V temnotě
Cara Hunter
Případy inspektora Fawleyho série
Druhý případ inspektora Adama Fawleyho od autorky bestselleru Někdo blízký. Při rekonstrukci domu objeví nový majitel v sousedním sklepě polomrtvou ženu s dítětem. Nikdo neví, co jsou zač — žena nemluví, v evidenci pohřešovaných osob je policisté nevedou. Vlastník domu tvrdí, že je nikdy předtím neviděl. Obyvatelé tiché oxfordské ulice jsou v šoku — jak se jim mohlo něco takového stát přímo před nosem? Ale inspektor Adam Fawley ví, že nic není nemožné. A že nikdo není tak nevinný, jak se zdá…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno:Originální název:
In The Dark, 2018
![Evule * Evule *](https://www.databazeknih.cz/img/users/51_/51890/m_evule.jpg?v=1726561161)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Za mě napínavé a čtivé, konec asi uvěřitelnější než v prvním díle. Až otevřou knihovnu, jdu pro třetí :)
![Pavlnka Pavlnka](https://www.databazeknih.cz/img/users/49_/49668/m_pavlnka-vXv.jpg?v=1636564457)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Druhý díl byl také skvělý. Nečtu ve správném pořadí, začala jsem třetím, ale tato série mě hodně baví. Doufám, že budou další díly.
![ennlady ennlady](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/258556/m_ennlady-v3A.jpg?v=1590865135)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět boží!!! Nesmírně čtivé a napínavé od začátku do konce. A konec? Jak zde již bylo uvedeno, tak ten je opravdu trošku za čárou, ale přesto super, super! Za mě o dost lepší než Někdo blízký. A nebudu opakovat, co už je tady napsáno a s čistým svědomím dávám 5 *.
![RADOST RADOST](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13061/radost-i6z.gif?v=1540888706)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělé jak námětem, tak i zpracováním. Napínavé, překvapivé a tak trochu jiné než většina současných děl s podobnými příběhy.
![berila berila](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/160823/m_berila-ThW.jpg?v=1653507402)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Chtěla jsme dát plný počet, ale kvůli tomu, co uvádím jako "Spoiler", je prostě dát nemůžu. Ovšem napsáno je to velmi dobře.
POZOR SPOILER
„Než se zeptáte, pane, neměla je u sebe, když jsme ji přijímali,“ ujišťuje mě Woods, rudý jako rajče.
„Prohledal jste ji?“
„Samozřejmě. O kohokoli, kdo bere nějaké léky, se postará náš doktor. Znám předpisy. Dělám tuhle práci sakra dlouho.“
Věřím mu. Divili byste se, jak prohnaní dokážou lidi být. Co všechno sem za ty roky propašovali. Dvě malé tabletky se s tím vůbec nedají srovnat.
Woods krabičku zvedne a podá mi ji. Otočím ji, přečtu název léku a zhluboka se nadechnu. „Musela si je objednat přes internet. Tohle jí žádný doktor nepředepíše.“
![Twinny Twinny](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/137549/m_twinny-152.jpg?v=1567714922)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Hůř se mi začítalo a začátek mě moc nezaujal. Nicméně potom se vyprávění rozjíždí a člověk ví, že tam pořád něco nesedí. Jak to bylo, jsem odhalila, když to začínalo být pomalu jasné a i detektivové zavětřili správnou stopu.
Do deseti stran před koncem to byla slušná detektivka, které bych dala s klidným srdcem čtyři hvězdičky. Líbila se mi trochu víc než Někdo blízký. Ale těch posledních pár stran? Muselo se to ještě takhle zamotat? Copak nestačilo to, co se stalo?
První díl jsem měla koupený, ale ten mě tolik nezaujal, tak jsem si druhý raději půjčila a jsem za to ráda. Kompletovat sérii nebudu a ani nevím, jestli se mi ji chce dočítat. Přece jen, detektivek a thrillerů je spousty. O krimisériích nemluvě.
