věkovou skupinu je to cílené a mate mě to
Nádherné ilustrace plus příběh, který děti zaujme jazykovým zpracováním - jsou zde prezentovány myšlenky miminka vyvíjejícího se v bříšku, plus spousta naučných, přesto poutavých pasáží o srdci, nervové soustavě...
Tahle knížka baví celou rodinu. Je napsaná vtipně a nekomplikovaně. Nejen děti, ale mnohdy i čtoucí rodiče poučí o tom, co se děje s malým človíčkem u maminky v bříšku. Doplňují ji moc povedené ilustrace.
Ačkoli jsem matka dvou dětí, tak hodně věcí jsem ani nevěděla. Super poučná kniha, která se čte jak napínavý román????
Hm, tak tohle všechno jsem ani já netušil :-) Pokud taky tápete, neváhejte a dovzdělejte se na stránkách této knížky! Budete se bavit nejenom vy, ale i vaše děti.
Nádherná vtipná a zárověň naučná knížka pro děti, která nemá v české literatuře pro děti obdoby! Malý Človíček ukrytý u maminky v bříšku vypraví velmi poetickým, ale zároveň humorným způsobem vše, co se s ním děje až do jeho narození. Knížka dojme, potěší, rozveselí, pohladí! Krásné spojení textu a chytrých ilustrací! Jedna z nejhezčích knih, co jsem pro děti držela v ruce! Skvělý nápad! Potěší i těhotné maminky!
vývoj a výchova dětíAutorovy další knížky
2012 | Nikolina cesta |
2017 | Kamínek |
2020 | Kanálníčci: Strašidla z podzemí |
2015 | Náš dvůr má tajemství |
2019 | V bříšku |
Skvělá knížka pro děti, kterým se má narodit sourozenec a jsou zvědavé, jak se miminko v bříšku má, jak roste. Dceři jsem četla když jsme čekali druhé a teď si společně s ním, dnes už tříletým, o knížku často říkají a stále je baví.
Srozumitelný a vtipný text, díky kterému dítě pochopí a zapamatuje si, což podtrhují krásné ilustrace Anety Žabkové.
Tuhle knihu plánuji kupovat všem budoucím starším sourozencům v mém okolí.