V jejím srdci svět se tříští

V jejím srdci svět se tříští
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527004/bmid_v-jejim-srdci-svet-se-tristi-655e3bf17d101.jpg 4 195 195

Jack Thatch je chlapec z Pittsburghu, jehož od smrti obou rodičů vychovává tetička Jo. O tom smutném výročí chodí navštěvovat jejich hrob. A právě na hřbitově se Jack osmého srpna 1984 ve svých osmi letech setká se zvláštní osmiletou Stellou Nettletonovou. Když ji uvidí sedět na lavičce s Dickensovými Nadějnými vyhlídkami, ještě netuší, jak zásadní význam toto seznámení bude mít. Z nepochopitelného důvodu začne být dívkou posedlý a chodí ji vyhlížet na hřbitov, nicméně znovu ji potká až po roce, opět osmého, na stejné lavičce. Dívku obestírají záhady a Jack se o ní marně snaží něco dozvědět. Potom se v jedenácti letech, po dalším setkání, probere v zastrčené uličce vedle strašlivě spáleného muže v nedotčeném oblečení. Případ vyšetřuje policejní detektiv Faustino Brier, jehož to nepřekvapí, protože oběti v tomto stavu nachází každoročně osmého srpna už po mnoho let. Daleko odsud mezitím vyrůstá ve výzkumné laboratoři další chlapec ve stejném věku, který vládne schopností tak děsivou, že ho drží v naprosté izolaci.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: ekniha , Fobos

She Has a Broken Thing Where Her Heart Should Be, 2020

Januli
23.10.2024 4 z 5

Horor, thriller, detektivka, sci-fi, romantika. To vše jsem tady našla. Mám raději klasické knihy, ne "mysteriózní psycho", ale určitě se mi kniha líbila. Ač tolik stran, tak ubíhaly kapitoly rychle.. pár otázek nezodpovězených mi zbylo, ale nevadí.

laura
30.09.2024 5 z 5

JACK.
STELLA.
DAVID.

NADĚJNÉ VYHLÍDKY

...a magické datum 8. srpna...

Příběh o jednom osudovém setkání, o stejně tak osudové lásce, o manipulaci, lžích a lidech v bílých pláštích. O hřbitově, knihách, čokoládovém mléku, mrtvých i živých. Příběh o osamění, krutosti, přátelství a neúprosném osudu.

Jednoho dne potká jeden chlapec na hřbitově jednu dívku... A zamiluje se do ní...

Mysteriózní, temné, děsivé i zvrácené. Zároveň tak čtivé, vábivé a nepředvídatelné, že jsem docela dlouho vůbec nevěděla, o co tady jde. Postavy jsou uvěřitelné, živé a neodhadnutelné. Tohle mě moc bavilo!

...někde v utajení vyrůstá další chlapec, sám, všemi opuštěný, všemi zapomenutý...

Originální, fantastický příběh, který vás pohltí od první strany a vyplivne až na konci s nevyřčenou otázkou na rtech: skončilo to nebo to teprve všechno znovu začíná?

A pak jednoho dne do sebe všechno zapadne. Tři děti. Každé jiné. A přesto mají něco společného...

Něco mi docvaklo, něco ne. Chvílema jsem se skoro bála číst dál. A pak jsem zase nemohla přestat číst. Spousta otázek, jen málo odpovědí. Hlava plná domněnek. A srdce plné příběhu. A tak to má být.

...ještě dlouho na ně budu myslet.

JACK.
STELLA.

... a jejich NADĚJNÉ VYHLÍDKY. Možná. Snad.

David Pickford je krásný muž.

Šílené! A přesto DECHBEROUCÍ...

...i chvíle se může stát věčností, když to dovolíme...

martina.culik
16.09.2024 3 z 5

Styl mi hodně připomínal knihy Stephena Kinga. Ačkoli je kniha dost dlouhá, četla se mi dobře. Ale vlastně ani nevím, jestli mě bavila.
Hodně se zde odkazuje na Nadějné vyhlídky od Charlese Dickense, určitě doporučuji mít je přečtené nebo shlédnout alespoň některou z filmových adaptací - celý příběh pak dává o něco jiný smysl, než bez znalosti Vyhlídek.
Jen mi asi od půlky přišlo, že ten příběh vlastně znám. Musím říct, že závěr byl docela překvapivý, ale jinak to asi ani uzavřít nešlo.