![ctenarkaEva ctenarkaEva](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělé čtení. Mnohokrát popsané téma tentokrát zpracované úplně jinak. Obdivuji fantazii autorů thrillerů, kam chodí na ty nápady :-) Rozhodně doporučuji ke čtení.
![Mychaela Mychaela](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/281570/mychaela-Jck.jpg?v=1689145765)
Tohle bude "souhlasový komentář" :-D
* Souhlasím, že knížka byla nářez a jízda! Měla spád, byla propracovaná, čtivá, prostě detektivka jako fík!
* Souhlasím, že byla možná až trochu moc překombinovaná
* Ale NEsouhlasím, že první díl Někdo blízký byl lepší... Když už, tak fifty fifty :-D
![michaelaaa5 michaelaaa5](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Naprosto skvělý detektivní thriller plný zvratů. Není co vytknout, tento díl je snad ještě lepší než první díl. Opět perfektní rozuzlení a epilog na konci knihy.
![Vladísek Vladísek](https://www.databazeknih.cz/img/users/66_/66840/m_vladisek-8Tn.jpg?v=1570467942)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Perfektní, knize není co vytknout. Příběh plyne svižným tempem, zápletka zajímavá, vyšetřovatelé sympatičtí.
![Sazinek Sazinek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Perfektní. Druhý díl s vyšetřovatelem Adamem Fawleym. Adam je sympaťák. Několikrát jsem si říkala, že je mi jasný, jak to je... ale konec mě teda překvapil. Čte se to samo. Líbí se mi prokládáním přepsaných výslechů nebo novinovými články... Za mne 10/10 a těším se na třetí díl :-)
![Olous1 Olous1](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/183362/m_olous1-aH5.jpg?v=1599983959)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Perfektní, to se prostě četlo samo.Zápletka skvělá, přečteno za den.Tato řada s inspektorem Fawleym je skvělá,tak snad budou mít další díl v knihovně. Za mě doporučuji na 100%.
![olíí93 olíí93](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/23266/m_oolinkaa-658d2cc2cfe4b.jpg?v=1703750851)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tohle bylo sakra dobrý. Každou chvíli jsem si myslela , že už vím, jak to všechno dopadne a kdo je teda vrah a viník , a ejhle, všechno je jinak. Nebylo to vůbec překombinované, velmi čtivé a napínavé. Rozhodně doporučuji celou sérii
![Toňula Toňula](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Ačkoliv první případ inspektora Fawley byl pro mne zajímavější, i tato kniha stála za přečtení díky napětí, nečekaným zvratům, prolínání příběhů nejen podezřelých,ale i policistů, a konečně překvapivému vyústění na závěr.
![ladush ladush](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45971/m_45971-TXM.jpg?v=1459854933)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Trochu mě zamrzel závěr knihy, od kterého jsem čekala větší rozklíčování případu. Místo toho spíše odkazuje na fantazii samotného čtenáře a jeho umění číst mezi řádky než na fakta a dostatečné vysvětlení, tak jak bývá u detektivek zvykem.
![ArwenAragorn ArwenAragorn](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/171246/m_arwenaragorn-hae.jpg?v=1558267111)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělý thriller! Neskutečně dobře se čte, napínavý, osoby jsou brilantně vykreslené, má mistrnou zápletku, neuvěřitelné zvraty. Asi v půlce knihy si myslím, že je všechno vysvětleno. Šeredně se pletu, autorka ještě zdaleka nevyčerpala všechny své trumfy.
A že to bylo poněkud překombinované? Tady mně to nevadilo.
Neváhejte a přečtěte si ho i vy!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
........
Potom se ale ozvou doznívající kroky na schodech a světlo pode dveřmi zhasne.
Dítě se jí v náručí odtahuje a zpěčuje. Pak chlapec propukne v hlasitý pláč.
2018 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
2022 | ![]() |
Napínavé do poslední stránky, ale snad už trochu překombinované. Líbí se mi nenásilné propojení vyšetřování s osobním životem protagonistů. Určitě dám šanci dalším dílům.