Ivanka83
16.09.2024 5 z 5

Moje první kniha od Barkera. A rozhodně ne poslední.
Docela mě mrzí, že jsem knihu četla až v září, a propásla ten magický datum. Jsem zvědavá, zda si na ni příští rok 8. srpna vzpomenu.
Kniha mě moc bavila. Nejednou jsem měla skoro strach číst dál.
Za mě plný počet bodů a rozhodně doporučuji.

Jara.v
13.09.2024 3 z 5

Asi nejsem úplně cílová skupina, ale musím přiznat, že kniha byla čtivá díky krátkým kapitolám. Ale bohužel mě to nenadchlo tak, jak jsem si přála nebo se těšila. Možná to zkusím později ještě jednou.

MisakCZE
12.09.2024 4 z 5

Před četbou jsem autora neznal, tato kniha se mi dostala do rukou celkem nechtěně, ale zaujala mě svou obálkou i anotací.
A zážitek ze čtení byl pro mě nečekaný, skvělá literární práce autora, dialogy, popisy, vývoje postav, děj odehrávající se po několik desetiletí, prvky hororu i sci-fi ... 640 stran uteklo jako voda ... často se mi to nestává, ale tuto knihu bych moc rád viděl zfilmovanou.

Doporučuji!!

mirunda
19.08.2024 5 z 5

Příběh je to sice k neuvěření, ale co kdyby, že jo. Výborná knížka, dobře se to četlo a člověk otáčí stránku za stránkou, proto, že se chce dozvědět, jak to bude dál. Ale to na co došel Jack až úplně na konci, já pochopila celkem brzo ... Pár dní v téhle společnosti a budou mně ty postavy moc chybět ...

tittanie
07.08.2024

Od autora jsem četla sérii Sam Porter, která mě docela bavila a pak ještě Volajícího. Pak se mi autor ztratil a objevil se až letos. Kniha Zvuk, která mě překvapila. Tak jsem se pustila do čtení další autorovy knihy.
Ze začátku jsem se trochu nemohla začíst a kniha mi přišla docela dlouhá. Ke konci mě začala bavit. Takže za celkový dojem dobrý. Jenom si myslím, že mohla být trošku kratší.
SPOILER
P.S nad knihou stále přemýšlím, a to jsem ji přečetla před dvěma dny. Až teď mi došlo, proč se paní na recepci v Charteru chovala, tak jak se chovala a přijde mi to děsivé a vlastnosti, které získali děti mi přišly, že jsou do páru. Hlas - ticho, život - smrt...

Leena87
05.08.2024 5 z 5

Na tuto knihu jsem se moc těšila. Jednu dobu jsem viděla doporučení všude, takže jsem měla velká očekávání a kniha mě nezklamala! Je to skvělý příběh. Hodně čtivý, díky krátkým kapitolám čtení rychle ubíhá a otáčíte stránku za stránkou. Líbilo se mi střídání osob, který příběh vypráví. Jack mi byl hned sympatický, svým přístupem k tetě i k práci. A vlastně i Stella, taková chladná princezna. No a Kazatel je kapitola sama pro sebe a moc mě překvapilo vysvětlení na konci, kdo vlastně Kazatel je. 640 stran uteklo ani nevím jak, příběh mě vtáhnul a měla jsem problém knihu odložit. Takže opravdu doporučuji, skvělá knížka!

Erlif
05.08.2024 3 z 5

Asi bych normálně dala 2 hvězdy, ale když se knížka zhruba po 200 stranách rozjela bylo to fajn a čtivé... Knihu jsem měla několikrát rozečtenou a pokaždé ji odložila a pak četla znovu od začátku, na třetí pokus jsem si řekla, že už to musím dát... Takže pokud je tu někdo, kdo knihu odkládá a kroutí hlavou... vydržte od cca 200 stránky už je to akčnější.

veronika4001
03.08.2024 5 z 5

J. D. Barker. Pan spisovatel jednotlivých děl i sérií.
Psáno citlivou rukou, přesto si udržuje "svoji temnotu". Pořád jsem si říkala "něco tam je". Od začátku jsem cítila tísnivou atmosféru, je to temné, ale ne děsivé, což je charakteristické pro tvorbu J. D. Barkera. Je to pohraničí mezi hororem, thrillerem a u některých děl detektivkou.
Všude se však nachází místopřísežná, sofistikovaná a fantaskní temnota.
To jsou knihy temného otce psané srdcem. Jak on to jen dělá?
Pozorovací tým Charter mi v knize vyzníval rušivě, ale očekávala jsem, že se to ke konci snad propojí a vyplyne krásný celistvý příběh.
Propojilo se to o hodně dříve a jako druhá linie příběhu nebo dozvuk linie první, to dávalo smysl.
Štvalo mě, když řádky psané na stroji stály osamoceně a přitom dávaly tušit, že budou do příběhu pronikat a určitým způsobem s ním korespondovat.
Autor vykresluje až do bájných představ. Zvolil správné vrstvení příběhu a kadenci akorát k tomu, aby se čtenář začetl a chtěl víc.
Báječná myšlenka s bílými kabáty. Lepší by byly černé pláště s kápí/plachetkou, pod níž by zcela absentoval obličej, a s flusačkou v
ruce napěchovanou kuličkou papíru, která by byla napuštěna roztokem vyvolávajícím halucinace. Někdo by mohl namítat, že sem zatahuji Pyramidu hrůzy (Sherlock Holmes mladší), film, který je pro mě synonymem nejlepšího/nejstrašidelnějšího hororu z dětství.
Románový thriller "V jejím srdci svět se tříští" je mistrně napsaná posedlost, a autor tuto knihu prostě potřeboval napsat (viz závěr Od autora).

Bee240
29.07.2024 3 z 5

Věříte v lásku na první pohled? Věříte že si mohou být dva lidé souzeni?

Osmiletý Jack který v roce 1984 potká záhadnou Stellu o lásce moc neví. Rodiče mu zemřeli při autonehodě a po jejich smrti ho vychovává svérázná tetička Jo.
Jenže setkání se záhadnou dívkou na hřbitově mu změní celý život.
Jackova touha dívku znovu potkat se změní v absurdní posedlost která ovládne celý jeho život. Každá myšlenka patří Stelle. Každý jeho nádech a krok patří jen jí. Opět se sní shledat je jeho jediný cíl v životě. A to nehledě na to že se potkávání jen jednou ročně .... vždy osmého srpna na hřbitově když jde Jack navštívit své zesnulé rodiče.

A jak nám autor pomalu odkrývá příběh Jacka napříč jeho životem. Na druhé straně tu máme policejního vyšetřovatele Faustina Briera. Kterému život ovládají nevyřešené vraždy... žene se jako pes za vrahem který každý rok osmého srpna brutálně zabije člověka.
V tomto duchu se nese celý příběh.

Autor hází postavám klacky pod nohy při každém kroku. A je pravda že nebyla kapitola ve které by se nic nedělo. Jenže možná tam toho bylo až moc.
Když to vezmu zpětně tak 600 stran je opravdu hodně. První polovina knihy mě hodně bavila...
Konec byl jako od Kinga a některé pasáže mezi tím bych číst nemusela vůbec.
Prostředek je bezesporu dobrý a příběh by nebyl úplný, ale časem mi to přišlo všechno stejné.

Čekala jsem mrazivý horor...ale bohužel horor to není ani z daleka. Ale příběh zajímavý možná noc dlouhý. A další z těch které si už nepotřebuji přečíst znovu.

Krchnaida
14.07.2024 4 z 5

Asi 3x jsem ji odložila, protože některé pasáže byly pro mě zbytečně dlouhé, nepoutavé. Za to začátek i konec byl poutavý až moc, vůbec nelituji, že jsem ji dočetla, ba naopak :-) .

KKK
29.06.2024 5 z 5

Tak tohle byla pecka!!Totálně mě dostala!!!600 stránek přečteno za chvíli. Doporučuji!!!

jana14
20.06.2024 4 z 5

(SPOILER) Osiřelý chlapec na pittsburghském hřbitově. Zatímco si svérázná tečička povídá s náhorobkem své sestry ( chlapcovy maminky), neklidný osmiletý kluk se vydá na průzkum a na lavičce potká svůj osud. Záhadnou dívenku, která se stane jeho životní láskou, vášní, posedlostí. Do pátrání po tajemné Stelle zapojí i své kamarády, takže v této fázi mi kniha (v dobrém) připomínal třeba Kinga, Simmonse, McCammona.Třeba to pronásledování na kole.. Proč ne...Vůbec mi nevadil rozsah knihy, alespoň jsem si "početla". Autor psát umí a vytváři pro čtenáře velmi živý, šťavnatý, uvěřitelný svět se skutečně živými postavami. Bohužel, podobně jako (někdy) u samotného mistra Kinga mě zklamal závěr....Nevím, trochu moc přitažený za vlasy , trochu moc přeslazený.....Celkově ale knihu hodnotím kladně a určitě doporučím.

Dolik13
19.06.2024 5 z 5

Nejhezčí název knížky, kterou jsem doposud držel v ruce. I proto mě kniha zaujala a nemluvě o autorovi! Barker patří k mé úzké špičce nejoblibenějších.

Délka kniha o více než 600 stránkách by mohla leckoho odlákat, ale Barker má talent v tom vytvořit příběh, který má hlavu a patu a uvěřitelné a zajímavé charaktery.

Rozhodně oceňuji to, že víceméně ještě v polovině knihy jsem absolutně nechápal o co jde a co je pointou příběhu. O to víc mě ale příběh bavil a i když tam byly občas pasáže, které mě tolik nenadchly, tak celkově příběh, a to jak gradoval, hodnotím na jedničku. (Tady je to myšleno v pozitivním slova smyslu) :D

Takže suma sumárum knihu určitě doporučuji.

essene
10.06.2024 5 z 5

Naprosto super,doporučuji)

Katania
08.04.2024 5 z 5

Kniha roku! Napínavé, kingovské a čtivé.

Ila117
04.04.2024 3 z 5

Má první kniha tohoto autora, ještě si od něj nějakou přečtu. Příběh se mi líbil, ačkoliv bych vypustila spoustu pasáží, např veškerou detektivní práci. Ta mě nudila, až uspávala. Raději bych četla jen v ich formě celou knihu, než takto, na střídačku, často mě to rušilo. Ale chápu, každý máme jiné chutě. Příběh Jacka, Stelly a Davida pro mě byl zajímavým, obzvlášť celkově nápad se schopnostmi. Autor detailně popisuje charaktery každé osoby.

Lukáš987
02.04.2024 5 z 5

Člověk si občas myslí, že ví, co přijde dál. Jde o stránky, jež se zdají předvídatelné, stejné. Chvíle, kdy jsou další stránky stejně jasné jako ty poslední a vy čtěte s jistotou, že před sebou nemáte nic nečekaného. Čtěte bez obav dál ... Jenže... J.D. udělá wau. A těchto 638 stránek do sebe zapadá jako puzzle.
Znáte ten pocit když si roztřídíte jednotlivé kousky, jimiž jsou tady kapitoly. Pak je pomalu dáváte dohromady. Pak si roztřídíte tvary to jsou naši hrdinové a celé to do sebe zapadne.
Tento příběh na pomezí hororu a thrilleru vás nenechá chladnými, obzvláště druhá polovina, která vám přitluče oči ke knize. J.D. umí upoutat čtenářovu zvědavost a pozornost. A tohle byla opět pecka.
A navíc ještě...(to už si přečtěte sami)